June 06, 2012

Naturactor Foundation . Meiko . Made in Japan ❤

//*Update : Saya tak jual naturactor foundation! :) sorry. thanks





• Anti Kilauan/ tidak berminyak
• 100% menutupi pigmentasi, parut, cela, bekas jerawat, dan noda hitam
• Melindungi kulit dari sinar uv
• Senang digunakan, cepat dan yang penting tak melekit!!
• Tahan lama sehingga 12 jam dan satu bekas boleh tahan hampir setahun untuk habiskan. Pakai sikit pon dah cukup sebab texture dia memang dah padat.
• Tidak menutup pori-pori
• Digunakan oleh makeup artist sendiri
• Kulit terasa ringan, gebu dan hasil solekan akan nampak flawless dan natural
• Bau dia sangat soft. takde bau-bau yang strong atau pelik macam sesetengah foundation yang lain
• Senang nak bawak pergi mana-mana sebab bekas dia mudah dan ringan dibawa.


sebab terasa ingin mencuba saya pun beli-lah secara online daripada JCS Authentics di Facebook. within 2 days, dapatlah parcel-nya di hadapan rumah. saya jadi rajin shopping online apabila tiba cuti sem je. bermula jinak jinak ni pun ketika zaman lepas SPM. jadi agak terasa hati bila ada yang treat saya macam saya baru nak belajar bank in T_T *ini bukan refer kepada JCS. saya refer kepada penjual yang baya baya saya.

sebab terasa, tak pasal pasal saya menyebarkan tentang ketidak-bagus-an service yang diberi oleh penjual sebaya saya itu. mintak maaf lah ya :) ada banyak keburukan sebenarnya shopping online ini seperti kita nak urgent dan siap bayar, tiba tiba stock habis then delay delivery sedangkan kita nak guna barang tu dalam masa terdekat, atau kita bank in tapi penjual lupa nak pulangkan baki. dalih dalih, sampai la ni saya tak dapat baki. pernah terkena 3 kali although saya dah remind selepas buat pembayaran. 

apa apa pun. JCS Authentics tidak begitu :) pantas memberi respon dan service yang bagus. thumbs up!


  
ini adalah pertama kali menggunakan Naturactor.







  
pilih kod 151 (sesuai untuk kulit sawo matang)

walaupun pada asalnya saya "bajet" nak guna kod 141 yang untuk orang kulit kuning langsat. tak nak mengaku diri gelap T_T
  




Made in Japan.







logo di belakang container.


sampai sekarang saya masih tidak tahu nak pastikan ianya original atau tidak. yang penting Naturactor yang made in Japan memang tak diragui kerana Jepun memang kawal pengeluaran barang komestik mereka di sana berbanding di China. Wallhuallam.

sila baca entry di blog ini untuk penjelasan yang lebih lanjut :)









front container.







Naturactor saya berpeluh sebab baru sampai dari pakcik pos laju. 
panas sampai berpeluh peluh ;)








without flash.

with Flash. nampak kan perbezaannya?






  
tekstur dia macam creamy(sebab dia berpeluh tadi). tapi kalau dalam room tempature biasa, serupa macam pakai BB cream biasa :)



  
sebelah pakai naturactor sebelah naked face. macam alien dah ;D [gambar kiri]
gambar kanan baru full coverage with naturactor ;)





anda boleh baca review dari blog Fyna dan Nurul Mazni untuk mengetahui lebih lanjut dan so on. review mereka lebih bagus :) thanks for reading. salam~


//*Update : Saya tak jual naturactor foundation! :) sorry. thanks

12 comments :

zera eira said...

Macam smooth je. Na try lahhh. :)

msredcheesecake said...

Nampak cam best je produk ni.... Tapi akak tak suka shopping online sebab takleh pegang2....hhehee

Lissa said...

eh skg da ada logo muka org ke? lisa beli dulu tade logo muka org pun. huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak kdg2 teruja jugak tgk org jual brg online tp x penah beli sbb asben akak slalu bawak pegi tmpt2 yg blh dpt hrga murah... byk pemborong suka amik brg then jual dgn harga pasaran kt situ.. so akak cuma cuci mata je la tgk brg2 online ni. tp bg yg dok luar kl tu nak beli ok la..

NadNod said...

@zera eira meh try meh ;D

NadNod said...

@msredcheesecake saje je cube beli mekap online. padahal sebelum ni tersangatlah was was takut akan bagi effect kat muka. ni hanya percubaan ;)

NadNod said...

@Lissanad pun tak tahu. semalam masa unpack saje pusing2 kat bekas tu tibe2 logo tu nampak macam muka org

NadNod said...

@THE LEKAT LEKIT STORY hah, tulah citernya :D yg jual online memang banyak amik mark-up. bestnya husband akak bawa jalan2 :D dekat mana ya?

Nurulee said...

macam menarik je. Hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html

NadNod said...

mari mencube ;p haha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

prg jepun korea ni cepat jee kuar menda baru..aritu lenses & now jual foundation plk ek..

NadNod said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) Produk korea and jepun mmg banyak kan kat Malaysia :P jenama mekap terutamanya