December 15, 2012

Big Brother Convocation Day

hai semua! :) hari Sabtu yang indah ini ialah hari yang amat teristimewa buat abang kedua saya, Amier Akmal atau lebih dikenali dengan panggilan Emal/Imal oleh keluarga saya. beliau akhirnya berjaya menampatkan diploma dalam bidang Eksekutif Pengurusan.


 
ada goodie bag untuk segala isi seperti kad jemputan/kad masuk dan sticker untuk kereta.

kami bergerak daripada Seremban ke Universiti Malaya(UM) dalam pukul 6.45 pagi. sepatutnya gerak 6.30 pagi. alih alih semua siap lambat :P hanya kami berempat, saya, abang saya dan ibu bapa saya. memandangkan kakak kakak saya dan abang sulung termasuklah kakak ipar and abang ipar ada sedikit permasalahan untuk datang seperti ada tugasan kerja tak dapat dielakkan and etc maka hanyalah kami berempat.

saya harap sangat nanti masa saya convocation semua adik beradik saya and parents ada. terasa sedikit kehilangan di situ kalau semua tidak dapat hadirkan diri.









kad di atas ialah aturcara dan kad khas untuk masuk ke dewan.

tapi alih alih saya boleh je ikut sama masuk dewan dengan parents saya. di dewan juga ramai sahaja budak budak kecil bawah umur 7tahun. sepatutnya tak boleh orang kata sebab khuatir menimbulkan gangguan. tapi tengok semua jalan lancar je maka okaylah kot :)





selepas parking terus tergesa gesa gerak ke Dewan Tunku Canselor.






my mom help Emal getting ready before registration. 




 
tiba tiba jubah buat hal. sebab button hilang.





here we are. 


excited juga nak pergi convocation ni sebab this is my first time being there. ingatkan ada banyak gerai jual bunga but sadly hanya satu. itupun semua buang palsu. tidak ada bunga betul. sudahlah palsu, jual mahal sangat. serius sangat mengecewakan -.-








para VIP. Naib Canselor, ahli akademik dan dif dif kehormat.



my parents :)






 
para graduan.




 
sempat berborak telefon dan tertidur.





ucapan dari Naib Canselor.






 
respect terhadap Naib Canselor sebab menurut pemerhatian ibu saya, beliau hanya bersalam dengan pelajar lelaki dan pelajar perempuan bukan Islam sahaja. Perempuan Islam beliau akan terus hulurkan sijil :)






masa ni tergesa gesa nak snap pic abang saya. sangatlah tak tersempat sebab tak fokus dulu.



yang penting saat diberi sijil dapat juga snap picture :) there's my brother.




done :)




power bank sangat useful. later on saya update tentang powerbank ini :)





 
100 tahun Universiti Malaya.



bapa saya bekas pelajar UM tahun 1976 dahulu :D




 
excited tangkap gambar depan Dewan Tunku Canselor.




 
hanya beberapa gerai dibuka.






jambangan bunga dijual secara longgok. even palsu tetap mahal. even hanya 2 3 kuntum bunga palsu dan bear tetap RM85-RM100.





serius mengecewakan -.- mana gerai jual bunga yang lain? mana? mana? 
saya nak bunga original/betul.








parents terjumpa kenalan lama :)






nak tak nak terpaksalah beli 2 jambang bunga pa-le-su. RM100 + RM85




 
beloved parents :)





dont ask why i'm gaining weight :P 
loving my peplum top.





muka penat.




teruskan dengan scrolling gambar sebab tak tahu nak letak caption apa :

 

 



muka pucat sebab tak bermekap. haruslah menjadi begitu.




with Ama :)





Ama and Apa.






jeng jeng :)




sebab dah lapar tak sempat snap banyak gambar terus gerak balik :)





loving this building.





keep scrolling :


 


 

 

dah gaya macam lawyer keluar makhamah dah :)





next kami terus gerak ke Nilai melawat kedai dobi abang kepada abang ipar saya. then baru jemput girlfriend Emal untuk pergi lunch di Batang Benar :)




baru tahu ni kedai classmate sendiri. bila dah snap picture and upload di facebook, baru ada yang bagitahu.




nyum nyum
:)




sedap sedap semuanya. 





 

 


kenyang juga setelah sejak pagi tak makan. alhamdulillah :)



later at home. my lil Kaka. big big :)

okay. thank you for taking your time to read :)

0 comments :