January 23, 2012

Rumah baru untuk Rabbit. Pichu & Kimmy :) ❤

This is not my backyard. this is my rabbit house, located outside my room :P buka tingkap pun dah boleh jerit nama 'sekor' 'sekor' but sadly bukan semua ada nama. sekarang dah genap 18 ekor rabbit. harap tidak ada lagi kehilangan nyawa gara-gara dimakan kucing, anjing atau ular.





sekali pandang macam rumah saya di kawasan kampung bukan? agak kelam kabut kerana tanam terlampau banyak pokok. mesin rumput sendiri pun sudah dicuri dan dijual. %^#^345@#5!!!!

ceh, tiba tiba nak marah :P jadi ayah saya pun galak mengemas segala rumput lalang di kawasan sekitar tanpa bantuan saya yang pemalas kononnya tak nak tangan kotor and jadi kasar. MOTIF?




Rumah mereka bertukar jadi 1 tingkat tetapi lebih tinggi. rumah lama mereka 2 tingkat. dulu tak ada sangkar, mereka galak berlari dan berlompat. tapi kini terpaksa letak sangkar untuk mengelakkan pergaduhan berebut "awek" sesama mereka.

kenapa simbol playboy gambar rabbit? 

kalau kamu ada rabbit kamu tahu. mereka suka melakukakan se*s secara bebas. haha. no joke. mereka kadang-kadang jantan sama jantan pun boleh buat. and kalau jumpa rabbit betina yang baru matang, mereka akan bercakaran untuk dapatkan dulu. you get what i mean?

sebab itu kami buat sangkar. fair and enough. tak payah berebut. *otak jangan kuning okay.




kerja aku membakar. tapi apa tak nak hidup sebab rumput masih basah. dan akur rasa pelik kenapa surat khabar sangat susah nak dibakarnya. akhirnya aku campak minyak tanah.

hamik kau, meletup. tercampak aku ke belakang. okay tipu. saje nak dramatik :P






rumah rabbit berjaya disiapkan selama sehari. 21.1.2012 kerja pembersihan. 22.1.2012, kerja pemindahan rabbit ke rumah baru :) simple sahaja? kata ayah untuk mengelakkan kotor dan berbau. sebab itu letak tinggi tinggi.

kalau boleh saya memang nak bagi mereka bebas berlari di tanah lapang. tapi kawasan perumahan yang ada anjing tinggi hitam and kucing liar, menyebabkan mereka terpaksa dikurung :(





rumah baru ni dah macam pondok. kan best kalau ayah jadikan pondok duduk duduk bercerita sambil bergosip minum teh -.-

tapi rumah pondok ni dah pun dirobohkan pada hari ni.




PhotobucketPhotobucket


Pichu sudah mula botak. tanda sudah matang.






genap umur 6-8 bulan dah boleh buat baby. HAHA. joke.







mereka hanya akan duduk diam kalau dapat kain material jenis seperti di atas.
mereka suka bergulung gulung gulung gulung.






dah macam lembu kan? :D

okay. Assalammualaikum :)

0 comments :