July 23, 2012

Tempahan cover handphone blink blink // Guestbook // Jahitan manik dibuka :)

disebabkan obses dengan memanikkan segala barang yang ada, saya kini membuka tempahan bagi mereka yang ingin handphone mereka dihiasi manik manik gentil seperti di atas. di atas adalah salah satu hasil manik yang saya tampal di handphone. 

harga serendah RM30 bergantung kepada jenis handphone yang dimiliki dan berapa banyak section anda ingin ianya dimanikkan.

asalkan handphone ada di pasaran termasuk silicon/baju/cover untuk dimanikkan, boleh membuat tempahan :D dengan ada blink blink ni, handphone nampak lebih lain bukan? ;) 


untuk mengetahui pengalaman saya menampal manik di handphone, boleh rujuk di sini : CLICK HERE.







selain dari itu, saya turut menerima tempahan bagi mereka yang ingin baju raya mereka dijahit manik sama ada di bahagian tangan, dada, pinggang atau dimana mana manik yang anda khendaki. 



harga bergantung pada kerumitan manik tersebut.untuk jahitan manik simple di hujung lengan baju kurung, saya akan ambil caj RM50 untuk 2 lengan.

gambar di atas adalah gambar saya dengan maxi dress yang jahitan maniknya dijahit sendiri oleh saya termasuk lace di perut :) pada asalnya, maxi dress ini kosong sahaja.



jika anda masih ragu ragu dengan hasil jahitan saya, boleh rujuk di sini : CLICK HERE.















saya turut membuka tempahan bagi mereka yang ingin menempah Guest Book/buku signature para tetamu/kata kata ucapan dari para tetamu. saya akan ambil harga serendah RM30. Free Postage :)




bagi yang berminat, boleh contact saya untuk pengeposan baju yang ingin dijahit manik. free postage untuk penghantaran semula baju yang telah disiap. however, untuk blink blink di handphone, cover handphone saya akan disediakan. Guestbook pun begitu. hanya akan ada urusan pengeposan produk yang telah disiapkan :)

buat masa ini saya tidak menerima sebarang tempahan untuk sulaman di tudung bawal. part itu saya masih kurang arif. Price is Negotiable, saya tak akan caj harga melampau lampau.


Jika berminat atau ingin mengetahui sebarang info, boleh contact saya melalui facebook (PM : Private message) atau terus email saya ke ira_nad92@yahoo.com. thank you!

July 15, 2012

Barbeque . Advance Birthday Celebration for my Dad ❤


Saturday//14th July 2012

disebabkan sekian lama tak balik bersuka ria di rumah "home sweet home", akhirnya pada hujung minggu ini saya balik juga. dapatlah sambut birthday ayah yang ke-59 tahun. masih muda :D cewaah.

hasrat hati teringin barbeque sebab tempoh hari jiran ada buat barbeque. itu yang hasrat hati disuarakan kepada ibu saya lalu cadangan diterima dan ayam berjaya diperam pada pagi Sabtu. seronok sampai petang petang dah mula proses memanggang daging kambing. nyummmmaaaay~







ada ayam, hotdog, sotong, ikan dan juga kambing.

kalau ada udang bakar, kentang, jagung dan ikan keli lagi syok ya tak? tapi ini pun aku tak habis makan. kenyang sangat sangat :D minum dengan air berkarbonat, confirm lah cepat kenyang kan. teringat Seoul Garden. tiba tiba je kan.




sebelum itu mari saya perkenalkan 3 ekor kucing kesayangan saya. hanya kucing tompok oren dan hitam sahaja yang mengenali saya, kucing baru warna oren ni langsung tak kenal siapa saya. siap main lari lari kalau jumpa and sorok di sebalik rimbunan lalang dan rumput.


Kaka, Gegirl dan Pepe.





disebabkan ini adalah advance birthday, haruslah ada cake ice cream!

gambar kiri adalah saya dengan baju tidur dan gambar kanan adalah gambar ayah saya bersama kakak saya yang sudah pun berhijrah untuk berhijab :)






proses menyalakan lilin adalah agak rumit memandangkan angin yang agak kuat.







random.






singing happy birthday.






potong kek.










sebahagian daging yang dipanggang.








 
macam kembar kucing 2 ekor ni.








sepanjang malam kerja mereka bertiga kejar katak.






kemudian muka bahagia dapat makan ayam barbeque juga.








sebahagian ahli keluarga yang hadir :D Mak busu sekeluarga dan Mak Ngah serta Nurul.



