August 24, 2012

HappyMori Case and Cath Kidston for Samsung Galaxy 2 :)

I've been looking for S2 casing for quite some times. tiba tiba disapa oleh pemilik instagram vintage in love dan icasingholic.terus terjumpa casing casing comel. padahal masa itu tak tahu nama nama case comel ni. siap tanya how much for hard case la how much for pouch bag la sehingga the seller pun jadi blur blur :') jadi di awal perkenalan saya dengan jenama HappyMori adalah daripada hasil pemerhatian saya di instagram beliau.

next, I've known about Cath Kidston from my favorite retailing store in Malacca called, Lovely Farm. comel comel belaka casing-nya. first appearance, terjumpa case Cath Kidston. during that time macam terkejut casing dia berharga RM45.

sampai ke beberapa hari lepas, I keep google-ing sampai jumpa macam macam website yang menawarkan pelbagai harga untuk casing yang saya nak -.- dari RM35 sampailah RM68 untuk case jenis yang sama, corak yang sama dan design yang sama. 

mari cuci mata melihat sebahagian design case untuk S2 dari HappyMori dan Cath Kidston :)




 

previously, saya ada jumpa seller jual casing ni for only RM35 tapi pre-order lah.
and later, I've found ada yang jual for only RM25!!! 

but lebih murah harganya kebanyakan design design yang saya tak minat ;'(






  
dan ini design hard case from Cath Kidston. memang menawarkan design design vintage floral gitu sampai saya cair tak sabar nak beli. tapi saya tak beli pun! hahaha

ada terjumpa for only RM15!! but banyak kedai jual RM25-RM48. sayang sekali tak beli T_T mula rasa penyesalan yang tak berkesudahan. wuuuuu :'(








  
dan ini flip case dari HappyMori.

kenapa saya sibuk nak flip case?!!! sebab nak jaga keselamatan S2. memandangkan saya tersangat sangatlah cuai. bila ada sahaja hari clumsy, semua saya pegang jatuh. i dont want that :'(










 
tak pasti ini dari HappyMori atau Cath Kidston. tapi comel ;'))






oh my leopard :D







PhotobucketPhotobucket

setelah menjalani survey yang pelbagai di bermacam tempat, akhirnya terjumpa outlet retailing yang menawarkan pelbagai case untuk S2, Iphone, Samsung Note dan juga S3. oh my!!!! :D


**mood excited**



kedai yang penuh dengan HappyMori dan juga Cath Kidston. tapi harga memang standard RM25 to RM68. lebih kurang sama sahaja kalau beli online. haha





 
sempat beli travelling charger dengan Card Reader. oh yeaaah :)






  
jatuh hati jatuh cinta terhadap flip case ni.






 
i'm so in love with this case. kerana corak floral vintage english style dan eiffel tower. oh my my :)









semua gambar nak paste. termasuklah gambar yang jumpa di iphonecase.com.my. haha :D




PhotobucketPhotobucket

dan sekarang rasa nak mencari case Kucipa Rain Fall Transparent case for S2. memandangkan hati tiba tiba tak nak beli ketika dah jumpa dah pun yang berharga for only RM25. menyesal jauh di hati. wuuu T_T



oh my Kucipa Rain fall...

10 comments :

aween azuki said...
This comment has been removed by the author.
aween azuki said...
This comment has been removed by the author.
aween azuki said...

Hi there, just wanna ask where did the outlet retailing located ya? Look like it has an awesome casing choices with affordable price there :)

NadNod said...

@aween azuki Lowyat, Kuala Lumpur :)

ummi hany said...

can u gv the shop name?i wanna go there this week.tq^^and can i know how much u bought the flip case?thnx

ummi hany said...

hi can u provide the shop name in lowyat n hoe much u bought the flip case?i plan to go there this week.thanks:)

NadNod said...

@ummi hany RM45. level 2 at lowyat :)

♛ Dea Arematt ♛ said...

samsung ace plus ade x?.. :)

NadNod said...

@♛ Dea Arematt ♛ takde rasanya. tak pasti. sebab masa pegi kedai tu dia jual banyak utk s2, s3, note dengan iphone

Zara Nurhaidah said...

huhu.. nyesal zara xbli kat jb ari tu.. kat sabah xde casing cmni.. ~~