October 13, 2011

Kematian 2 ekor rabbits kesayangan.. ❤

"Death ends a life, not a relationship."
(Jack Lemmon)


"A pet is never truly forgotten until it is no longer remembered." (Lacie Petitto)


I remember how you were born. ingat lagi saat mata terkesat-kesat bangun dari tidur terus selamatkan kamu semua yang tersepit di sangkar =') ingat lagi kemerahan kulit kamu semua. tak tumbuh bulu lagi masing-masing. macam anak tikus orang kata. ada yang kata macam babi.

but peduli apa orang kata, I still Love YOU =')







saya jaga mereka macam anak sendiri pulak dah. siap bawa tidur dalam bilik. protect takut ada yang bawa lari. siap simpan dalam kotak. kutip and lap segala PEE AND POOP korang :'(




you even pee ketika sesi photoshot di atas dulang hantaran perkahwinan.









My Arbit :'(



and my NoName :'(



so my mom made this house for you. even hanya bakul sebab masa tu tak mampu nak beli sangkar lebih lagi :') di sinilah kamu semua bermain dan berak sana sini.



tidur pun nak sebaris je. kamu semua lah first batch baby rabbits :'(


disebabkan kecuaian saya barangkali tak nak buat constantly check out mereka semua, Arbit dan NoName mati pada hari ini. sumpah saya ingat mereka sedang tidur :'(( bila saya usap badan mereka, keduanya sudah ternyata sudah lama mati. badan dah lama keras. sampaikan mulut mereka semua sudah biru.

mungkin kerana hasil hentakan jatuh. rumah rabbit saya 2 tingkat. dan mereka duduk di tingkat 2. somehow sangkar jatuh dari tingkat 2 terus ke longkang :'(

ayah saya cakap mereka berdua sempat cium-cium and peluk-peluk lepas letakkan mereka di tempat asal.

mungkin NoName mati kerana Arbit mati :'(( Arbit paling mengalami kecederaan teruk.








NoName & Arbit
31/05/2010 - 13/10/2011


memang nampak muka mereka sedih. mati dalam keseksaan. rasa terkilan sebab tidak ada untuk mereka sampai mereka tamat riwayat hidup :'( rasa terkilan sebab pelik macam mana sangkar boleh jatuh. terkilan sangat sebab mereka rabbit kesayangan..

sekarang rabbit dah tinggal 7 ekor. :'((



ayah saya kebumikan mereka berdua bersama. sebab memang mereka kami kategorikan sebagai suami dan isteri. seorang mati akibat pendarahan teruk, seorang lagi mati tanpa sebab. kata orang haiwan memang begitu, kalau pasangannya mati, memang tak lama lepastu dia akan menyusul kemudian.

Rest in Peace Arbit and NoName. mommy love you :'(

0 comments :