November 09, 2012

Pop Art Shoes . Custom Shoes

dulu dapat baucar RM200, terus berpusu beli barang keperluan/kehendak di Popular. masa tu tak tahu barang dekat MPH and other places pun cool juga. tapi noob sangat nak habiskan semua baucar di Popular juga. haha. so I bought a few fabric dye. kononnya nak ikut jejak langkah my former housemates di Lendu dulu, Ola pelajar jurusan Art&Design yang sekarang sudahpun ada page facebook untuk mempromosikan business pop art shoes beliau. dulu dia buat kasut saya free yaww. free. haha. tapi sekarang untuk duit poket, mana ada yang percuma. semua berbayar.

sampai sekarang masih tak dapat order pop art shoes dari beliau sebab dia bos dia pekerja. jadi order terpaksa ditutup. saya pernah tulis entry tentang pop art shoes di entry ini.

boleh visit personal facebook ola di sini dan fan page untuk pop art shoes beliau di sini.



oleh itu, saya dapat inspiration dari Ola sendiri. I collect my own little section of fabric dye which by the way dah lama simpan macam pekasam tak guna guna. nasib baik color dia masih elok tak spoil :D

but I forgot one thing, BELI PRIME COLOR! i forgot the prime colors are red, yellow and BLUE! yes i forgot to buy blue color -.- sangat menyedihkan sebab theres a lot of color you can make with blue.










I wear shoes size 41. ataupun saiz 9/10. I have giant feet but who cares. at least, I can walk :) tak elok hina ciptaan Allah. my eldest sister also wears size 9 and then by the time she gets pregnant, kaki terus expand from size 9 to 10 O_O

my mom said when you're pregnant, its normal for the feet to grow.

saya beli kasut ini on the same day I bought my vintage bag on the previous entry. rasa macam penyesalan juga beli kasut Rubi especially when there are not on sale. it cost me RM59. dulu beli kasut Rubi yang ola design-kan baru RM30. kalau nasib baik dapat RM15 je -.- should have wait them to be on sale.


this is my custom shoes made by Ola. just love for the every single details.






so I start with the basic color, white. kerana kata Ola, untuk make the color pop(something like this). haha. i still remember what she said :P








since it is my first time. banyak kali adjust kesalahan. too many mistakes. haha.
yet, STILL MESSY :)

my first attempt selalunya begini.








inilah saatnya.. bila saya ingat mixing this three colors akan dapat BLUE. what am i thinking? Blue is prime color. duhh. you can never mix any color to obtain the blue color -.-







mr Mustache with english floral style. 








i'm not too good in painting. but my family and friends always support me though throughout my highschool year. Alhamdulillah juga SPM dulu dapat pendidikan seni visual A+ terus dinobatkan best student untuk subjek itu. HAHA. padahal masa zaman SPM dulu, 3 orang je ambil seni :)








i colored the shoes laces. bertemakan rainbow. it does look like a clown shoes. kan?!





at the back.







haha. nampak tak comot disitu.







rainbow color for shoe laces.






the other half.





kakak saya tanya kenapa kasut ni sebelah lain sebelah lain.





the differences make them complete each other for companionship and devoted as a one.






saya rasa, nak warnakan bunga mawar/ros ni sangat complicated. sebab tak berapa pakar.





aren't they precious? a bit messy. but I'm loving it.

okay. thank you for reading. see you in the next entry. Assalammualaikum. Bye :)

5 comments :

Zeera Lana said...

But dari jauh tengok roses tue sangat sangat cantik
keep it up ! :)

dilaola said...

corak tu boleh kemas kan lagi dengan permanent marker.buat outline dekat corak2 tu mesti lagi timbul...ola niii terjalan kat google images nmpk nad punya ni hahahaha

dilaola said...

bunga2 tu boleh ditimbulkan lagi buat outline dengan permanent marker hitam nmpk kemas lagi :) hehe... ola jalan dekat google images ternampak nad punya ni hahaah

NadNod said...

@Zeera Lana thank u dear :)

NadNod said...

@dilaola hehe. thank u ola for the advice! nad pun x pandai sangat lagi. saje saje mencuba :)