November 28, 2012

Giveaway Ends. Pemenangnya adalah....


sebelum itu nak minta maaf kepada semua sebab tiba tiba buat keputusan nak end giveaway ni awal dari waktunya. semua kerana gara gara semester terakhir akan bermula tak lama lagi. jadi agak kesuntukan masa kalau nak panjangkan tempoh contest ini. 


keputusannya adalah melalui random.org. dibawah ini adalah senarai peserta yang sudi and baik hati join giveaway ni :) selamat berkenalan kepada semua. saya dah visit setiap blog yang sertai cuma tak tinggalkan jejak je. hehe


  1. Ruqaiyah Amanina Zulkipli
  2. Afrina Nisya
  3. ahh ayzaa
  4. Nur Deena Ruslim
  5. Zura Zue
  6. Nurmujahidah Ismail
  7. ♛ Dea Arematt ♛
  8. masmadi
  9. nur anis
  10. Nurul Fauziatul Hajar
  11. Noura Qifays
  12. Meira
  13. Nurul Atiqah
  14. Rina Ellisa
  15. Maru Maru :3
  16. Noratiqah binti Adib
  17. Nurul Farehah
  18. #JemahAwesome
  19. ♕tashyra
  20. norshahira (Shahira si Kiwi)
  21. JaSSNaNi
  22. Are-Name
  23. Ana (Adriana)
  24. Nur Farhanah binti Mohd Noor (Niena Sofea)
  25. Aina Nadhirah
  26. Zura Tamin
  27. Amy Azuha
  28. NurDani
  29. Arifah
  30. vendettatraveller
  31. ainul zamrus
  32. Nur Syafiqah Azizan
  33. Nur Hanisah
  34. Puteri Ahmad
  35. Syaheera Yusof
  36. Fifie
  37. NOR SUHADAH BINTI MOHD SAAD
  38. Farra Izzaty
  39. Khaleda Lalola
  40. Syuhada Salleh
  41. Nurul Ain
  42. Syahira Nadia
  43. Ainie Yusof
  44. Amalina Ali
  45. NurulLiyana Ahmad
  46. Nyue
  47. Mira Production
  48. Shima Mazlan
  49. Syiela
  50. Shahdiana
  51. Fifi Hafizah
  52. Maisarah
  53. Scha Azman
  54. Liyana Z
  55. Nina Syahira
  56. Qaseh Farra
  57. Ain Risya
  58. Amalia
  59. Diana Camelia Binti Sahrul 
  60. Aina Ayunie Binti Kamaruddin
  61. Farisha
  62. Annyss Aleeya
  63. Fila Neerza
  64. AyueJean 
  65. Asmar Arafad
  66. norfatiha binti hassan
  67. Akulah Cinderella itu
  68. capital N
  69. Suzie Yusof Muhamed
  70. Elyanie Rosli
  71. Miss Chocolate
  72. ◕ D Y S H A S A H H I R ◕
  73. Maisarah
  74. Ainul Asyirah Asyiqeen Bt Abdul Rahim
  75. The Shomel Twinz
  76. Dena
  77. M.Lina
  78. CT Noraishah
  79. Nur Hayati
  80. Nurul Shafina (nyzam) 
  81. Nabila Medan
  82. Amalina Yaakub
  83. Liazahirah
  84. Shuhada Sidik
  85. Haliza Run
  86. Ili Ayuni bt. Sahbudin
  87. Rosnita
  88. Nur Amiera 
  89. Gee Azie
  90. Nor Akma
  91. ~nazirah~ 


the result said it all number 30 the lucky number!!!

vendettatraveller, anda berjaya memenangi peplum. hehe :) kepada peserta lain, jangan bersedih atau kecewa sebab semua ini memang ikut nasib. terima kasih kerana sudi join giveaway ni ^^ sayang semua!

mungkin di masa akan datang saya akan buat giveaway lagi sekali :) insyAllah. 

kepada pemenang, sila email saya ke ira_nad92@yahoo.com nama, alamat dan nombor telefon untuk urusan pengeposan sebelum hari Jumaat sebab nak post before balik Kolej :)


jika pemenang tidak memberi maklum balas dalam waktu yang ditetapkan. mungkin saya akan generate random number lagi sekali. okay. take care semua :) 

p/s : maaf lambat post pemenang, terleka buat benda lain.


