June 28, 2012

London Summer Musical @ Amphitheater, Sunway Lagoon ❤ 27/06/2012

3 weeks ago, I was eager to join this contest. Sing away your summer days with Sunway Lagoon! click the link there to read my entry about this contest. I actually won a pair of tickets! haha! 



I'm not sure if i'm allowed to printscreen my email and paste it here :P


27th June 2012, Wednesday.

it was a long drive to the Nuffnang office. eventually i did get lost because I couldn't find the main building. luckily someone show us the way. I actually forgot Nuffnang has moved to the same building but just below their old office. at first, I was shocked when they told me someone has picked up my tickets for me. and i was like T_T seriously~~

when I told her my email address, she noticed that in the list of the winner there was 2 Amirah :D haha.



tired face -.- picture can be deceiving. don't trust what you see on the internet.










I got the Blue Zone.








The back of the tickets.





after picking up the tickets, I went to Sunway Pyramid for shopping spree! okay, I was joking. My financial issues are yet not have been settle. soooo, I have to cut down all my expenses for shopping like for seriously. but anyway, I did managed to get myself a sweater from Forever 21 :)




just before the show start, I bought myself a menu from Hot & Roll. okay, I forgot the name.
FIRST TIME EVER makan ni :D sedaaaap sangat :)








I manage to get to the Surf Beach entrance at 7.30 PM. it was a long walk to the entrance of Surf Beach, Sunway Lagoon. but there will be a train waiting for you after the entrance. I was lucky to have a private sit just by myself ;D 


but after the show was over, it will be a long wait since all the audience will be waiting for the train :) I got the chance to ride one of those wheels like a car for driving around golf area, if you know what i mean -.- HAHA



 the ride on the train wasn't that long but I did manage to see what's in Sunway Lagoon since I've never been there before. JAKUN KEJAP JAKUN. it's like you making tour around Sunway Lagoon :)

I didn't get a chance to snap picture of the main entrance of Amphitheatre. it was crowded when I arrived there. I did manage to hide my snacks from Hot and Roll in my bag. haha


There will be a guy who assist you to your sit and a guy that would provide you soft drink and snacks. well, of course you need to buy to have it.







since I'm not capable of to have the ability to be so professional in managing my sister's camera, I have problem snapping pictures T_T






here I am with the stage as the background.
now I can wish to have my very own DSLR.







okay here the sad part, since I got a free ticket, that doesn't mean I can sit whenever I want. the one who buy the ticket itself would have the chance to choose your own seat. more closer to the stage, more pricey it gets. 







here's my sit at first and I was rather dissapointed. but since there were not many audiences, I decide to sit on the empty seat in the middle but still on the blue zone. haha >:)






Big BIG fan.









in love in love.





I'm so in love with the main character, William role play by Sam Hallion.
and when seeing them singing this song, I was super excited!! 





overall, I enjoy the show and the ticket was worth it if you get the best seat. haha :P






so here's the rate the seat.




for more info


log on to www.asia-experience.com

June 27, 2012

Rabeah's 20th Birthday celebration ❤ 25/6/2012

pukul 8 malam pada hari Isnin dapat panggilan dari salah seorang rakan untuk datang ke rumah untuk kek batik dan secara langsung sambut birthday salah seorang rakan kami :D

gambar di atas, saya seorang yang berbaju hijau askar sahaja yang lahir bulan 3. lagi 4 orang lahir pada bulan 6 kesemuanya. 11 Jun, 14 Jun, 25 Jun dan 30 Jun.






gadis berbaju merah ialah Rabeah. 
sudah genap umur 20 tahun :)








Birthday girl potong kek. kek adalah hasil air tangan cik Farzanah berbaju kelabu ;D








muka bahagia masing masing.









sesi suap menyuap.







ini adalah masakan makan malam mereka :D rajin tak?
dapur rumah mereka memang sentiasa berasap.







bergambar sebelum bermulanya perang tepung.







  
aku selalu menjadi target untuk orang pertama terkena tepung. ewaah. haha








Hajar dengan se-packet tepung gandum.








jiran tetangga pandang kami buat endah tak endah.









saya dengan tepung. ecewah :D









 
sesi fotografi.










