July 06, 2012

Muet Speaking Test . Seoul Garden!! Lace Shoes ❤ 3rd July 2012


Hari Selasa lepas bersamaan 3 July 2012, berlangsungnya Muet speaking test. bermula pukul 7.30 pagi. seawal 7.15 dah gerak ke tempat Muet. di kuarantin kan selama hampir 3 jam tanpa handphone di bilik menunggu yang kecil. haha ;D disebabkan cemas, berapa kali ulang alik ke tandas. lagak seperti nak ambil driving test.

saya adalah candidates terakhir iaitu candidates D dan group terakhir yang diuji untuk sesi pukul 7.30 pagi. Ya Allah, cemas sangat. sebaik sahaja bermula speaking test, I manage to talk. eventually. fuhh. alhamdulillah. everything went well. 

hari Ahad lepas, 1 July 2012, berlangsung bengkel muet dari pagi sampai petang. dapat merasa nasi ayam minyak gamat. kenapa minyak gamat? sebab rasa ayam dan bau dia seperti minyat gamat :)






hari selasa hanya ada 2 kelas. itupun gap yang panjang. 8.30 pagi sampai 10.20 pagi. kemudian kosong sampai 4.30 petang baru ada kelas. tiba tiba secara tidak semena-mena dapat rancangan untuk makan di Seoul Garden. *silalah ignore muka besar yang ku tepek di atas :3

bagi sesiapa yang tidak tahu apakah itu Seoul Garden, bolehlah ke blog Irine Nadia untuk mengetahui lebih lanjut :)

ini bukan kali pertama saya makan disana.



  
sanggup berhimpit dalam kereta gitu :D


terima kasih kepada Rabeah, Farzanah, Hajar dan Ain yang sudi ajak saya makan :D
memang dah lama sangat sangat teringin makan sejak cuti sem panjang.

memandangkan Seoul Garden ni bukannya ada di semua tempat. outlet yang ada kebanyakan berada di Selangor dan Johor. oleh itu, kalau saya nak makan sangat, memang kena tunggu kalau ada di area melaka. baru dapat menapak sungguhpun sangat mahal. student price : RM27.80. kalau nak student price, kenalah bawa kad pelajar :)

anda boleh click link ini untuk melihat outlet Seoul Garden yang available di dalam Malaysia.









setakat ini saya paling suka Kimchi Soup sahaja. yang lain belum pernah cuba. mungkin nak cuba Super Kimchi soup?

dinasihatkan kalau nak makan banyak banyak setanding dengan harga yang mahal itu, bolehlah jangan ambil air ber-carbonate sebaliknya ambil air teh bunga kekwa. dijamin dapat makan banyak banyak sampai perut buncit :P






muka lapar masing masing :D










api dihidupkan.







mereka ;)








Seoul Garden di Melaka, terletak di tingkat 1 Mahkota Parade. berada di area Nandos :)







Mountain Dew.








excited main masak masak :P








semua benda dipanggang :D kena pandai pilih meja, ada yang meja minyak mudah melenting.









suka semua daging and ayam :D









oh yeah. dah habis! :D












boleh refill air banyak kali.








ais batu campur buatan sendiri.











  
the reason why I'm getting chubbier.












lapar bila tengok gambar ni.









memang sangat menyelerakan. trust me :D makan banyak mana pun tak apa.










selebihnya hangus :P












gambar :)












my ice cream!
di-scoop sendiri :P














mari makan :D





selepas bersuka ria makan makan di Seoul Garden, kami bershopping kasut pula. pada mulanya saya bertegas KONONNYA tak nak shopping. akhirnya terjatuh cinta dengan kasut lace dibawah :P






mula mula nak cuba saiz 9. sekali dia cakap display itulah saiz 9. sangat menipu. SIZE 38 is not Size 9. SIZE 9 adalah size 40. ecewah. ingat saya tak tahu. bila dah cuba saiz 9, ketat pula. terpaksa dibesarkan. 

i know what's in your mind, BESARNYA KAKI? 









  
loving it. macam kasut kahwin dah ni :D









  
my current favorite :) love Lace and vintage/english style.




itu sahaja untuk petang Jumaat ini. selamat malam :)



2 comments :

zaty said...

Kimchi seoul garden sedap! eh,betul ke eja.kimchi kan?huu

NadNod said...

aah. betul lah tu ;D memang sedap! :D