July 08, 2012

PPKP : Semester 5 ( Part 2) ❤ 7th July 2012 // Saturday

  

ini adalah kesinambungan untuk entry ini :)



PhotobucketPhotobucket

modul seterusnya ialah membuat sesuatu/mereka sesuatu menggunakan surat khabar yang melambangkan patriolisme. tak kisah, bermotifkan pakaian, haiwan atau benda di sekeliling.

bersungguh sungguh masing masing :)








tiada idea. sampan pun boleh terlupa macam mana nak buat.
padahal masa kecil kecil selalu buat.






THE FINAL RESULTS from each team.




 
gambar kiri : Yazrin
gambar kanan : Hasrul Syahmy.






  
gambar kiri : Faez (Korek)
gambar kanan : Yaz bersama Sam.






jejaka yang diperhiaskan dengan tengkolok, sampin, dan sebagainya melambangkan Patriolisme.










kumpulan pertama yang present.











FaraLulu yang menunjukkan multi-culture dalam Malaysia.








  
akhir sekali adalah kumpulan kami. seperti biasa, aku akan TERgelak besar.






  
gambar kiri : Ameera menerangkan apa yang berada di atas kepala ialah melambangkan orang Gawai.
gambar kanan : Dhamirah dengan sumpit-nya.



PhotobucketPhotobucket


Projek seterusnya adalah membina satu terowong dari hujung kelas ke hujung kelas yang membolehkan manik melaluinya dari hujung ke hujung. faham tak? terowong perlu diperbuat dari surat khabar juga :)



kami dibahagikan kepada 2 kumpulan.







  
bersungguh sungguh dengan semangat kerjasama memotong kertas dan menggulungkan kemudian distaplerkan serta di-cellophane tape.









  
kena beratur berdiri panjang untuk menyendongkan terowong.








  
usaha, tawakal dan? :D







pemegang hujung terowong, Rabeah dan Farzana.








penantian.






terowong harus tertutup, dan aku telah terkoyakkan benda yang tak patut dikoyak, sedang membaiki terowong yang rosak di belakang. ceh ceh :P






yang tinggi kena berdiri untuk permulaan manik berjalan. berjalan?









saat manik dimasukkan dalam terowong, semua excited nak rasa golekan, gulingan manik sampai ke penghujungnya. perhatikan muka masing masing :)







debaran terasa.











percubaan kali kedua setelah percubaan pertama berjaya.















menunggu manik keluar.










excited lebih aku ni -.-'







inilah maniknya!! berjaya! hahaha :P





seterusnya adalah kumpulan kedua :







  
panjang kan barisan dari hujung kelas ke hujung kelas? :D






  
siap ada yang kacau nak rosakkan terowong :P









  
tiba tiba terowong terputus, proses membetulkan berlaku di gambar kiri.







nampak tak terowong terputus? :D







memasukkan manik. team 1 turut membantu team 2 :D






berjaya dan akhirnya semua bersorak keriangan macam dah habis PPKP.
padahal ada lagi task seterusnya.





PhotobucketPhotobucket

kami duduk dahulu :)



miss, mengeluarkan paku paku.



task seterusnya adalah menyusun paku paku tersebut untuk paku boleh berdiri atas paku? faham tak? kalau tak faham boleh scroll melihat hasilnya. pasukan di atas berjaya :)








gambar dulu bersama Ain(baju biru).






dan lagi bersama Rabeah dan Farzana juga :D








the task begin!






proses mendirikannya.






keputusannya?


...


.
.
.
.
.
..
.
..
.







ta-daaaa!!!!

hebat tak?  dulu pernah buat juga sewaktu program Kamarika di Kastam ketika di tingkatan 5 dahulu :)

apa-apa pun program PPKP kali ini tetap menyeronokkan seperti di sem sem lepas. lepasni dah nak masuk semester 6 kemudian habis diploma. semua tak akan sama selepas ini.

17 comments :

nini said...

wah.....bestnya...rindu zaman2 ikut ppkp ni dulu2....=D

NadNod said...

hehe ;D someday sy mungkin akan rindu jugak ppkp ni

syAzAnA said...

latihan dalam kumpulan ni best. hehe. even mencabar. :P

Atiqah Razak said...

dear mcm mana nk buat tanjak tu? ^_^

Dukturah Hanum said...

thanks follow saye.. dah follow da.. hee doakan saye k? XD

✿Lady Ainaa✿ said...

wahhh, bestnyew.. byk gile aktiviti... and teruja tengok susunan paku2 tu...

syafiqakarim said...

hah.
dulu gua pnh kena buat gini weh

Nurul Husna Mohd Hassan said...

seronoknya tengok korang2 sume :)

E'in said...

seronoknye tgk.. :)

NadNod said...

@syAzAnAagaklah. and kadang kadang bosan jugak ppkp ni :D

NadNod said...

@Atiqah Razaksaya pun tak tahu. haha, kawan yang buat :)

NadNod said...

@Dukturah HanuminsyAllah dear :)

NadNod said...

@✿Lady Ainaa✿memang banyak aktiviti tu yg memenatkan ;D

NadNod said...

@syafiqakarimbest tak ? ;D

NadNod said...

@Nurul Husna Mohd Hassanhee :)

NadNod said...

@E'in :)

郑少洋 said...

What a funny article!Isn't it?Dynam