November 20, 2012

Johor Bahru Trip // Kematian Pepe

Friday // 16th November 2012

macam agak lama tak update blog. dulu selalu update. dululah. hee. pada hari Jumaat yang lepas bersamaan dengan 16 November 2012, saya dengan tak diduga dan disangka sangka merancang untuk pergi ke Johor Bahru. My eldest sister with her hubby, yang sudi ajak saya ikut bersama. sebabkan dah lama tak jumpa kawan baik saya, Salbiah, terus dengan gembira setuju nak ikut.

walhal pada asalnya kejap nak ikut kejap tak nak ikut sampai kakak saya pun jadi confuse di situ. sebaik sahaja lepas Asar dan minum petang, terus bergegas gerak ke Johor Bahru.

setibanya di R&R Ayer Keroh, Melaka, singgah minum air dulu :D



Ice blended Caramel. yumm! 
Terima kasih kepada anak buah Asya (my sister) yang sudi belanja :)

setibanya di Johor Bahru, singgah rumah anak buah Asya dulu, baru terus singgah di Angsana pada pukul 9 malam menanti Sal. sebab dalam perancangan tidur rumah Sal dalam 2 malam macam tu.

PhotobucketPhotobucket

kemudian Sal terus bawa makan burger bakar Abang Burn yang terletak di B-point. 
jangan tanya dekat mana, sebab saya pun tak tahu. haha

kiri adalah saya dan kanan adalah Sal. she's really pretty :)
thank you Sal sebab sudi bawa Nad jalan jalan di JB ^^






so here we are. Burger Bakar Abang Burn!


Burger Bakar Abang Burn @ Jajahan Johor Bahru Stulang 
B. Point Station (Stesen Shell selepas CIQ),
Lot 25231-A,
Jalan Yahya Al-Datar,
80000 Johor Bahru,
Johor
Operating Hours: Setiap Hari (5pm - 1230am)




this is my first time eating here and also my first time makan burger bakar. memang awesome!!








sebab di public, haruslah makan dengan garfu and sudu. lol :P


lepas makan burger bakar terus pergi ke kampung sal di Kampung Melayu. Takziah buat Sal sekeluarga. semasa saya dalam perjalanan ke JB, baru dapat tahu sebenarnya adik kepada nenek Sal baru kembali ke Ramahtullah.

Al-Fatihah


malam itu kami tidur di rumah Sal. pukul 4 pagi baru dapat lena kerana sempat layan cerita Ngorat.

PhotobucketPhotobucket
Saturday // 17th November 2012


pagi Sabtu kami terbangun lambat. cadangan asal nak pergi ke kampung Sal untuk pengebumian nenek sedara Sal selepas Subuh. alih alih bangun pukul 8.30 pagi. nasib baik sempat siap awal.

selepas Zohor barulah bergerak keluar untuk bertemu dengan kawan baik kami lagi seorang, Yana :)




picture with Sal again :)
huge eyebag of mind. tudung yang senget.


selepas bertemu dengan Yana di Jusco berdekatan dengan Taman U, terus terfikir sama ada nak makan di situ sahaja atau berjalan ke tempat lain. fikir punya fikir akhirnya decide untuk pergi ke City Square for Seoul Garden! :)


City Square, JB 
No. 106-108, Jalan Wong Ah Fook, Level 3, J3-35, 
Johor Bahru City Square 80000 
Johor Bahru
Tel: 607 207 2036



nak dibandingkan Seoul Garden di JB dan di Melaka, di JB lebih banyak choices seperti daging lembu dan jenis ayam. tak ingat nama specific, tapi lebih banyak menu :)






disebabkan kebuluran, sayalah orang pertama bergegas pergi masak. haha






kiri Sal, kanan Yana :)






their first time having meal at Seoul Garden. dua dua muka excited.
sampaikan nak masak pun sempat bergaduh space nak letak ayam dorang. lol :P





thanks to the Singaporean/Philipine citizens yang ketika itu berada di sebelah meja kami yang sudi tangkap gambar kami. 





having a blast.



 
perhatikan pasangan di belakang Sal dan Yana. pada asalnya mereka duduk di sebelah meja kami. kemudian tiba tiba girlfriend dia macam tak senang duduk lalu bisik bisik nak pindah meja. 

terus kami gelak dan memulakan operasi mencemburukan boyfriend beliau. seperti boyfriend dia pergi ambil menu, kami sengaja nak ambil menu yang sama. memang terus muka dia berubah. okay.....

HAHAHA




 
tudung hancur pada hari tersebut. tapi tak mengapa. seronok makan puas puas :)





sampai hanguss







:)



tak sempat jalan jalan sebab Sal and Yana kena balik awal. selepas hantar Yana balik ke rumah dia di Taman U, Sal hantar saya di Jusco Taman U :) malam Sabtu tu saya tidur rumah anak buah Asya pula.

tapi malam Sabtu tu juga, anak buah Asya, Farahin bawa saya pergi ke Pasar Karat pula. bak kata abang ipar saya, Pasar Karat ni macam salah satu tempat yang patut pergi kalau berada di Johor :) memang best! tapi saya tak beli apa apa pun. tak tahu kenapa. haha. bila ada duit tak nak beli apa apa. tapi bila tak ada duit lah nak beli macam macam kan.


PhotobucketPhotobucket
Sunday//18th November 2012

gerak pulang ke Seremban pada pukul 10.30 pagi :) terima kasih kepada keluarga anak buah Asya yang sediakan sarapan yang sedap sedap :) spaggeti dengan roti arab


 
setibanya di Seremban terus hidangkan lunch then sibuk kejar kucing dua ekor yang gemuk ni.
Kaka dan Pepe.



seronok tengok mereka bercium :')





later that night makan Domino Pizza






also later that night, dapat tahu Pepe kena langgar by my mom :'( 
kata ayah, kena langgar di bahagian perut. dia sempat lari ke tempat lain lalu terkulai.
masa ini setengah jam sebelum midnight.




badan dia masih panas lagi :'( 





paying our last respect. Gegirl sempat jilat kepala Pepe. 
Kaka pun.

I was really devastated when seeing this T_T





maka tinggallah Kaka seorang yang setia berada di bilik saya every now and then.
dulu dia pendiam, sejak kematian Pepe Ahad lepas, dia tak berhenti bersuara. 
mungkin rindu adik dia. sebab mereka selalu bersama T_T



since kematian Pepe juga, saya demam. hari ni hari kedua saya demam. 
sedang beransur pulih. kena punctual makan ubat sahaja.
thank you for reading.


apa apa pun, terima kasih Sal for giving me a place to stay overnight and bawa saya jalan jalan
dan terima kasih kepada kakak saya dan suaminya yang sudi bawa saya ke JB :D

3 comments :

cik qiqilala said...

kesian nye kucing tuuu :'(

NadNod said...

memang pun :'(

Papa-NtiQ said...

Hi Cik Nad....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan kat Burger Bakar Abang Burn di Johor Bahru. Lazat dan cepat service.
Bila senang tu jenguk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe...takde topik lain
Kalu minat tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