January 02, 2012

Rainbow Cake ❤ kek warna warni!

Assalammualaikum :)


I bought this pan yesterday at Ikea for RM29.

Ingat lagi masa tengah syok "mengurat" pan ni, ada chinese woman tegur tanya ni untuk buat pancakes ke? rasa macam comel je dia cube beriteraksi dengan aku. untuk cupcakes!

tapi nak guna kena ada cup. tapi saya lupa beli cup. jadi terpaksa buat cake je hari ni. no cupcakes.






Dengan menggunakan 5 pewarna makanan :)
merah, pink, purple, biru dan yellow.





500gram tepung, 500gram gula, 10biji telur, 2bar butter dan pewarna :D






oh ya, saya memang tidak ada bakat memasak. masih dalam proses belajar lagi. jadi kalau anda anak mak yang pandai memasak semua jenis masakan dan segala jenis kuih muih dan pencuci mulut, sila jangan hina saya. sekian terima kasih ;D






ramai cakap baking a cake is easy. 



but saya still rasa nak pergi private kelas belajar buat cupcakes decoration and buat kek and etc.
next saya nak masuk kelas private jahit manik tabur. tapi everything needs money baby :)








after 50minutes.....




saya sangatlah tak tahu potong kek :P



dulu saya panggil kek ni kek warna warni. baru tahu orang lain suka panggil dia rainbow cake.



 terima kasih kerana sudi membaca. bye!

4 comments :

YOUsoF said...

Kek pelangi! Berjaya menarik minat untuk menelannya sambil tersenyum.. ;D


Bagusla pandai buat kek ni, bakal mak mentua pasti suka.. heheh

syakey said...

comel!

nanti try ah buat kek berlapislapis yg warna warni tu. mesti lg comel! :D

NadNod said...

menarik untuk ditelan ya ;D sila sila makan. haha

NadNod said...

syakey : yeah, actually ada juga nak cuba buat yang berlapis2 tu tapi tak mahir lagi :P