November 27, 2012

[Giveaway ends!!!] Peplum Giveaway by Nadnod Azizan ! :) [Giveaway Closed!]

hai semua  :D !


Update!!

Salam kepada para peserta. disebabkan minggu depan kuliah saya untuk semester terakhir sebagai pelajar diploma akan bermula, saya terpaksa dengan ini untuk mempercepatkan tarikh giveaway pada malam ini pukul 10.30 malam. sebarang kesulitan harap dimaafkan. takut nanti ter-delay waktu pengeposan hadiah kepada pemenang. stay tune for tonight :)




saya dengan ini ingin mengadakan give away kepada sesiapa yang bertuah yang menyertai give away ini. recently saya ada shopping di House of Allure. one of the clothes doesnt fit me. oleh itu saya ingin membuka peluang kepada sesiapa sahaja untuk memiliki sehelai Peplum top in purple color secara percuma! yay ;)

syarat syarat untuk menyertai giveaway ini adalah sangat mudah :

  • Follow blog saya ini.
  • Buat satu entry di blog anda tentang giveaway dengan title Peplum Giveaway by Nadnod Azizan beserta dengan gambar banner dibawah. gambar harus di-link-kan ke blog ini.
  • tinggalkan comment dibawah entry ini berserta dengan nama dan url post blog tentang giveaway ini.


 click di gambar untuk copy gambar. gambar Peplum diambil dari instagram house of Allure.

measurement untuk peplum ini ialah :
shoulder 34cm, bust 90 cm, length 61cm.
Free size : fit S to M 




pemenang akan dipilih melalui random.org. 
hadiah kepada pemenang akan diposkan dalam masa seminggu :D


peplum ini bukan sponsorship. used my own money to buy it.
terbuka kepada rakyat Malaysia yang beralamat di Malaysia sahaja :)

okay bye :D


Salam kepada para peserta. disebabkan minggu depan kuliah saya untuk semester terakhir sebagai pelajar diploma akan bermula, saya terpaksa dengan ini untuk mempercepatkan tarikh tutup giveaway pada malam ini pukul 10.30 malam. sebarang kesulitan harap dimaafkan. takut nanti ter-delay waktu pengeposan hadiah kepada pemenang. stay tune for tonight :)


November 26, 2012

What your biggest fear is and how it affects your life?

I am well known to be extremely excited when it comes to creepy and horror movies. but in real life, I'm not so brave and have guts to do something extremely dangerous. my biggest fear is the heights. I'm literally afraid of heights that I could caught cold feet whenever I stand on height place.

for example this cable car. 

I always imagined a glimpse of an accident when the cable car stop working and fall off and everyone get badly injured or worse, died. because it was so height -.- I closed my eyes the whole time.








many games that I'm afraid of is at Genting Highlands. like this swing. you get swing in circle and getting higher each time around. I was literally screaming everytime. and people who's also on the same ride with me will think I might be some psychotic or pervert or something like that. I was screaming like someone trying to cut my throat -.- its only a swing. duhhh






my ultimate fear with height is challenged when I ride this game called Flying Coaster in Genting Highlands. Lol, your position is like laying down on the floor if you know what I mean. it does feel like you are some kind of superman supercicak or something. hahaha. cant stop screaming the whole time due to the fact I was to afraid of heights -.- literally cry when the ride is over.







how about this ride? Solero Shot! HAHAHA. falling down from height place.
ultimate fear too -.-

I heard a few case about a girl who claimed to ride this Solero Shot. she have a high pony tail and when the ride goes on, her hair was stuck and rip her neck off. but some said it just the scalp and there was blood all over. not sure if it is a true story. even heard there's someone died on the chair while riding it -.


i'm afraid not because of the ride goes. its because of the heights!






because of this fear, it does affect in my life such as when going somewhere on vacation and you really need to across the bridge which have the river under it.. or climbing stairs in rumah orang Melanau or else in Sarawak. or even for instant ride on cable car or goes to Taming Sari in Melaka to see the whole city in one ride.


