May 23, 2012

Lucky . 13 days old . how my baby rabbit sleep? ❤

Assalammualaikum :)


sejak pada hari pertama dilahirkan, saya jaga dia di dalam container ini yang dulunya tempat cicak tokek. terpaksa buat begini sebab kucing banyak dekat taman perumahan ni. ada yang menjadikan baby rabbit sebagai menu harian. seekor seekor dia curi diam diam buat jamuan kucing. Lucky terselamat dari serangan semut api. sebabkan anak tunggal, dia jadi sangat montel sampai nak jalan terkedek-kedek :3

dia memang suka tidur muka tepek dekat dinding bekas lepastu buat bunyi "krikk krikk". siapa cakap rabbit tak ada suara? masa baby dia suka bersuara. bila dah dewasa dia hanya akan bersuara kalau dia takut atau sakit. ececeh :D




too adorable :) saya sayang nak bagi rabbit ni dekat sesiapa. jangan memaksa please T_T








mencuba berjalan jalan with tiny feet. tak tahu hop hop lagi :)








perut yang macam belon. rasa nak cucuk cucuk dengan jarum :P







bila buat sebegini automatically dia akan pejam mata. like he was sleeping :'D




esok genap 2 minggu umur dia. masuk minggu ketiga baru saya berani satukan dia dengan ibu dia serumah. sekarang rabbit ada 13 ekor :) 

makanan dia seguni RM49 hanya tahan untuk 2minggu. memang makan banyak kos. now i feel sorry for my parents -.-''  thanks for reading. Assalammualaikum.

5 comments :

zera eira said...

alahaiiii. comel nya dia. adore! :)

NadNod said...

hee :D always adorable!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

macam pakai eye liner je mata lucky :)

NadNod said...

@Nurul Husna Mohd Hassanaah :D ramai cakap macam tu. and tanda lahir dekat hidung :P

Nabila Omm said...

serius comel...:)