September 17, 2012

Annual Grand Dinner : Glamorous Night // Faculty of Accountancy @ Avillion Legacy Hotel, Melaka



saya bukanlah jenis yang bersosial sangat tapi saya memang suka involve diri untuk attend majlis majlis tertentu. bukan lagak orang kaya bayar masuk event sampai RM30 RM50 RM1 berkira. tapi ikut juga dengan mood dan masalah peribadi. jika sesuai waktunya, saya participate. mujur tiada yang "bambo" saya sambil tunjuk penumbuk dengan berkata "APA MASALAH KAU?! kita settle dekat luar" sebab saya tiba tiba tak jadi pergi. hehe. rintangan punya rintangan, dapatlah juga pergi ke sana. haip :)

saya excited nak pergi bukan sebab dapat dinner di hotel. bukan sebab bayaran RM50. tapi kerana memikirkan, saya ingin abadikan kenangan saya sebelum menamatkan diploma. ketika di zaman sekolah menengah dulu, 2 kali attend prom night iaitu ketika di tingkatan 2 dan di tingkatan 5. oleh itu, kalau ada complain tiket annual dinner RM50 adalah mahal memang sesuatu yang agak mengejutkan. bukan berlagak kaya. tapi dulu saya bayar lebih dari itu hanya untuk dinner di hotel. RM70-RM90. jadi... fikir fikirkanlah.

di masa akan datang RM50 itu memang tak boleh dapatlah. lebih mahal -.-
dah, hentikan bercakap. saya akan teruskan dengan gambar gambar dan gambar.


permulaanya haruslah what I wore on that night. motif? HAHA. maxi dress from Pearl Haya :)


lengan baju maxi yang asalnya plain kemudian dijahit lace berserta manik manik.
if only you can notice, 1 bead almost falling off.





waist.





bought it during sale :)









complete. terima kasih kepada ibu saya yang sudi bantu saya untuk jahit lace ini di lengan. kononnya saya nak jahit sendiri pada hujung minggu tapi kerana minggu ini berhari hari ada test/presentation and forum..









tepek bunga bunga cinta di tepi tudung.






kemudian jahit manik di atas kepala. 

sebab sebab tak munasabah saya jahit bunga bunga cinta dan jahit manik di atas kepala ialah kerana saya inginkan kelainan instead of beli siap. sebab sebab, manalah tahu kot tersama dengan sesiapa. malu nanti -.- sebab ada banyak case tudung tersama. HAHA






dan hasilnya :) it took me about 2 days. saya jahit labuci di atas kepala sahaja. yang lain my mom's.
terima kasih Ama ^^


PhotobucketPhotobucket




 
walaupun hasilnya tak berapa nak kemas di atas kepala, tapi saya berbangga and cakap itu creation saya. LOL!! MOTIF LA KAN? -.-''

hasil mekap juga oleh diri sendiri. itu part sedih sebab tidak ada rakan atau sesiapa yang buat aku excited berjingga jingga nak siap.



Annual Grand Dinner yang bertemakan Glamorous Night ini berlangsung di Avillion Legacy Hotel, Melaka


in the back of the car seat with Miza and Fara ;)
jerawat di dahiku :P





:)




kami tiba awal di lobby hotel around 7.00pm.





terus register dan terjumpa berbagai bagai door gift yang comel sangat seperti di atas.
sebab kami antara yang terawal, dapat peluang pilih yang mana satu menjadi pujaan.






confuse pada mulanya. sebab itu aku tukar 4 kali! HAHAHA. kalau boleh nak ambil 4 tapi dilarang :(





pilih pilih. 






Mine is the lady. ni masa mula mula. lepastu saya tukar dengan gadis pegang biola. haha





cabutan bertuah. wasnt my lucky night :)




aturcara majlis.






lagak menang award :)







 
with Mai and Bhai.







it was held on the 6th floor of Avillion Legacy, Melaka
di luar itu ada balkoni and ada swimming pool.





PhotobucketPhotobucket



  
:)




 
motif masuk toilet untuk bergambar? almost all of the girls did this. HAHA





Bersama Qila :)






barisan rakan sebaya :D aku seorang yang tak pakai heels/wedges?-.-''





paling susah nak bergambar dengan dia ni.







konon nak gambar candid bersama dia, tak menjadi!






 
Bhai dan Qila once again :D






 
....





the tallest guy, Hazwan ;)







Bhai sekali lagi.



kami semua tunggu di waiting hall for almost 2 hours before we entered the ball room :)
PhotobucketPhotobucket



menu :)





gambar makanan di atas ini di-creditkan kepada empunya gambar, Alex.







 
table 10. siap ada tolong letakkan napkin di riba. segan segan. haha









Que dan Meera :)







konon bersama dengan big bose. my posture in every picture look very stiff. 
jangan tanya kenapa -.-






konon kereta sendiri.







 
before headed home. oily face!

it was an awesome dinner with the faculty. terima kasih kepada semua jawatankuasa yang menjayakan usaha untuk akhirnya berjaya mengadakan annual dinner ini di Hotel. you're done a great job! tarian MOB daripada kelas 5D juga adalah awesome apabila semua participate :)

well. itu sahaja saya nak berleter sebab saya pun tak dapat collect banyak gambar memandangkan saya lebih banyak makan dari bergambar. lepastu sibuk nak balik. HAHA. bye :)


8 comments :

♥ Eily Lilyy - Nik Suhaili ♥ said...

MashaAllah ! Akak ! Cute nye >< Jelez , akak cute sangat .. COmel ;)

NadNod said...

aww :') thank u adik!

najihahfara said...

cantik sangat dress kamu

NadNod said...

thank you najihah :)

duniafana said...

tabeeek! cantik

b@by ph@t said...

nice dress! you are so rajin cause willing to jahit by all yourself!..the beads on your head doesn't look x kemas..ok je =)

rai901.blogspot.com

NadNod said...

@duniafana thank u dear :)

NadNod said...

@b@by ph@thee. thank you dear :) willing sebab fikir malas nak beli dress baru yg dah siap :P