October 23, 2012

Daiso . Auntie Anne's

source : Picture above.


Daiso. kedai barangan keluaran Jepun/Japan dengan harga RM5 sahaja untuk setiap produk. tidak kira kecil atau besar. bagi saya, ada sesetengah produk yang berbaloi beli dengan harga RM5 seperti rantai kucing sebab most pet shop sell them in the range RM6-RM20 per collar. saya mula mengenali kedai Daiso ini ketika mula belajar di Melaka pada tahun 2010. 

rasanya saya lebih banyak luangkan masa di Daiso dan Watson. kalau ada membership card untuk Daiso, memang bertambah tambah point of rewards sebab always beli benda benda yang comel yang kadangkala tak penting pun di sana. you could even get colorful USB cable for Iphone, Samsung and any other smartphones. RM5 sahaja! 

ramai retailer yang jual colorful USB for RM20. why waste your money when you can get much cheaper? duhhh. menurut pertanyaan yang diajukan kepada pekerja Daiso di Melaka, selalunya mereka restock 2 bulan sekali. oleh itu, memang heaven kalau kita dapat tahu bila hari dia restock. sebab item yang comel comel dan bagus bagus cepat habisnya -.- seperti cream nose pack yang cabut whiteheads and blackheads. sanggup redah pergi 2 outlet Daiso di Melaka, semata mata untuk mencari nose pack tersebut. lol


 

 

kalau boleh nak beli semua. tapi nilai RM5 bukan kecil lagi kalau di multiply.



English Cotton. suka suka!




hasil pembelian pada minggu pertama. banyak kehendak dari keperluan. but I can't help it :)




suka liquid ni! rabbit :3




 
saya pengumpul kotak yang tegar. kalau boleh nak beli semua jenis / saiz / design. tapi kena terapkan sifat jangan membazir. duit bukan ada tepi jalan tepi batu atas pokok.






so kawaii ^^




 

lepas bershopping di Daiso, mesti saya akan singgah Auntie Anne's. cant resist the chocolate. macam cakoi disalut chocolate. haha





 
feel weird buying this. what for?






 
ni pembelian pada minggu kedua. nail polish bukan untuk kuku tapi untuk headphone, butir butir mengenainya akan diupdate di post seterusnya. 

saya juga beli nose pack peel off. nak beli peel off face mask tapi dah out of stock -.- 
itu adalah sangat mengecewakan!





 
ternyata berkesan! hee. bentuk cecair, dalam masa 15-20 minit cecair itu akan mengeras, dan kita bolehlah suka ria kopek kopek untuk cabut whiteheads and blackheads. only RM5!






Kalau perasan, semuanya floral kan. because i'm a huge fan of english style, floral , vintage :)





 
sampai sanggup beli cover handphone ni for RM45 which actually I could get for like RM25 tapi sebab penjualannya macam goreng pisang, yang jual RM25 dah habis stock untuk design sebegini.





 
redecorate my room recently :)





 
just noticed that I have a lot of stuff in PINK.


untuk mengetahui outlet Daiso yang available di sekitar Malaysia, please Google it. setakat ini Daiso tidak ada di Seremban, Negeri Sembilan. somehow memang menyebabkan aku rasa sedih dan mengharap silalah buka outlet Daiso dan Mini Toons di Seremban. haih

thank you for taking your time to read my blog. i appreciate it a lot. Assalammualaikum :)





7 comments :

zera eira said...

its all about pink! ;)

NadNod said...

obses kejap dengan pink :D

Ana Farhana said...

nice review yg.. i love both. kedai daiso ni ade dkt area rumah i & roti anne tu pon suka sgt! sour cream onion. wallahhh :D:D

NadNod said...

bestnya ada dekat area rumah!! haha. mesti dah bosan pergi sana kan? :) entahlah, rasa macam bahagia kalau masuk kedai tu. suka jugak sour cream onion! ^^

myracupcake said...

HIHIHI *highfive* nad ! hehe kita punnn sukaaa gilaa daiso! memang untung utk certain barang *ehem* MOST ! hihihi rantai kucing pun semua murahhh hahaha, ring file yg cuteee :O haha

NadNod said...

@myracupcake hee! taktawlah kenapa boleh jadi suka sgt sgt daiso. mungkin sebab dia dah banyak keluarkan barang barang comel :3 memang tak puas jalan jalan dekat sana

myracupcake said...

hihi aah barang dia too cute :D haha rambang mata nk pilih ! lepas tu rasa nak beli semua ._. hahaha