June 23, 2012

Shopping di Watson dan Daiso ❤

saya kalau bab shopping benda benda comel warna pink dan benda benda pelik memang saya laju. tapi kalau bab nak shopping baju dan kasut teramat liat. jadi don't mind sangat pun wearing the same baju that I wore 5 years ago or even 8years ago. ecewah. tak menahan ;D seriously i need to shop more T_T

sebab bila dah reach 20's sepatutnya dah mula jaga badan dan penjagaan kulit. ini dah peringkat awal dewasa. cewah :) 

oleh itu, baru baru ini sengaja menapak ke Watson untuk shopping secara random seperti deodorant dan sebagainya.




pertama, saya capai sponge untuk scrub dan cuci muka. tiba tiba mencari Facial Scrub lalu terjumpa brand ini. mula mula ingin mencari peel off mask (aku tanya promoter tergagap sebab tak tahu sebut mula mula. haha). sekali dia bagi saya peel off mask yang tepek dekat muka.

sebenar benarnya, saya mencari peel off mask yang dalam bentuk gel yang warna hitam yang disapu dekat muka lepastu tunggu dia mengeras. tapi kenapa dia tak faham aku cakap bahasa melayu? -.- kadang kadang rasa tersisih dengan pekerja di Watson mahupun Body Shop, ini tidak kira bangsa melayu ke cina ke india ke dan sebagainya, mereka always treat people yang pakai biasa biasa ini macam tiada duit. oh my :(
pernah suatu ketika dahulu, excited nak beli produk make up di body shop, pekerja kedai di situ terus rampas tester persis seolah olah aku nak songlap masuk dalam beg. pekerja itu adalah berbangsa india dan bekerja di Body Shop, Jusco, Seremban 2. kalau boleh dengan nama nama aku nak state dekat sini. haha ;D


aku memang dah banyak kali terkena orang cop aku nak mencuri. siap kena selongkar beg pun pernah. tapi aku ni bukanlah jenis melawan or tahu nak berdiri bila orang baling kata kata caci maki ni.

sebab bila aku mula marah, memang kau naya. haha. bergetar badan aku kalau tahan marah ni.
someday, harap ada peluang nak buat report ke atas pekerja kurang ajar. huehue. loser betul aku -.-




tiba tiba terbebel. ewah.


bebel panjang panjang lagi. haha. ini adalah the back cover untuk facial scrub dan sponge tadi :)






sebahagian barang yang dibeli di Watson dan Daiso.

dari kiri, facial scrub(W), Pink spectacle case(D), penyapu penyodok comel(D), Payung pink comel(W), gloves untuk musim sejuk(D). part sedih, tak jumpa alas kaki di Daiso T_T





tiba tiba rasa nak beli sticker wall untuk bilik di rumah sewa memandangkan tiba tiba dapat bilik seorang yang sepatutnya untuk 2 orang. huhu


instruction :)







instruction gambar pula.











dah siap tampal, tapi senget. sticker ini boleh ditampal di mana mana surface seperti meja, cabinet, dapur mahupun tingkap.









keychain daripada Hajar. thank you ;)









file untuk subjek Costing, spectacle case, calculator dan pencil case.
rasa macam aku dah tetiba minat Pink and polka dot.









siap beli USB Light untuk laptop :P berharga RM10 setelah diskaun RM2. 
bagus betul ada PC Fair every sem dalam campus ni. haha. 
rasa terkilan tak beli pendrive Panasonic 16GB dengan harga RM10.


3 comments :

myra abdullah said...

wah byknye shopping kt watson =)

ala wat taktauu je ngn promoter ni,
dieorg mmg peel suke judge people from outside.

dieorg jeles sbnrnye tngok org free boleh jalan-jalan tp dieorg plak kne keje.hehehee.

chill la beb.

=D

NadNod said...

@myra abdullahhehe :D memang cukup chill and santai relax semua ada. sebab tu tak macam gelabah bila org dah suspek sampai nak selongkar beg semua tu ;p

nik rosmawati said...

wah.peminat pink ker.semua warna pink jea.hehe