April 28, 2012

Hari Penting (Short Update) ❤

27hb April 2012, Jumaat.






28hb April 2012, Sabtu. kakak dan pasangannya(suami).








with the other sister.







the whole family. bertema colourful. paddle pop.

terima kasih kepada semua yang menjayakan walimatulurus atau majlis perkahwinan ini. jasa amat dikenang. 


sensored untuk perenggan yang telah diedit and diremove.

April 26, 2012

Cincin di jari ❤

majlis berinai tengah hari tadi. saya turut serta sekali. siap sarung cincin pertunangan kakak saya lagi. siapa yang nak kahwin ni? haha ;D

April 24, 2012

Groceries . Guestbook! ❤

Jumaat lepas, 20hb April, sempat membeli belah di Giant menggunakan 2 trolley. sebab barang banyak sangat. oleh itu sorang bawa 1 trolley. jumlah keseluruhan RM500.

jangan tanya apa yang dibeli. semua keperluan di rumah memandangkan Jumaat ini, 27hb April akan berlangsung walimatulurus :)




sebelum shopping, sempat makan claypot. sedap sungguh!








ini adalah wedding guestbook. saya hanya reka muka depan yang belum tentu orang perasan sebab semua busy buat sepatah dua kata :) harap ada yang perasan guestbook ini di meja hadiah. 

minggu yang paling memenatkan. tangan lebam menjahit. sebab nak rush, jahit sampai jarum tertusuk dalam jari. kemudian busy kemas 1 rumah. banyak barang dibuang termasuklah kasut kesayangan yang pakai ketika prom night dan kasut semasa semester 1 di UiTM. 

have a nice day :)



April 21, 2012

Friends visit ❤

Semalam my fellow friends from highschool zaman belasan tahun dulu tu datang rumah. finally dapat jumpa and catch up dengan kehidupan masing masing. jumpa jumpa terus menjerit macam orang tak betul and peluk kuat kuat even tahu badan masing masing masam tak mandi. haha ;D

even hanya sejam, it was worth it. harap next week dapat berjumpa mereka lagi :")

as for the picture above, mereka semua tertawakan saya yang failed bab memasak, mengemas dan menghidangkan makanan kepada tetamu. sebab itu muka asyik senyum je di atas. dan ada nampak kekantoi-an air tertumpah :P

In the making of... Guestbook :) ❤



April 19, 2012

Hospitalized ❤

Kucing yang bernama Ben Ben yang sudah hilang selama seminggu bergambar dengan pokok dragon fruit. buah dragon fruit berbunga dahulu sebelum membentuk menjadi buah. faham tak? :D




Last week, ibu saya dimasukkan ke wad KPJ kerana suatu penyakit yang jarang generasi sekarang ketahui. atau ada yang tahu sebab dalam kalangan ahli keluarga pernah terkena. *rahsia*





setiap malam saya dan kakak saya akan datang melawat dengan bawa bekalan makan malam. makan sama sama atas lantai selama 4 hari berturut-turut.






nasi paprik dan songtam. drooling saliva :D~~






ibu yang masuk hospital, tapi orang lain yang baring di katil pesakit. haha. itu adalah perkara normal.





ketika ini saat selepas makan. sebab itu duduk dibawah





bermain dengan Camera Pudding di Samsung Galaxy Note. comel hidung besar kan? haha :P






terus muka macam alien :)







mereka yang datang melawat siap bawa buah tangan. sayang sekali tidak ada pisau nak potong buah tersebut untuk dimakan.







sedara mara.






malam terakhir makan Domino Pizza. 



Current News : mak saya sudah sihat. alhamdulillah :)

April 15, 2012

Share your ❤ with CARDS.

kalau nak tahu, sekeping kad memberi banyak sentimental value kepada seseorang itu walaupun dalam kad tu hanya tertera "Get well soon". sekeping kad juga mampu memberi senyuman kepada sang penerima. lebih comel lagi kalau kad itu kita buat sendiri. but usually semua kad handmade saya hancur. wasn't that creative. haha :P

nama sahaja ambil seni waktu SPM. nama sahaja dinobatkan sebagai tettttt. tapi seriously sampai handcraft, hancur! malu begini T_T

tapi tidak mengapa. di Share your love with cards menyediakan pelbagai service craft untuk pelbagai jenis kad. untuk wedding, guestbook even birthday and lots more :) the best part is, it is handmade! siapa sahaja yang tak suka keunikan dalam hari paling penting. pelbagai jenis craft turut ada. 

jadi mari visit ke blog Share your love with cards untuk lihat dan saksikan sendiri keunikan setiap kad tu. memang terus rasa gatal nak kahwin bila tengok guestbook mereka :'D








GREAT NEWS! Share your love with cards mengadakan giveaways! this Giveaway ends on 30th April 2012. abaikan nama yang tertera di atas guestbook tersebut. ianya hanya sample.

walaupun bukan saya yang nak berkahwin, i am eager to join this contest! :)




dibawah ini adalah contoh handmade guestbook dari Share your love with cards. terlampau comel dan terus rasa jatuh cinta. secara tak langsung nak dapatkan semua walaupun bukan aku yang nak kahwin -.-










comel kan? jadi apa tunggu lagi, mari melawat ke blog Share your love with cards and place your order and also join this giveaway! ^^, InsyAllah, kalau ada rezeki mana tahu, tuah anda untuk memenangi guestbook.

mari join contest ini before 30th April 2012!! :) pemenang akan diumumkan pada minggu pertama bulan May 2012.

