November 24, 2012

Kucing baru . Breaking Dawn(Part 2) . Warded . Iceberg Big Apple . Borong Instax Film . Durian season

new kitten. Porshe. growing up and become more fluffy.





tinggal 4 ekor kucing setelah kematian Pepe pada hari Ahad lepas.









my room. my mattress.





PhotobucketPhotobucket

22 November 2012 // Thursday



BREAKING DAWN!! been waiting for this movie for a year! :)

memang terbaik especially part perlawanan :') anak perempuan Edward and Bella sangatlah comel yang teramat! walau apa pun tetap sedih sebab Twilight dah habis. tetap mengharapkan ada Twilight seterusnya -.-

excited sebab dapat tengok Breaking Dawn pada hari pertama ianya ditayangkan di seluruh pawagam. haha. walaupun banyak scene yang harus dicut, tetap best :)

sebaik sahaja habis menonton wayang, terus berpusu ke Nilai Cancer Institute untuk melawat ayah saya pula yang baru dimasukkan hospital kerana kuku bernanah. kesan dari kimoterapi. but before that, sempat beli Sushi, Big Apple dan juga chestnut :)


makan malam sushi :D






my favorite! Iceberg!!! akan beli iceberg sahaja kalau beli di Big Apple.
paling suka yang ini :)



PhotobucketPhotobucket

Friday // 23 November 2012


drive thru Mcdonald for that particular morning to grab ourselves breakfast untuk makan di hospital :)






my dad after operation.





2 jari dipotong daging yang bernanah sedikit kemudian dijahit.




selepas makan tengah hari bergerak ke Maybank untuk urusan cash deposit barang yang saya beli. punyalah pelik kenapa kad CIMB tak boleh pakai. cucuk cucuk kena reject. bila dah pinjam duit my mom sebab tak boleh keluar duit sendiri, nak pergi bank in. tengok tengok no akaun dealer adalah CIMB! 

pheww -.- terpaksa U turn untuk cari CIMB di Nilai. bila dah jumpa, kad masih direject walhal kad CIMB saya baru sahaja dibuat 2 bulan lepas. akhirnya terpaksa apply kad baru. hampir 2 jam di bank uruskan hal kad bank yang rosak.


did grocery shopping, jadi terbeli banyak chocolate bar. who said chocolate will make you fat??
RM5/bar. sebab tu beli banyak :D wee





later that night, dinner big apple lagi. kali ni beli banyak Iceberg :)




PhotobucketPhotobucket

Saturday // 24 November 2012

bila urusan kad pembayaran kepada dealer sudah selesai, sibuk menunggu parcel sampai melalui tracking code. excited menanti sampai sanggup bangun pagi. tapi lupa, memang dia akan start buat delivery lepas pukul 12.30 petang selalunya.






parcel pun tiba. thanks Shutterbugs Studio!!






 
properly wrapped. buat saya kagum, sebab i took some times to unwrap it :D





macam dapat bungkusan hadiah!







so here it is my 11 pack film for my Instax 25 :')








got discount for that rainbow pack for RM15. 
total include postage = RM305.

dulu beli film ni sekotak RM25 but the dealer wont respond jadi terpaksa cari dealer lain. tu pun dia bagi paling murah RM28 sekotak. tapi kalau korang beli dekat dia 10kotak (28x10) RM280 kemudian dapat free 1 pack film plain then campur postage hanya RM290. murah kan? 





dapat hadiah dari shutterbugs juga. sticker untuk album poloroid :3


Photobucket

later that evening....

pergi Sendayan untuk menjamah durian banyak banyak and beli untuk bawa balik. wee :)



with my parents, eldest sister and her hubby.






do mind. i gained weight. sebab itu nampak berisi. haha. 10kg naik dalam masa 2 tahun.






bermacam jenis dan rasa. ada yang manis ada yang tak sangat :)







saya dengan durian kecil. comel and rasanya dia pun sedap :)






 
after that, terus makan petang. mine, roti telur dan mee hun soto. nyum :)


kalau dapat nan cheese tadi pasti terngiur. boleh check link ini untuk lihat gambar bandar baru Sendayan. memang lawa untuk kehidupan moden. rasa macam nak duduk sana je. haha. okay. bye ;)