Menara Taming Sari // Melaka Sky Tower









This upcoming December, Astro will present to us Astro's Fear Factor Malaysia! :)





My favorite artist that participate in the Fear Factor Malaysia which was held in Africa of course would be Elfira Loy and Dafi :)

I'm not sure who's going to win because there's many potential contestant. but will see :D

imagine you have to lay down in a box that full of snakes.
afraid of reptiles too -.-






Fear Factor House – Is your chance to experience Fear Factor live!



UPDATE!

so i did get the chance to participate in the fear factor challenge as stated in the above email. tapi saya buka email lambat jadi tarikh event dah terlepas pun maka saya tak berpeluanglah menang pelbagai hadiah menarik dari nuffnang. sedih. sedih.

November 24, 2012

Kucing baru . Breaking Dawn(Part 2) . Warded . Iceberg Big Apple . Borong Instax Film . Durian season

new kitten. Porshe. growing up and become more fluffy.





tinggal 4 ekor kucing setelah kematian Pepe pada hari Ahad lepas.









my room. my mattress.





PhotobucketPhotobucket

22 November 2012 // Thursday



BREAKING DAWN!! been waiting for this movie for a year! :)

memang terbaik especially part perlawanan :') anak perempuan Edward and Bella sangatlah comel yang teramat! walau apa pun tetap sedih sebab Twilight dah habis. tetap mengharapkan ada Twilight seterusnya -.-

excited sebab dapat tengok Breaking Dawn pada hari pertama ianya ditayangkan di seluruh pawagam. haha. walaupun banyak scene yang harus dicut, tetap best :)

sebaik sahaja habis menonton wayang, terus berpusu ke Nilai Cancer Institute untuk melawat ayah saya pula yang baru dimasukkan hospital kerana kuku bernanah. kesan dari kimoterapi. but before that, sempat beli Sushi, Big Apple dan juga chestnut :)


makan malam sushi :D






my favorite! Iceberg!!! akan beli iceberg sahaja kalau beli di Big Apple.
paling suka yang ini :)



PhotobucketPhotobucket

Friday // 23 November 2012


drive thru Mcdonald for that particular morning to grab ourselves breakfast untuk makan di hospital :)






my dad after operation.





2 jari dipotong daging yang bernanah sedikit kemudian dijahit.




selepas makan tengah hari bergerak ke Maybank untuk urusan cash deposit barang yang saya beli. punyalah pelik kenapa kad CIMB tak boleh pakai. cucuk cucuk kena reject. bila dah pinjam duit my mom sebab tak boleh keluar duit sendiri, nak pergi bank in. tengok tengok no akaun dealer adalah CIMB! 

pheww -.- terpaksa U turn untuk cari CIMB di Nilai. bila dah jumpa, kad masih direject walhal kad CIMB saya baru sahaja dibuat 2 bulan lepas. akhirnya terpaksa apply kad baru. hampir 2 jam di bank uruskan hal kad bank yang rosak.


did grocery shopping, jadi terbeli banyak chocolate bar. who said chocolate will make you fat??
RM5/bar. sebab tu beli banyak :D wee





later that night, dinner big apple lagi. kali ni beli banyak Iceberg :)




PhotobucketPhotobucket

Saturday // 24 November 2012

bila urusan kad pembayaran kepada dealer sudah selesai, sibuk menunggu parcel sampai melalui tracking code. excited menanti sampai sanggup bangun pagi. tapi lupa, memang dia akan start buat delivery lepas pukul 12.30 petang selalunya.






parcel pun tiba. thanks Shutterbugs Studio!!






 
properly wrapped. buat saya kagum, sebab i took some times to unwrap it :D





macam dapat bungkusan hadiah!







so here it is my 11 pack film for my Instax 25 :')








got discount for that rainbow pack for RM15. 
total include postage = RM305.

dulu beli film ni sekotak RM25 but the dealer wont respond jadi terpaksa cari dealer lain. tu pun dia bagi paling murah RM28 sekotak. tapi kalau korang beli dekat dia 10kotak (28x10) RM280 kemudian dapat free 1 pack film plain then campur postage hanya RM290. murah kan? 





dapat hadiah dari shutterbugs juga. sticker untuk album poloroid :3


Photobucket

later that evening....

