August 26, 2012

Seminggu di Hari Raya


memandangkan saya dah tak ada kampung untuk menyambut hari raya dengan meriah, memang rumah menjadi tumpuan para sedara mara :) disebabkan kondisi ayah yang tidak mengizinkan, memang tahun ni kami tak beraya sangat ke sana ke sini. hanya di rumah sahaja.


tetamu pertama dalam kalangan rakan ialah Dila dan Asip.
terima kasih :D





 
kedua ialah Omar, Aqil, Shafiq dan Arif. terima kasih juga sudi datang beraya.



saya memang tak buat open house sebab almaklum tak ramai rakan. nanti kalau buat takut tak ramai datang, akan mendatangkan malu :)






PhotobucketPhotobucket

walaupun not personally been invited, saya tetap hadir sebagai rakan classmate dulu dulu :)




pada hari Rabu, raya keempat, 22 August 2012 // location : Rumah Pilah :)


alhamdulillah, ada salah seorang dari classmate bakal mendirikan masjid ;)






hari raya keenam, Jumaat, 24 August 2012 // Location : Epy's







  
Shana gadis berbaju kurung hitam dah macam ibarat anak saya di dalam gambar.

ramai cakap saya dah chubby -.- most of them yang dah lama tak jumpa. 
mungkinkah sebab saya terlampau bahagia? haha





 
bersama dengan Shana dan Farah :) bestfriends sejak zaman sekolah menengah :D







 
sebenarnya semua dah gain weight sejak tamat alam persekolahan dan bermula alam universiti :)










:)









pada malam hari di rumah Dania pula :)






sebelum balik.









kelakar bila nampak macam tersepit di tepi. haha









hari raya ketujuh//sabtu//25August// location : rumah sendiri.

finally after quite some times, dapat juga berjumpa dengan long lost Twinnaaaayh my Izzyan :D hehe.
finally dia datang juga beraya di rumah.
finally dapat juga bertemu mata ke mata.
finally dapat juga camwhore after quite some times.
finally dapat juga lepas rindu :)








bersama dengan Izzyan dan Shana.
macam macam gaya tanpa motif. 







 
two out of all pictures taken that I love the most. omel berdiri ikut tahap ketinggian.
yes omel. bukan comel dah. haha





Shana with Oren :)








next destination ialah rumah Cikgu Rohani :)








menarik :)








juadah yang disediakan :)








 
walaupun dah besar, dapat juga duit raya dari cikgu. 
terima kasih cikgu!!!

banyak nostalgia zaman sekolah diungkit kembali. 
how I miss school :')






Random photo of me with Shana. 








bertemu kembali di rumah Epul.







 
sebelum balik.
dengan tuan rumah, Epul (Berbaju biru).


terima kasih kepada semua yang sudi menjemput saya hadir ke rumah (walaupun sebenarnya ada yang tak ajak tapi saya menyelit nak ikut). terima kasih kepada yang sudi jemput hantar. terima kasih terima kasih terima kasih. haha.

selamat hari raya!! :)


August 24, 2012

HappyMori Case and Cath Kidston for Samsung Galaxy 2 :)

I've been looking for S2 casing for quite some times. tiba tiba disapa oleh pemilik instagram vintage in love dan icasingholic.terus terjumpa casing casing comel. padahal masa itu tak tahu nama nama case comel ni. siap tanya how much for hard case la how much for pouch bag la sehingga the seller pun jadi blur blur :') jadi di awal perkenalan saya dengan jenama HappyMori adalah daripada hasil pemerhatian saya di instagram beliau.

next, I've known about Cath Kidston from my favorite retailing store in Malacca called, Lovely Farm. comel comel belaka casing-nya. first appearance, terjumpa case Cath Kidston. during that time macam terkejut casing dia berharga RM45.

sampai ke beberapa hari lepas, I keep google-ing sampai jumpa macam macam website yang menawarkan pelbagai harga untuk casing yang saya nak -.- dari RM35 sampailah RM68 untuk case jenis yang sama, corak yang sama dan design yang sama. 

mari cuci mata melihat sebahagian design case untuk S2 dari HappyMori dan Cath Kidston :)




 

previously, saya ada jumpa seller jual casing ni for only RM35 tapi pre-order lah.
and later, I've found ada yang jual for only RM25!!! 

but lebih murah harganya kebanyakan design design yang saya tak minat ;'(






  
dan ini design hard case from Cath Kidston. memang menawarkan design design vintage floral gitu sampai saya cair tak sabar nak beli. tapi saya tak beli pun! hahaha

ada terjumpa for only RM15!! but banyak kedai jual RM25-RM48. sayang sekali tak beli T_T mula rasa penyesalan yang tak berkesudahan. wuuuuu :'(








  
dan ini flip case dari HappyMori.

kenapa saya sibuk nak flip case?!!! sebab nak jaga keselamatan S2. memandangkan saya tersangat sangatlah cuai. bila ada sahaja hari clumsy, semua saya pegang jatuh. i dont want that :'(










 
tak pasti ini dari HappyMori atau Cath Kidston. tapi comel ;'))






oh my leopard :D







PhotobucketPhotobucket

setelah menjalani survey yang pelbagai di bermacam tempat, akhirnya terjumpa outlet retailing yang menawarkan pelbagai case untuk S2, Iphone, Samsung Note dan juga S3. oh my!!!! :D


**mood excited**



kedai yang penuh dengan HappyMori dan juga Cath Kidston. tapi harga memang standard RM25 to RM68. lebih kurang sama sahaja kalau beli online. haha





 
sempat beli travelling charger dengan Card Reader. oh yeaaah :)






  
jatuh hati jatuh cinta terhadap flip case ni.






 
i'm so in love with this case. kerana corak floral vintage english style dan eiffel tower. oh my my :)









semua gambar nak paste. termasuklah gambar yang jumpa di iphonecase.com.my. haha :D




PhotobucketPhotobucket

dan sekarang rasa nak mencari case Kucipa Rain Fall Transparent case for S2. memandangkan hati tiba tiba tak nak beli ketika dah jumpa dah pun yang berharga for only RM25. menyesal jauh di hati. wuuu T_T



oh my Kucipa Rain fall...