February 04, 2012

Popular . Roller Blade ❤ 29 January 2012

zaman sekolah rendah dulu saya peminat tegar baca novel melayu. sangat tegar sampai dekat perhimpunan pun bawa buku 1,2,3 I LOVE YOU. tak ingat nama pengarang. tapi yang saya ingat buku novel saya dirampas masa darjah 6 di perhimpunan. mengikut kata cikgu tu, buku saya tak ber-ilmiah dan tak bagus dibaca budak bawah umur. katanya jangan gatal nak bercinta.....

motif? T_T nasib baik dapat balik buku tu. buku tu adalah milik my sister.

2 minggu lepas saya ada pergi ke MPH dan terjumpa buku ini. sebab tak cukup duit saya tak jadi beli. tengok-tengok minggu lepas kawan saya sudi belanja saya half price for the book :P kami guna baucar. oh yeaaah.

apakah motif buku ini dibeli?!





sebenarnya saya dah tak jadi peminat tegar novel. tapi peminat tegar baca buku psychology and something like this 2 books above.






harga melampau mahalnya. dah habis baca pun salah satu buku di atas ;p





sekadar mengisi masa lapang.


PhotobucketPhotobucket

perancangan yang agak lama dengan kawan kawan. dulu konon masa new year nak pergi main roller blade tapi sebab balik rumah, terus tak jadi. sebab minggu lepas ada test, dapatlah pergi ber-roller blade :D

ingatkan dapatlah guna student price. dusta semata-mata. RM15 student price hanya masa new year. cissss! walaupun saya ada membership. RM20 still mahal T_T

tempat roller blade terletak di Dataran Pahlawan tingkat 6, Melaka.






Zana main roller blade sambil message :P




kualiti gambar tak berapa elok sebab tempat ni seakan-akan di dalam club malam.
gaya aku cakap macam aku pernah pergi club pulak kan? HAHA. no la. pengaruh movie.





me and zana.


saya dulu sanggup beli roller blade second hand masa sekolah rendah sebab teringin. lepastu belajar depan rumah macam mana nak ber-roller blade. still yet, masih kurang pro :)

mencipta rekod tidak jatuh langsung pada hari tersebut.




Rafiq guna sebelah kaki untuk ber-roller blade. akhirnya kakinya melecet sebab tak pakai stokin :P





memanjang gambar tak ready :P





Amirul Palapes.




randomly took their picture. love to see this happy couple :)





dari tak tahu main terus jadi pro main. sampai sekarang dia gian nak main roller blade. HAHA




me and Hajar.



2





3




sebenarnya main ice skating lebih kurang sama macam roller blade. 
cuma ice skating lebih licin dan sangat mudah terjatuh ^^




tengok tangan pun dah tahu aku menggelabah nak balance-kan badan ;D




Hajar and Amirul








PhotobucketPhotobucket



setelah hampir 5 jam ber-roller blade barulah kami semua decide pergi makan di ikan pari masak asam pedas. kedai yang famous dengan asam pedas. next, baru pergi ke Fun Fair pula :D

1. Bumper car
2. Ali Baba
3. tak ingat :P

terpaksa tanggalkan selipar.




nama permainan ni Ali Baba. kita hanya perlu duduk dan dia akan buat pusingan 360. 
aku menjerit sampai sakit anak tekak and sampai terkeluar air mata. 
sekian terima kasih :P




tiba tiba kena tukar tempat duduk. katanya baru balance.


bila dah habis pusing, nampaklah muka kecut masing-masing. memang rasa jantung tertinggal di atas. semua sebab aku memang sejak azali gayat dengan tempat tinggi. naik buaian pusing pusing di genting highlands pun aku menjerit macam tengah sky diving guna parachute. ish ish :P

memang banyak duit keluar pada hari tersebut. but it was worth it.

thanks for reading :)

0 comments :