November 30, 2011

3rd day in Uitm ❤ 22/11/2011 : Tuesday

hari kedua dan ketiga berada di UiTM dah galak bershopping. seriously? Sekarang berada di Semester ke-4. sudah separa senior :P

in this picture I was holding a waterproof camera from S&J that cost me for RM30 only. saya beli ni pun untuk kegunaan bermandi manda di Waterworld.

bila dah cuci gambar nanti lets see the outcome :)





saya beli candle "FOR YOU" from 100Yen. sangat comel :P still simpan lagi. 






and tak sangka manage shopping di Elianto and Face Shop.
camera waterproof in the blue box for RM30 from S&J :)

sales sales. shopping hujung tahun lagi best kan :)








shopping wall sticker juga di HINODE. terus tampal di dinding bilik rumah sewa. 
habis sewa aku cabut. janji! haha







okay bye for now :) take care <3

#Random ❤

Love Coconut Shakes :)




my very first handphone from mom and dad. still ada sampai sekarang. 
2008-till now





my birthday card from my classmates in 2007 :') fifteen years old. THANK YOU. it means a lot to me.






when I read all of the wishes, it makes me realize how old I am now. and how childish I am back then :)

masa ni ingat lagi saya berharap wish dari boyfriend. seriously, bercinta zaman sekolah is a waste of time. senang cerita bercinta zaman belajar adalah a waste of time. kadang-kadang aku berharap aku tak pernah terjebak dengan semua ini. hahaha. pengajaran mematangkan kita bukan?

SABAR JELA :)

November 29, 2011

Parcel . 18th November 2011 ❤

setia menanti abang posmen hantar parcel :)




Thank you Love <3





//*but currently jersey hitam hilang. I misplaced it or maybe accidently drop it around somewhere. sedih :'(

November 28, 2011

My Pets :) ❤

mak kepada 6 baby rabbit :)





ketika umur seminggu.





umur 2 minggu :)






Pichu eating watermelon :)





Ben Ben dengan customes baru :)






Kimmy biting my finger :)





okay. bye :P tak ada motif pun.

Jubah . 12 November 2011 ❤

Terima kasih to my twin/twinnaay sebab menghadiahkan saya sehelai Jubah dari Mesir :P bila bungkusan plastik Forever 21 berada di hadapan rumah, family saya assume boyfriend saya dari Mesir yang bagi.

sejak bila aku ada boyfriend dari Mesir? -.-''






saya menggelabah snap setiap sudut Jubah ni. overall, I LOVE IT A LOT. first, saya ingat jubah ini terlampau besar untuk saya. twin saya ingat jubah ini pula terlampau kecil untuk saya.

bila dah pakai. tak besar sangat. tak kecil sangat. serdang serdang :) THANK YOU LOVE <3








dan 3 novel turut disertakan oleh Izzyan :)




I LOVE SUPRISES :D




//*novel dan jubah ini diterima pada 12 November 2011.



PhotobucketPhotobucket





on 13th November, salah seekor baby rabbit mati. hanya 6 ekor survive. seekor mati. mungkin benar memang tak boleh nombor ganjil. apa aku cakap ni.

PhotobucketPhotobucket

aku dah lama tak update blog bukan sebab aku busy. aku pun tak tahu kenapa aku malas nak update :P mungkin tidak ada banyak cerita untuk diperceritakan. terima kasih kepada yang follow blog saya. kalau dimurahkan rezeki saya akan buat GiveAway jika follower saya berjaya mencapai 400 orang :)

have a nice day. Assalammualaikum.

November 16, 2011

Pichu's Partner (Sugar Glider) ❤

11.11.2011

might be a wonderful date for lovely couple who's getting married. but as for me, adalah penyatuan Pichu dan pasangannya, Kimmy :D I was super excited bila my sister found out pet shop advertisement yang jual sugar glider for only RM199! like seriously.

kami agak excited tapi excited tak ke mana pun. sebab kena tengok sendiri sugar glider di sana. sebab some pet shop jual sugar glider yang tak cukup bulan. or maybe yang sakit dengan harga super duper murah. lepastu kita bela then mati. sayang RM200 melayang macam tu kan.

