December 10, 2011

Arriving from Vietnam (28112011)❤ Buku Resit :)

Book of Receipts and movie tickets.

ini buku kedua saya. I have the other one, tapi dah full dengan tiket wayang. someday when I grow old, if this books still exist, I'm going to open it and read it one by one :') saya mungkin jenis sentimental. saya tak suka buang barang. saya lebih suka simpan. even candy wrapper. 

orang bagi saya coklat, saya akan peram berbulan bulan baru saya makan. SAYANG PUNYA PASAL. ada tu sampai dah bersemut and terpaksa buang :'((






everytime saya singgah tempat dimana akan ada sesi fotograf, saya akan beli! mahal ke tak mahal. saya beli.

saya tahu itu satu pembaziran. sebab saya sayang kenangan. sekarang kena belajar kawal.

  1. Taming Sari tu saya bayar RM55 untuk gambar dan sebuah globe yang ada gambar saya bersama rakan di dalamnya.
  2. Sunway Pyramid, RM30 ada gambar saya berada di atas ice :D
  3. Waterworld Afamosa, RM18 ada gambar saya di hadapan pintu gerbang.



kesimpulannya kena belajar berhenti membazir kan duit ke arah nak kumpul kenangan. jadi segala pemberian rakan-rakan  mahupun si dia akan saya simpan. jangan ingat saya tak hargai bila nampak saya tak pakai atau guna. usually saya simpan buat pekesam baru nak pakai :)


PhotobucketPhotobucket


So on last Monday(2 weeks ago), 28/11/2011, akhirnya my mom and my dad tiba juga di Malaysia dari Vietnam. after kejadian pickpocket di Vietnam, my mom sort of trauma sedikit. 1 purse hilang di negara orang.manalah tak trauma kan? purse adalah nyawa. semua dalam tu T_T

saya pernah juga terkena pickpocket di Sunway Pyramid. Alhamdulillah saya managed tangkap pencuri tersebut. orang Vietnam. geleng kepala -.-''? 

dia menggelabah cepat cepat keluar after campak purse saya di bawah rak pakaian. kalau hilang pertimbangan, memang aku menangis dekat Sunway tu T_T




saya dapat gelang Jed :D it suppose to be my mom's. since it fit my wrist.. well...
Thank you mom <3

dah lama saya teringin ada gelang Jed. next wish list is cincin jed dan rantai yang berloket kristal. saya suka benda tak berkarat :) someday I buy it as a gift for myself :)




dan saya dapat semua shawl ini. All mine baby! :D




dan dua kotak untuk barang mekap dan barang kemas. 
Thank you dad and mom.

0 comments :