pergi Sendayan untuk menjamah durian banyak banyak and beli untuk bawa balik. wee :)



with my parents, eldest sister and her hubby.






do mind. i gained weight. sebab itu nampak berisi. haha. 10kg naik dalam masa 2 tahun.






bermacam jenis dan rasa. ada yang manis ada yang tak sangat :)







saya dengan durian kecil. comel and rasanya dia pun sedap :)






 
after that, terus makan petang. mine, roti telur dan mee hun soto. nyum :)


kalau dapat nan cheese tadi pasti terngiur. boleh check link ini untuk lihat gambar bandar baru Sendayan. memang lawa untuk kehidupan moden. rasa macam nak duduk sana je. haha. okay. bye ;)



November 23, 2012

Contest My Top Referral by Blog BingkisanHati










HADIAH PERTAMA

Sehelai Julie Halfmoon Beads Shawl by Hijab Seekerscantik kan? mahal tau shawl ni . Jadi jangan lepaskan peluang ini. Yang perempuan boleh pakai, bagi kat mak ke, yang lelaki boleh bagi kat bakal isteri, mak mertua ke...ahakks


HADIAH KEDUATambah nilai RM30 ke telco Celcom, Maxis, Digi

HADIAH KETIGATambah nilai RM10 ke telco Celcom, Maxis, Digi
HADIAH PEMENANG BERTUAH review blog 2x pemenang oleh djdanchef

untuk mengetahui syarat syarat yang lebih lanjut boleh tekan banner di atas.




saje saje join giveaway orang lain. walaupun potensi nak menang sangat jauh. hehe :)

November 20, 2012

Johor Bahru Trip // Kematian Pepe

Friday // 16th November 2012

macam agak lama tak update blog. dulu selalu update. dululah. hee. pada hari Jumaat yang lepas bersamaan dengan 16 November 2012, saya dengan tak diduga dan disangka sangka merancang untuk pergi ke Johor Bahru. My eldest sister with her hubby, yang sudi ajak saya ikut bersama. sebabkan dah lama tak jumpa kawan baik saya, Salbiah, terus dengan gembira setuju nak ikut.

walhal pada asalnya kejap nak ikut kejap tak nak ikut sampai kakak saya pun jadi confuse di situ. sebaik sahaja lepas Asar dan minum petang, terus bergegas gerak ke Johor Bahru.

setibanya di R&R Ayer Keroh, Melaka, singgah minum air dulu :D



Ice blended Caramel. yumm! 
Terima kasih kepada anak buah Asya (my sister) yang sudi belanja :)

setibanya di Johor Bahru, singgah rumah anak buah Asya dulu, baru terus singgah di Angsana pada pukul 9 malam menanti Sal. sebab dalam perancangan tidur rumah Sal dalam 2 malam macam tu.

PhotobucketPhotobucket

kemudian Sal terus bawa makan burger bakar Abang Burn yang terletak di B-point. 
jangan tanya dekat mana, sebab saya pun tak tahu. haha

kiri adalah saya dan kanan adalah Sal. she's really pretty :)
thank you Sal sebab sudi bawa Nad jalan jalan di JB ^^






so here we are. Burger Bakar Abang Burn!


Burger Bakar Abang Burn @ Jajahan Johor Bahru Stulang 
B. Point Station (Stesen Shell selepas CIQ),
Lot 25231-A,
Jalan Yahya Al-Datar,
80000 Johor Bahru,
Johor
Operating Hours: Setiap Hari (5pm - 1230am)




this is my first time eating here and also my first time makan burger bakar. memang awesome!!








sebab di public, haruslah makan dengan garfu and sudu. lol :P


lepas makan burger bakar terus pergi ke kampung sal di Kampung Melayu. Takziah buat Sal sekeluarga. semasa saya dalam perjalanan ke JB, baru dapat tahu sebenarnya adik kepada nenek Sal baru kembali ke Ramahtullah.

Al-Fatihah


malam itu kami tidur di rumah Sal. pukul 4 pagi baru dapat lena kerana sempat layan cerita Ngorat.

