August 20, 2012

Hari Raya 2012 :)



just a short story tentang shopping raya. pasal kasut? HAHA

  
gambar di sebelah kiri ialah gambar baju raya saya. hanya siap baju tapi kain tak sempat dijahit :P
dan on your right ialah kasut raya saya tahun ni. tiba tiba terbeli warna biru yang floral vintage. 






it was on sale. ramai berpusu pusu di kedai kasut Clarks. 
kami shopping di Sunway Pyramid Ahad lepas, 12 August 2012 :) 






4 pasang kasut untuk 4 orang.







 
ada sedikit rasa menyesal beli. atas faktor faktor tertentu.


PhotobucketPhotobucket

kini masuk entry untuk di pagi hari raya pertama untuk tahun 2012 ini bersamaan dengan hari Ahad pada 1 Syawal 1433H /// 19 Ogos 2012.

my eldest sister, Asya with her beloved husband//my brother in law ;)






almost the whole family. 





almost again.






almost complete. kami semua tidak mempunyai baju kurung raya atau pun baju melayu raya. tapi tak bermakna semangat raya itu tiada :) berkumpul satu keluarga pun raya juga kan? 

itu adalah lebih penting. saat manis bersama keluarga.

kawan tak akan kemana. kawan makan kawan banyak :)
family tetap akan ada.






bunga di dalam rumah.






kucing di rumah menjadi tumpuan yang akhirnya menjadi mangsa bergambar :)
meet my Gegirl.






and my other 2 lovely fluffy cats, Kaka dan Oren/ketot :)







Gegirl paling garang antara kucing sedia ada.









 
dapat duit raya from both (Asya and her hubby).








 
duit raya from my 2nd sister. 







berlakon macam tengah dapat duit raya ^^



also received duit raya from my 2nd sister :D





only after that, semua balik ke kampung di Lenggeng except my parents and my 2nd sister.
semua ada reason yang solid tak join. health and work.

 
banyak makan ketupat and rendang hari ni ^^







 
makan dan makan :)








terima kasih kepada semua yang sudi bagi duit raya kepada saya walaupun umur dah menjangkau 20 tahun.






Selamat hari raya buat semua yang mengenali saya sepanjang 20 tahun ini. dan maaf atas salah silap saya sepanjang perkenalan. memang kadangkala mulut lantang berbicara, buat tanpa fikir baik buruknya dan terkasar bahasa dan perbuatan, tapi lumrah sebagai manusia, harap dimaafkan :)


walaupun kadangkala orang itu tak layak untuk menerima maaf daripada kita, tak bermakna harus simpan dendam dan sebagainya. sesungguhnya seseorang itu adalah kuat apabila mendapat kawal marahnya dan memaafkan orang sekeliling.


agar perkenalan kita berpanjangan :)


Have a wonderful celebration of hari raya.

Love you :)

Salam.


4 comments :

Ayien Ocaca said...

tema warna warni ni :)

NadNod said...

sebab semua tak ada baju raya ;D pakai apa yang ada. haha

cik qiqilala said...

selamat hari raya jugak nadnod... nnt jemput la dtg rumah :)

NadNod said...

selamat hari raya qila! insyAllah :) hehe, jemput datang rumah nad juge