December 31, 2011

Rumusan tahun 2011 ❤

Assalammualaikum semua :)

sila pause-kan music player warna pink dibawah kalau nak play video ini.

ini adalah video edit-tan yang diedit main-main sebab mula-mula semangat nak buat lepastu malas.
video ini lebih kurang rumusan untuk tahun 2011 saya ;)


THIS GOING TO BE A LONG ENTRY!

maaf atas keter-kucar-kaciran bahasa di dalam video tersebut. dan maaf jika ada gambar atau video yang sesiapa marah saya masukkan dalam video tersebut. //*Bahasa Melayu aku memang hancur.

saya tahu saya banyak melukakan hati banyak pihak pada tahun 2011 ini. dari awal tahun dahulu sampailah ke hari ini. saya tak mampu nak mohon maaf secara berdepan sebab saya takut saya kena buli :P heh. mengada -.-

pertama kali, saya ingin meminta maaf kepada roomate saya yang di kolej dahulu dan kawan-kawan roomate saya jika saya pernah membuat hati anda tersinggung, sakit hati, geram dan segala perasaan yang buat kalian rasa macam nak tumbuk muka saya beratus kali :P maaf atas keterlanjuran kata dan perangai yang tidak baik saya tampilkan. I miss having you guys around. I'm not sure wether kamu akan kutuk saya blog pasal korang ni. hee. maaf sangat sangat. 

I would like to apologize to my formal housemate in semester 3 and to her bestfriend in the whole wide world. maaf jika kehadiran saya tidak diundang dan pemergian saya memberi luka yang mendalam ke dalam hati kalian berdua dan sekeluarga. maaf jika my existance membebankan dan menyusahkan kalian.

next, saya nak minta maaf kepada my formal bestfriend in UiTM. maaf jika my behaviour sangatlah annoying dan menyusahkan hidup kalian. maaf tidak dapat spend time dengan kalian. maaf jika saya ni sangatlah berkira soal duit. maaf sebab tidak membantu tenaga dalam menyiapkan projek akhir ketika semester 2 dan projek akhir ketika semester 3.

kalau ikutkan, memang ramai saya nak mintak maaf. tapi tidak perlu rasanya saya catitkan disini. :)


saya ingin memohon maaf kepada semua yang mengenali jika sepanjang perhubungan dan perkenalan kita pada tahun 2011 ini membuat kalian rasa tidak perlu menjadikan saya kawan kalian. maaf jika saya ni terlampaulah emosional dan cepat melenting. dan paling cepat menitiskan air mata di kala sunyi. ceit! hee


sepanjang tahun 2011 ini saya banyak belajar erti persahabatan, percintaan, ketabahan, kesabaran dan macam-macam lagi. tahun 2011 ini tahun dimana saya paling banyak menangis di atas banyak faktor. aku MEMANG KUAT NANGIS :3 boooooooo


tahun 2011 ini juga saya berjaya mendapat pelbagai benda yang saya inginkan seperti camera poloroid, laptop skin crystal, hard disk dan macam-macam lagi. dimana saya dapat explore pelbagai tempat yang saya inginkan. mencuba benda baru. membiasakan diri dengan benda baru. belajar membuat pilihan. belajar terima consequences. belajar untuk lebih bersyukur.

Terima kasih Ya Allah kerana memberi saya segala nikmat ini Ya Allah. 

jika ingin diceritakan segala peristiwa yang berlaku tahun 2011, memang tak mampu nak bercerita. hee. banyak sangat kisah manisnya! dan yang pedihnya, tidak semua boleh diceritakan disini memandangkan ada perasaan yang perlu dijaga. 


akhir kata, saya harap tahun 2012 ini akan lebih indah. agar segala kesedihan di hati dan segala kisah lampau saya dapat lupakan dan memulakan buku baru. aku memang jenis mengungkit "dowh". HAHA. maafkan saya :) hanya itu yang saya minta. 





image

countdown untuk 2012, agak sedih. sebab nak capai angka 20 tahun. sedih :(



Have a nice year everyone :)
kita official tua setahun ^^ Forgive and Forget!

0 comments :