Pichu dibeli dengan harga RM290. kedai petstore di Melaka pun jual RM260. so I guess RM199 was a great deal. tak sangka kedai haiwan tu sangat cantik :)

here we are on the night 11.11.11. excited sebab rasa macam masuk kedai penuh dengan haiwan peliharaan comel comel. aww <3





masuk sahaja anda akan jumpa kolam ikan. gemuk gemuk dan kelaparan. kedai ini siap sediakan makanan ikan RM1 satu paket kecil just in case kita nak bagi ikan ni makan ;)

macam dekat City Park, Seremban 2 pula :')






disini siap ada section khas untuk kucing dimana kucing duduk dalam bilik ada "air-cond". hospitality untuk haiwan juga turut disediakan. pelawat boleh tengok sendiri bagaimana haiwan itu dijaga ;D







ini adalah accessories sugar glider. beg pouch dan tempat tidur. harga semua dalam range RM54.90-rm89.90. accessories sugar glider memang mahal. nak jimat and save duit, baik anda buat sendiri :)

boleh belajar menjahit ;D sebab harga beg pouch boleh makan Pizza untuk 4 orang.





turut ada pelbagai jenis rabbit. sayang sekali rabbit telinga jatuh sudah habis dijual. tinggal rabbit biasa dan rabbit bulu tebal :P tak tahu nama scientific dorang apa.





ada ular, ada biawak, ada sesumpah, ada landak, ada tikus, ada guinea pig. pendek kata semua adalah kot?




saya teringin beli hedgehog/landak dan ferret. tak tahu ferret apa tengok gambar di atas. binatang berbulu badan panjang yang baring terlentang macam manusia tu.

dia memang suka tidur. kalau saya ada seekor ferret, saya bagi tidur atas leher :D






so here it is. banyak kan sugar glider? tapi sugar glider memang agak agresif. almaklum tak kenal tuannya lagi. jangan terkejut kalau dia menjerit sambil angkat tangan surrender :D

nak tahu sugar glider ni cukup bulan ke tak, tengok ekor dia. dah kembang ke belum. kalau tak kembang tu khuatir tak cukup bulan untuk dibela atau sakit :')






indah khabar dari rupa. sugar glider di iklan ini mengatakan RM199. tapi under terms and conditions applied. which mean anda akan dapat sugar glider RM199 seekor kalau anda beli cage di kedai ini which dalam harga RM200++. so anda perlu ada RM500 in hand kalau baru berjinak nak beli -.-

so we paid RM240 for our little Kimmy.





many people been asking me about the location of the shop. here it is. singgah-singgahlah kalau rajin. memang agak terpencil dan jauh perjalanan.

jangan tanya aku direction. sesungguhnya aku tak pandai memandu dan memberi direction :)



p/s : kedai haiwan ini ada menyediakan pelbagai baju untuk kucing dan anjing termasuklah baju untuk sugar glider. rantai kucing juga ada pelbagai aneka :'D 



here my Kimmy bounding with my Pichu.
she loves to rides on Pichu's back. comel je <3

Suggie's Love



and I edited Pichu and Kimmy video.
just for fun actually.

enjoy watching for 8minutes+. lama gila!



November 13, 2011

Meeting old friends :) ❤

8th November 2011.


I was quite busy last week am I? setiap hari saya keluar kot? mungkin kerana something happen in my life. something horrible. but I'm okay now. 

so I decide to go out with some few friends. padahal duit dalam poket tinggal RM30 -.-


selepas beli tiket wayang(cerita pasal Sharks), baru bersetuju nak main bowling. itupun ambil lane hujung sekali. kononnya segan :D this is Farah. she's really pretty <3







and Acap. terima kasih sudi jemput hantar kami berdua di rumah :)







jadi 1st player pulak tu -.-





and I lost. wasnt even lucky that day. tak dapat strike mahupun spare. oh maan :(









tak sangka tema warna sama. magenta :)

thank you friends <3 


the movie was awesome anyway :D