1









2









Birthday girl mandi bunga.








tiba tiba diri sendiri jadi mangsa simbahan air. HAHA ;D







:D








 
pelbagai gaya dan ragam.







muka rabbit.






dah, aku dah macam ibu mengandung. kenapa pegang perut?!





selamat hari jadi Farzanah, Ain dan Rabeah :) 
maaf hadiah tak dapat diberi untuk masa terdekat atas sebab sebab tertentu. 
akan dipostpone. sorry ea :D


selamat malam semua :)

June 24, 2012

Tutti Frutti . Domino's Pizza . Instagram! ❤

semalam kakak saya belanja Tutti Frutti secara tiba tiba. ewaah :D 
dengan muka bahagia makan :D~~~






  
setelah bising bising selama hampir 2 minggu nak kan Pizza, akhirnya ibu saya mengalah dan order delivery domino pizza. dapat juga merasa Chicken wings!! :D






bila dah malam, saat kakak saya sibuk dengan assignment-nya, haruslah saya mengacau dan menggodek handphone beliau lalu terjumpa icon Instagram. terus gatal nak sign up. padahal handphone saya, handphone cikai je. tak mampu nak ber-instagram ni. haha ;D asalkan ada account, jadilah tu.
gambar pertama yang saya upload di Instagram.







terima kasih kepada semua yang follow tak sampai sesaat saya upload :'D terharu ni. serius!




Nasihat seorang Ibu ❤

pernah tak terlintas di fikiran kenapa orang lain boleh dapat apa yang mereka tak minta atau perlukan sedangkan anda yang teringin ini tidak pernah sekalipun dapat memiliki apa yang diingini?

maksud saya di sini, saya sering menghadapi krisis sepanjang umur belasan tahun dan sejak memasuki alam pra dewasa ini. tipu jika saya cakap saya tak cemburu melihat rakan rakan memiliki kenderaan sendiri untuk dibawa kulu kilir di kampus. bagi saya mereka sangat beruntung dan patut bersyukur.

kadang kadang timbul di benak rasa macam pelik kenapa mereka masih menginginkan yang lebih sedangkan mereka sudah dapat yang terbaik. kereta mereka boleh bertukar setiap sem. laptop kalau hilang, nah sedebuk parents bagi yang baru.

2 hari lepas saat ibu bapa saya jemput saya untuk pulang ke rumah, ibu saya mula berkata sebegini :

"kaya budak budak dekat kawasan perumahan ni, semua pakai kereta besar besar sampai penuh jalan."-my mom.

"aah, yang tu anak datuk. bla bla bla bla *sambung cerita dengan excited macam menang motor".-me.

sebab timbul rasa cemburu itu saya pernah memohon kepada parents saya kenapa saya tidak dapat kereta seperti orang lain. kenapa zaman abang abang dan kakak saya dahulu dapat bawa kereta ke kampus?

"selagi ada kudrat nak jalan, jalan. bukannya jauh pun kampus tu. Ama dulu jalan nak pergi sekolah lagi jauh. belum tentu orang yang ada kereta, lepas belajar dapat kerja akan dapat beli kereta yang mahal macam sekarang."

typical me, akan mula tarik muncung. ewaaah. bajet anak orang kaya ke apa. HAHA. setelah ditafsir kata kata ibu, saya rasa memang betul saya tak perlukan kereta. bukan nak sedapkan hati. tapi kalau saya ada kereta, langkah saya lebih panjang merayau. sebab sekarang belum ada kereta pun rajin merayau. haha

kemudian trend zaman sekarang pakai handphone canggih seperti Samsung note, Samsung s3, Iphone, Blackberry dan sebagainya. oleh itu, saya yang konon berjiwa remaja yang kental sudah tentu ingin memilikinya. tapi apakah dayanya. duit tiada.

mula rasa cemburu lagi ni melihat kawan kawan semua pakai handphone canggih. tak minta pun tapi parents dah hadiahkan. tak perlu buka mulut, parents terus belikan sebagai hadiah. tipulah kalau aku cakap aku tak cemburu. haha

*kejap saya kejap aku.


lalu bertanya kepada kakak kenapalah aku tak boleh dapat handphone baru.