PhotobucketPhotobucket

tahun ni saya berkesempatan beli hadiah untuk ayah saya. a helikopter. last year birthday ada belikan but someone patahkan sayap dia -.-'' therefore, saya beli yang baru and model yang lain. it cost me less than RM100. dulu beli di Seremban RM125, di Melaka boleh dapat RM80 SAHAJA.

for more info about this remote control helicopter, click here to read about the specifications.




isnt she a beauty? 


saya yang seronok main helikopter ni. haha

Birthday Gifts . Lampu tidur (New!) ❤

 

 
lampu tidur baru yang mampu bertahan selama 12 jam jika dicaj penuh. Hanya RM15. beli di Hinode. 





saya memang penakut tidur dalam gelap ni T_T



PhotobucketPhotobucket


recently, saya menerima pelbagai jenis hadiah for my late birthday on 23rd March 2012. sekarang bulan 7. 4 months after. haha :D apa apa pun, terima kasih kepada semua yang sudi memberi saya hadiah. amat saya hargai hadiah hari jadi yang ke-20 ini :')

hadiah pertama. sebuah bantal.





hadiah kedua berupa jam tangan hijau daripada cik A'in :)







seutas rantai berloket-kan camera dengan alasan, saya suka menangkap gambar.
daripada Rabeah :)






 
comel kan?!






hadiah ketiga daripada Hajar. earphone from S&J.









handphone holder from Farzanah. Mini Toons :D







 
dan akhir sekali handbag holder from Dhamirah.


terima kasih kepada semua yang sudi bagi hadiah :)




PhotobucketPhotobucket

ini hadiah buat mereka pula yang lahir pada bulan 6 :D





salah satu hadiah yang diberi ialah cover Iphone. 
reason saya beri design yang ada tapak tangan ialah kerana jari jari 
tersebut mewakili persahabatan yang sedia ada.


sekian terima kasih :)



July 08, 2012

PPKP : Semester 5 ( Part 2) ❤ 7th July 2012 // Saturday

  

ini adalah kesinambungan untuk entry ini :)



PhotobucketPhotobucket

modul seterusnya ialah membuat sesuatu/mereka sesuatu menggunakan surat khabar yang melambangkan patriolisme. tak kisah, bermotifkan pakaian, haiwan atau benda di sekeliling.

bersungguh sungguh masing masing :)








tiada idea. sampan pun boleh terlupa macam mana nak buat.
padahal masa kecil kecil selalu buat.






THE FINAL RESULTS from each team.




 
gambar kiri : Yazrin
gambar kanan : Hasrul Syahmy.






  
gambar kiri : Faez (Korek)
gambar kanan : Yaz bersama Sam.






jejaka yang diperhiaskan dengan tengkolok, sampin, dan sebagainya melambangkan Patriolisme.










kumpulan pertama yang present.











FaraLulu yang menunjukkan multi-culture dalam Malaysia.








  
akhir sekali adalah kumpulan kami. seperti biasa, aku akan TERgelak besar.






  
gambar kiri : Ameera menerangkan apa yang berada di atas kepala ialah melambangkan orang Gawai.
gambar kanan : Dhamirah dengan sumpit-nya.



PhotobucketPhotobucket


Projek seterusnya adalah membina satu terowong dari hujung kelas ke hujung kelas yang membolehkan manik melaluinya dari hujung ke hujung. faham tak? terowong perlu diperbuat dari surat khabar juga :)



kami dibahagikan kepada 2 kumpulan.







  
bersungguh sungguh dengan semangat kerjasama memotong kertas dan menggulungkan kemudian distaplerkan serta di-cellophane tape.









  
kena beratur berdiri panjang untuk menyendongkan terowong.








  
usaha, tawakal dan? :D







pemegang hujung terowong, Rabeah dan Farzana.








penantian.






terowong harus tertutup, dan aku telah terkoyakkan benda yang tak patut dikoyak, sedang membaiki terowong yang rosak di belakang. ceh ceh :P






yang tinggi kena berdiri untuk permulaan manik berjalan. berjalan?









saat manik dimasukkan dalam terowong, semua excited nak rasa golekan, gulingan manik sampai ke penghujungnya. perhatikan muka masing masing :)







debaran terasa.











percubaan kali kedua setelah percubaan pertama berjaya.















menunggu manik keluar.










excited lebih aku ni -.-'







inilah maniknya!! berjaya! hahaha :P





seterusnya adalah kumpulan kedua :







  
panjang kan barisan dari hujung kelas ke hujung kelas? :D






  
siap ada yang kacau nak rosakkan terowong :P









  
tiba tiba terowong terputus, proses membetulkan berlaku di gambar kiri.







nampak tak terowong terputus? :D







memasukkan manik. team 1 turut membantu team 2 :D






berjaya dan akhirnya semua bersorak keriangan macam dah habis PPKP.
padahal ada lagi task seterusnya.





PhotobucketPhotobucket

kami duduk dahulu :)



miss, mengeluarkan paku paku.



task seterusnya adalah menyusun paku paku tersebut untuk paku boleh berdiri atas paku? faham tak? kalau tak faham boleh scroll melihat hasilnya. pasukan di atas berjaya :)








gambar dulu bersama Ain(baju biru).






dan lagi bersama Rabeah dan Farzana juga :D








the task begin!






proses mendirikannya.






keputusannya?


...


.
.
.
.
.
..
.
..
.







ta-daaaa!!!!

hebat tak?  dulu pernah buat juga sewaktu program Kamarika di Kastam ketika di tingkatan 5 dahulu :)

apa-apa pun program PPKP kali ini tetap menyeronokkan seperti di sem sem lepas. lepasni dah nak masuk semester 6 kemudian habis diploma. semua tak akan sama selepas ini.