PhotobucketPhotobucket
Saturday // 17th November 2012


pagi Sabtu kami terbangun lambat. cadangan asal nak pergi ke kampung Sal untuk pengebumian nenek sedara Sal selepas Subuh. alih alih bangun pukul 8.30 pagi. nasib baik sempat siap awal.

selepas Zohor barulah bergerak keluar untuk bertemu dengan kawan baik kami lagi seorang, Yana :)




picture with Sal again :)
huge eyebag of mind. tudung yang senget.


selepas bertemu dengan Yana di Jusco berdekatan dengan Taman U, terus terfikir sama ada nak makan di situ sahaja atau berjalan ke tempat lain. fikir punya fikir akhirnya decide untuk pergi ke City Square for Seoul Garden! :)


City Square, JB 
No. 106-108, Jalan Wong Ah Fook, Level 3, J3-35, 
Johor Bahru City Square 80000 
Johor Bahru
Tel: 607 207 2036



nak dibandingkan Seoul Garden di JB dan di Melaka, di JB lebih banyak choices seperti daging lembu dan jenis ayam. tak ingat nama specific, tapi lebih banyak menu :)






disebabkan kebuluran, sayalah orang pertama bergegas pergi masak. haha






kiri Sal, kanan Yana :)






their first time having meal at Seoul Garden. dua dua muka excited.
sampaikan nak masak pun sempat bergaduh space nak letak ayam dorang. lol :P





thanks to the Singaporean/Philipine citizens yang ketika itu berada di sebelah meja kami yang sudi tangkap gambar kami. 





having a blast.



 
perhatikan pasangan di belakang Sal dan Yana. pada asalnya mereka duduk di sebelah meja kami. kemudian tiba tiba girlfriend dia macam tak senang duduk lalu bisik bisik nak pindah meja. 

terus kami gelak dan memulakan operasi mencemburukan boyfriend beliau. seperti boyfriend dia pergi ambil menu, kami sengaja nak ambil menu yang sama. memang terus muka dia berubah. okay.....

HAHAHA




 
tudung hancur pada hari tersebut. tapi tak mengapa. seronok makan puas puas :)





sampai hanguss







:)



tak sempat jalan jalan sebab Sal and Yana kena balik awal. selepas hantar Yana balik ke rumah dia di Taman U, Sal hantar saya di Jusco Taman U :) malam Sabtu tu saya tidur rumah anak buah Asya pula.

tapi malam Sabtu tu juga, anak buah Asya, Farahin bawa saya pergi ke Pasar Karat pula. bak kata abang ipar saya, Pasar Karat ni macam salah satu tempat yang patut pergi kalau berada di Johor :) memang best! tapi saya tak beli apa apa pun. tak tahu kenapa. haha. bila ada duit tak nak beli apa apa. tapi bila tak ada duit lah nak beli macam macam kan.


PhotobucketPhotobucket
Sunday//18th November 2012

gerak pulang ke Seremban pada pukul 10.30 pagi :) terima kasih kepada keluarga anak buah Asya yang sediakan sarapan yang sedap sedap :) spaggeti dengan roti arab


 
setibanya di Seremban terus hidangkan lunch then sibuk kejar kucing dua ekor yang gemuk ni.
Kaka dan Pepe.



seronok tengok mereka bercium :')





later that night makan Domino Pizza






also later that night, dapat tahu Pepe kena langgar by my mom :'( 
kata ayah, kena langgar di bahagian perut. dia sempat lari ke tempat lain lalu terkulai.
masa ini setengah jam sebelum midnight.




badan dia masih panas lagi :'( 





paying our last respect. Gegirl sempat jilat kepala Pepe. 
Kaka pun.

I was really devastated when seeing this T_T





maka tinggallah Kaka seorang yang setia berada di bilik saya every now and then.
dulu dia pendiam, sejak kematian Pepe Ahad lepas, dia tak berhenti bersuara. 
mungkin rindu adik dia. sebab mereka selalu bersama T_T



since kematian Pepe juga, saya demam. hari ni hari kedua saya demam. 
sedang beransur pulih. kena punctual makan ubat sahaja.
thank you for reading.


apa apa pun, terima kasih Sal for giving me a place to stay overnight and bawa saya jalan jalan
dan terima kasih kepada kakak saya dan suaminya yang sudi bawa saya ke JB :D