April 11, 2012

Broga Hills ❤

tidak ada camera canggih seperti DSLR. hanya mampu menangkap gambar menggunakan Satio yang hanya mempunyai 12 megapixel :)




muka kepenatan. bila ada flash, terpampang tudung yang dah basah lencun dengan peluh sendiri.





pagi yang indah pada hari jadi sendiri.




terlampau indah sampai rasa menangis dapat panjat Broga. HAHA ;D






muka excited takut nak turun bukit -.-
naik best, nak turun sakit woah. sebab tidak biasa mendaki :)







pengalaman yang terindah. kenangan yang terindah.

saya memang sebenarnya rabun jauh. ramai yang bertanya dan agak pelik bila nampak saya "berkeliaran" memakai spek yang membuat rupa saya macam makcik dan kakak umur 30 -.-

sampai sekarang saya tak boleh terima bila ada pekerja kedai makan atau mana-mana pekerja yang umur dalam 30an atau 20an memanggil saya kakak. jadi istilah "kakak" untuk menghormati orang adalah silap. lebih baik mengguna kata ganti nama panggilan seperti awak saya, I U, atau nama kita and nama dia. lebih sopan dan tak menimbulkan rasa terasa merasa. ini dah jadi 1 bebelan -.-

selamat bercuti semester semua. salah dan silap harap maaf. kalau tidak suka, jangan mengutuk. sila unfollow dan unfriend :) sekian~

April 07, 2012

Crumble Beads ❤

Assalammualaikum.


saya kalau dah minat, saya don't mind duduk merengkuk rengkuk cucuk manik masuk dalam jarum dan jahit ke atas fabrik selama berjam jam. menjahit manik lebih kurang seperti seni. semuanya kena belajar. kalau tidak kerana ibu saya, tak mungkin saya dapat belajar seni menjahit manik ni.

it wasn't take a long time for me to figure out the step to sew this beads onto the fabric. 

some technique I learnt from my mom, and some from the books she bought for me and others are just beyond my creativity. 






recently, my mom was eager to learn how to sew crumble beads. well, I am the one who persuade my mom to learn so I could learn from her afterwards. 

my first discover of this crumble beads is from one website called Butterfly Beads. I am amazed with all of her designs. since most of her beads class are located at Shah Alam and cost at the range of RM200 - RM250, I decided to buy books instead.



so here it is my creation of crumble beads. hee. wasn't turn out THAT GOOD. but I am still proud of myself for giving myself I chance to show to my family that I AM CREATIVE TOO. hahaha. joke -.-

for the first time in my life (20years), my mom actually praised me for this :P haha. happy face ^^




my maxi dress for my sister's wedding was finally ready to be sew with beads. come to Mama. baru 30% dijahit. still need to spend few more hours to make this my masterpiece.









for those who do not know what is "Belangkas". here it is. this is a female Belangkas.

usually the male Belangkas get attached to the female Belangkas. sebab itu lahirnya pepatah macam belangkas untuk pasangan yang bercinta yang selalu bersama. usually people get confused wether it can be eaten or not sebab ini adalah haiwan laut yang dianggap boleh hidup di dua alam. laut dan darat. Belangkas betina hanya datang ke darat hanya untuk bertelur sama seperti penyu. ramai cakap ianya menyerupai seekor ketam. 

bagi saya ianya merupai ikan pari. Halal atau haram dimakan? Halal. jika rasa ragu ragu sila rujuk di website Jakim. selalunya ramai menangkap belangkas betina untuk dimakan telurnya dan belangkas "jantan" dicampak semula ke laut. 

itu sahaja info yang hari ini saya ingin kongsi. semalam ayah saya tegah ibu saya masak belangkas ini kerana diragui halal atau tidak. Wallahuallam.


Birthday Treat from Shana ❤ 1 April 2012

Assalammualaikum. sudah lama tidak update dengan perkembangan terbaru dalam kehidupan. I was too busy or perhaps I just made them up. on 1st April, Shana one of my bestfriends personally insisted me to go out on that particular evening for an ice cream treat which is eventually for my 20th birthday. I am 20 on 23rd March. I can't stop talking about my birthday am I? haha :P




ticking our order.







our Ice Cream. terima kasih Shana!!






Fresh Strawberry fruit Snow Ice. mine :D






Avocado Snow Ice. Shana's.





as for Farah, Mango Pomelo Snow Ice




Farah's. the sweet thing is what was craved on the back surface of the ipod.






the receipts.








on our way to Lake Garden.







I wasn't even ready :P
not just me. 




   
Love Love Love.







more pictures.





1





2





3






 
sahabat selamanya :)





the awkward moment when I suddenly look so flawless -.-






till we meet again :')