November 16, 2011

Pichu's Partner (Sugar Glider) ❤

11.11.2011

might be a wonderful date for lovely couple who's getting married. but as for me, adalah penyatuan Pichu dan pasangannya, Kimmy :D I was super excited bila my sister found out pet shop advertisement yang jual sugar glider for only RM199! like seriously.

kami agak excited tapi excited tak ke mana pun. sebab kena tengok sendiri sugar glider di sana. sebab some pet shop jual sugar glider yang tak cukup bulan. or maybe yang sakit dengan harga super duper murah. lepastu kita bela then mati. sayang RM200 melayang macam tu kan.

Pichu dibeli dengan harga RM290. kedai petstore di Melaka pun jual RM260. so I guess RM199 was a great deal. tak sangka kedai haiwan tu sangat cantik :)

here we are on the night 11.11.11. excited sebab rasa macam masuk kedai penuh dengan haiwan peliharaan comel comel. aww <3





masuk sahaja anda akan jumpa kolam ikan. gemuk gemuk dan kelaparan. kedai ini siap sediakan makanan ikan RM1 satu paket kecil just in case kita nak bagi ikan ni makan ;)

macam dekat City Park, Seremban 2 pula :')






disini siap ada section khas untuk kucing dimana kucing duduk dalam bilik ada "air-cond". hospitality untuk haiwan juga turut disediakan. pelawat boleh tengok sendiri bagaimana haiwan itu dijaga ;D







ini adalah accessories sugar glider. beg pouch dan tempat tidur. harga semua dalam range RM54.90-rm89.90. accessories sugar glider memang mahal. nak jimat and save duit, baik anda buat sendiri :)

boleh belajar menjahit ;D sebab harga beg pouch boleh makan Pizza untuk 4 orang.





turut ada pelbagai jenis rabbit. sayang sekali rabbit telinga jatuh sudah habis dijual. tinggal rabbit biasa dan rabbit bulu tebal :P tak tahu nama scientific dorang apa.





ada ular, ada biawak, ada sesumpah, ada landak, ada tikus, ada guinea pig. pendek kata semua adalah kot?




saya teringin beli hedgehog/landak dan ferret. tak tahu ferret apa tengok gambar di atas. binatang berbulu badan panjang yang baring terlentang macam manusia tu.

dia memang suka tidur. kalau saya ada seekor ferret, saya bagi tidur atas leher :D






so here it is. banyak kan sugar glider? tapi sugar glider memang agak agresif. almaklum tak kenal tuannya lagi. jangan terkejut kalau dia menjerit sambil angkat tangan surrender :D

nak tahu sugar glider ni cukup bulan ke tak, tengok ekor dia. dah kembang ke belum. kalau tak kembang tu khuatir tak cukup bulan untuk dibela atau sakit :')






indah khabar dari rupa. sugar glider di iklan ini mengatakan RM199. tapi under terms and conditions applied. which mean anda akan dapat sugar glider RM199 seekor kalau anda beli cage di kedai ini which dalam harga RM200++. so anda perlu ada RM500 in hand kalau baru berjinak nak beli -.-

so we paid RM240 for our little Kimmy.





many people been asking me about the location of the shop. here it is. singgah-singgahlah kalau rajin. memang agak terpencil dan jauh perjalanan.

jangan tanya aku direction. sesungguhnya aku tak pandai memandu dan memberi direction :)



p/s : kedai haiwan ini ada menyediakan pelbagai baju untuk kucing dan anjing termasuklah baju untuk sugar glider. rantai kucing juga ada pelbagai aneka :'D 



here my Kimmy bounding with my Pichu.
she loves to rides on Pichu's back. comel je <3

Suggie's Love



and I edited Pichu and Kimmy video.
just for fun actually.

enjoy watching for 8minutes+. lama gila!



8 comments :

Ummu Syafiqah said...

wahh, dia pun da ade glider lahh. which one jantan and betina? take care your glider. petshop kat s2 tu dulu jual yg underage nya. so beware, plus barang sana mahal. why not cuba suggie shop. murahhh :) just sharing :)

NadNod said...

yg panjat belakang badan tu betina(kimmy). yang mata bulat besar :P and gemuk tu jantan (Pichu).

yup. most of suggie dekat sana memang underage masa tengok hari tu -.-'' Kimmy sekor jela yg nampak berkembang mekar sikit.

btw, they're not mine actually. my sister's ;) suggie shop online ke????

alia ;)) said...

barubaru nie ada pergi dkt s2 .still ada lagi promotion tuh .sleeping porch dia mahal ya ampun .

Nur Alwani Abd Latif said...

kedai yg kat melaka tu area mne?

NadNod said...

@Nur Alwani Abd LatifDataran Pahlawan :)

faris haikal said...

dkat dataran pahlawan ?dlm mall tu ke ?

ezairee zaidee said...

just 4 sharing

datran pahlawan mmg dew jual..tingkat 2 otw p cinema..hrge situ actually 220 to 240 jew...jgn tpdye tgk hrge at paper 2 tnye dlu auntie perempuan tu..jgn tnye amoi ank die..mmg x pat la..sye regular p bli scorpion at citu..so taula..kdai kedua die at otw straight at cimb bank bmkne kne jln kki sikit atau nek kete kne u turn at psimpangan ujung pasir at balai polis 2..nme kdai x tau..klu at mlke satu g at cheng..nme die pet r cute..klu nk tnye stock harge atau brg sume whatsapp no kdai die 0129485559..

btw 1 tips g..klu nk bli sg utk djnkn bli la pde owner yg nk jual by hand...tu seeloknye at least sg xtrauma sgt nn tuan bru...sg kdai diowg jge ala kdr jew ckup utk idop djual jew.. ok gud luck people

Fiza Sexy said...

Ok saya sudah wssp no you ni