December 31, 2012

Unicornn Street

salam semua yang comel comel belaka :D 

as we all known, Korea/Jepun memang bijak menawarkan baju baju yang gorgeous buat kita terasa ingin memilikinya. sekarang dah banyak online retailing yang menawarkan baju yang mampu menipiskan poket. pheww. sekarang yang paling top sekarang ialah tribal design, peplum top and fishtail top :) tipulah kalau saya cakap saya sendiri tak teruja untuk memiliki salah satu design tribal atau peplum in my wadrobe.

saya ingin memperkenalkan online retailing yang turut menjual peplum comel dan tribal top yang cute :) masih baru di dunia perniagaan, jadi jangan terkejut pula kalau stock limited. hurry grab fast :)



Unicornn Street adalah satu online retailing yang menawarkan baju gorgeous at an affordable price. setakat ni baju yang ditawarkan boleh didapati dengan harga terendah. PRICE BELOW RM50! phewww :)


antara baju baju yang dijual ialah seperti dibawah : 

A cute fishtail top :)








a tribal top yang which sekarang ramai berebut untuk memilikinya.










one and only.... lace peplum :) so adorable. serius comel T_T



Unicornn Street baru bermula establish pada bulan December 2012. jadi, apa tunggu lagi :D! we should support youth entrepreneurship :D !

untuk lebih keep up to date, anda boleh follow Unicornn Street di Facebook dan juga di Blog. let's shop!





December 26, 2012

Gambar kelas untuk Semester terakhir

almost 3 years had past. maka untuk semester terakhir diploma ni finally buat kata sepakat kena tangkap gambar kelas juga. kali terakhir tangkap gambar kelas tak silap masa di semester 2 dulu :)

kalau perhatikan saiz badan masing masing ketika di semester 1 dulu dengan semester 6 sekarang memang ketara. nampak sangat bahagia makan dekat Melaka ni. 

i make some new friends. dari tak berapa baik dah jadi baik. yang dulu benci membenci menyampah nyampah sayang pula. hehe :) jadi, jangan judge seseorang itu tanpa mengenalinya terlebih dahulu.




 
picture on your left is Nadiha and I. dah 2 semester sama group presentation.
picture on your right is Rafiq. dah 2 semester juga sama group dengan dia :)





 
i look so weird with my tudung sebab tiba tiba malas nak maintain kedepan sangat ke senget sangat ke. haha. with my classmates. dulu selalu pergi melaka wonderland, late night movie and afamosa waterworld sama sama.






random.




lepas gambar formal gambar candid :)












 
with Cikin and Hasrul. selalu keluar dengan dorang. beriadah kena ada dorang :)






with lovely Sarah :) serius dia sangat comel. in picture and in person 




another lovely person, Ifa :) 



 
gambar formal kami semua pakai blazer oversized. oh well, what to do :)




bulatnya tudungku. hehe :) fellow classmates. tak cukup semuanya. hanya sebahagian.





 
done. 



siap kena bayar deposit RM10 untuk proses pencucian gambar. harap gambar dapat diterima lepas naik cuti midsem ni. haha. hope so :) dah nak masuk tahun baru. maka bermulalah kehidupan alam selepas diploma dan degree tak lama lagi. 

December 25, 2012

Birthday Gift set . Wayang 6D Dataran Pahlawan . Nasi Ayam Nadia . New footwear :)

 

 birthday kakak saya yang kedua fall on 6th December. her 23rd birthday. jadi inilah dia dua gift set yang sama saya belikan. berkonsepkan sabun badan, conditioner and scrub. tak ada reason nak beli. semua sebab tak tahu nak bagi dia hadiah ape. dia minta Ipad. manakah mampu daku? 

saya sendiri nak Ipad dari dulu tak dapat dapat lagi. haha. tunggu dah kerja baru beli gadget mahal cenggitu :) sekarang student kena belanja macam student. haha


PhotobucketPhotobucket



 

di Dataran Pahlawan, Melaka di level 4, ada panggung wayang 6D. dimana kerusi akan bergerak ikut rentak drama swasta di screen. kalau ada labah labah di screen kita akan rasa ada benda creep di kaki kita. siap rasa renjisan air di muka. memang terbaik.


tapi bayaran mahal. hanya 8 minit untuk RM26. sila pilih movie seram. 
jangan mengada pilih movie mummy la alien la lepastu complain tak seram.

cuba dulu Haunted house. tu ada macam macam jenis hantu. seram sikit seat nanti :)
best wayang 6D kalau anda pandai pilih movie. 

pilih movie kanak kanak, memanglah keluar wayang bebel kata bazirlah apelah, padahal diri sendiri yang penakut pick movie seram. ada banyak jenis movie. ada untuk adult ada yang umum untuk kanak kanak.




PhotobucketPhotobucket


baru baru ini saya baru tahu tentang kewujudan Nasi Ayam Nadia. selama ni tak pernah tahu.

terima kasih kepada Nadiha selaku classmate saya yang perkenalkan kedai ini ketika pergi Alor Gajah baru baru ni. memang sedap :) dulu pun classmate saya yang sorang ni yang perkenalkan saya dengan Seoul Garden. sekarang Nasi Ayam Nadia pula :)


sedap sedap kan :)



Price list :)




PhotobucketPhotobucket


 

recently ni juga ada sengaja terbazirkan duit beli selipar sebab selipar lama yang beli dekat Jonker Walk setelah 5 sem dah putus. hehe, maka ini lah selipar kegemaran yang baru yang dapat harga murah sebab Sales christmas maka hanya RM20 :)

bought another one for RM30 only. murah murah.
and nampak macam kasut barbie.

kedua kasut di atas adalah Saiz 10. sebab itu besar semacam.

terima kasih sudi baca. hehe. bye :)

December 21, 2012

Durian Crepe . Photoshoot for graduation

inilah Durian Crepe. tapi saya suka panggil Durian ke-re-pe. hakhak.

kalau nak tahu apakah ini durian crepe kena tanya pada yang pakar. ikut panduan recipe luarannya ialah 7 jenis adunan tepung dengan telur. isinya ialah durian dan cream puff yang lazat. makin gemuk durian crepe itu, makin sedaplah ia. rugi kalau tak nak cuba makan :)

saya pertama kali rasa durian crepe ni last week hari sabtu, 15 December 2012. hasil tangan kakak ipar saya. thank you. nanti hantar dekat rumah lagi, sebab saya nak makan lagi. haha




sebab saya family, dia bagi free banyak banyak. tapi kalau ada yang nak order dekat dia boleh je especially yang area seremban. 5biji RM10 :) murah kan? dekat Melaka 4 biji RM10.80!!!


PhotobucketPhotobucket


my pet, Kaka :) always sleeping in my room.

PhotobucketPhotobucket


Ahad // 16 December 2012 

 
semua nak siap lawa lawa sebab nak tangkap family potrait. nanti saya graduate harap ada juga family photoshoot sebegini. hek hek.

kiri gambar saya, kanan kakak saya, Alak :) 
pinjam lipstick dia. pink!






 
my second brother :) 





my eldest brother and his wife cant make it. maka tak cukup forum. 
tak sabar tunggu anak buah pertama keluar. hehe





 
my outfit of the day. camera filter guna apps Camera 360. SEBAB TU PUTIH :)
peplum saya from House of Allure. you can find them on instagram.



salam :)