"handphone kau elok lagi, nanti dah kerja, ada duit sendiri, belilah gadget baru macam Alak"

ayat kakak aku lebih kurang sebegini. lalu aku terdiam.







kesimpulannya di sini, kadangkala bukan semua yang kita inginkan kita harus miliki. kehendak tidak penting, keperluan lebih penting. saya patut belajar BERSYUKUR dengan apa yang saya miliki. Allah ada perancangan tersendiri.

kenapa saya perlu ada kereta mahupun handphone canggih to make me feel better about myself or my life?

maybe in short period, mungkin saya akan bangga dan bahagia kalau saya memilikinya, tapi bahagianya seketika, lama tak lama saya mula rasa jemu kemudian nak lagi yang lebih baru. sampai bila nak baru? bila mahu bersyukur? bila mahu menerima?

lupa nak cakap, ini adalah entri umum. TIADA NIAT untuk menyinggung mana mana pihak. 

June 23, 2012

Shopping di Watson dan Daiso ❤

saya kalau bab shopping benda benda comel warna pink dan benda benda pelik memang saya laju. tapi kalau bab nak shopping baju dan kasut teramat liat. jadi don't mind sangat pun wearing the same baju that I wore 5 years ago or even 8years ago. ecewah. tak menahan ;D seriously i need to shop more T_T

sebab bila dah reach 20's sepatutnya dah mula jaga badan dan penjagaan kulit. ini dah peringkat awal dewasa. cewah :) 

oleh itu, baru baru ini sengaja menapak ke Watson untuk shopping secara random seperti deodorant dan sebagainya.




pertama, saya capai sponge untuk scrub dan cuci muka. tiba tiba mencari Facial Scrub lalu terjumpa brand ini. mula mula ingin mencari peel off mask (aku tanya promoter tergagap sebab tak tahu sebut mula mula. haha). sekali dia bagi saya peel off mask yang tepek dekat muka.

sebenar benarnya, saya mencari peel off mask yang dalam bentuk gel yang warna hitam yang disapu dekat muka lepastu tunggu dia mengeras. tapi kenapa dia tak faham aku cakap bahasa melayu? -.- kadang kadang rasa tersisih dengan pekerja di Watson mahupun Body Shop, ini tidak kira bangsa melayu ke cina ke india ke dan sebagainya, mereka always treat people yang pakai biasa biasa ini macam tiada duit. oh my :(
pernah suatu ketika dahulu, excited nak beli produk make up di body shop, pekerja kedai di situ terus rampas tester persis seolah olah aku nak songlap masuk dalam beg. pekerja itu adalah berbangsa india dan bekerja di Body Shop, Jusco, Seremban 2. kalau boleh dengan nama nama aku nak state dekat sini. haha ;D


aku memang dah banyak kali terkena orang cop aku nak mencuri. siap kena selongkar beg pun pernah. tapi aku ni bukanlah jenis melawan or tahu nak berdiri bila orang baling kata kata caci maki ni.

sebab bila aku mula marah, memang kau naya. haha. bergetar badan aku kalau tahan marah ni.
someday, harap ada peluang nak buat report ke atas pekerja kurang ajar. huehue. loser betul aku -.-




tiba tiba terbebel. ewah.


bebel panjang panjang lagi. haha. ini adalah the back cover untuk facial scrub dan sponge tadi :)






sebahagian barang yang dibeli di Watson dan Daiso.

dari kiri, facial scrub(W), Pink spectacle case(D), penyapu penyodok comel(D), Payung pink comel(W), gloves untuk musim sejuk(D). part sedih, tak jumpa alas kaki di Daiso T_T





tiba tiba rasa nak beli sticker wall untuk bilik di rumah sewa memandangkan tiba tiba dapat bilik seorang yang sepatutnya untuk 2 orang. huhu


instruction :)







instruction gambar pula.











dah siap tampal, tapi senget. sticker ini boleh ditampal di mana mana surface seperti meja, cabinet, dapur mahupun tingkap.









keychain daripada Hajar. thank you ;)









file untuk subjek Costing, spectacle case, calculator dan pencil case.
rasa macam aku dah tetiba minat Pink and polka dot.









siap beli USB Light untuk laptop :P berharga RM10 setelah diskaun RM2. 
bagus betul ada PC Fair every sem dalam campus ni. haha. 
rasa terkilan tak beli pendrive Panasonic 16GB dengan harga RM10.