October 28, 2012

Farah 20th Birthday Celebration . Sleepover :)


On Friday (at night) , 26th October 2012

saya semasa di zaman sekolah ada a little group called Beshtiebesh. i know, the name is lame. biasalah. remaja baru nak meningkat dewasa. bestfriend since umur 14tahun. makin meningkat dewasa, makin further apart sebab semua dah bawa haluan masing masing. tempat belajar dah tak sama. masa ada dekat hometown pun tak menentu sebab cuti tak sama. and semua busy dengan boyfriend masing masing kot?


 


Friday // 26th October 2012
maka sempena hari raya korban / Aidiladha ini, a few days before, kami bertiga, saya, Shana dan Farah merancanglah untuk membuat sleepover di rumah saya. kononnya untuk catch up masalah dunia dan segala gossip di sekitar. tapi aku banyak mendengar dari bercerita sebab i'm not a good story teller :P Sal was not there memandangkan dia berada di Johor Bharu. InsyAllah someday, ada rezeki kami pula bercuti ke sana :)

yang paling awal sampai, semestinya Shana. kerana ingin melancarkan plan birthday celebration. seperti tahun lepas juga :) click SINI untuk baca. semua dirancang tanpa pengetahuan Farah sendiri. walaupun pada mulanya hampir terhidu oleh beliau :P






Shana's Notebook. Believe. teringat Justin Bieber.



sketching this in the notebook :)








5 minutes before the clock strike 12 midnight, saya dengan alasan menemani Shana yang konon haus, terus ke dapur terjingkit jingkit dengan harapan Farah tidak menghidu apa apa. terima kasih kepada boyfriend beliau yang call beliau ketika itu sebab kami berjaya mereliasasikan mission ini. 

almaklum, saya suka buat suprise birthday party, tapi tapi saya cepat menyebabkan plan tidak berapa menjadi seperti tergelak macam something fishy going on. 








2 kali nyalakan lilin. excited berdua nak suprisekan Farah.






 
berjaya membuat beliau menitiskan air mata. 






 

proses peniupan.






 
Birthday girl turn 20, Farah :)





 
and many shots after that.





 
ketembamam masing masing terserlah.






suapan kek buatan Shana :) Chocolate Cake.






Birthday gift for Shana. setelah sebulan hold di rumah tak bagi bagi.





funny part bila post gambar yang sama di Instagram guna akaun masing masing.




Love you more :)



sempat juga call Sal that night :)


should have made them watch the Insidious instead of the Devil that night. Insidious lagi seram.
maybe next time.

thank you. :)



0 comments :