December 25, 2012

Birthday Gift set . Wayang 6D Dataran Pahlawan . Nasi Ayam Nadia . New footwear :)

 

 birthday kakak saya yang kedua fall on 6th December. her 23rd birthday. jadi inilah dia dua gift set yang sama saya belikan. berkonsepkan sabun badan, conditioner and scrub. tak ada reason nak beli. semua sebab tak tahu nak bagi dia hadiah ape. dia minta Ipad. manakah mampu daku? 

saya sendiri nak Ipad dari dulu tak dapat dapat lagi. haha. tunggu dah kerja baru beli gadget mahal cenggitu :) sekarang student kena belanja macam student. haha


PhotobucketPhotobucket



 

di Dataran Pahlawan, Melaka di level 4, ada panggung wayang 6D. dimana kerusi akan bergerak ikut rentak drama swasta di screen. kalau ada labah labah di screen kita akan rasa ada benda creep di kaki kita. siap rasa renjisan air di muka. memang terbaik.


tapi bayaran mahal. hanya 8 minit untuk RM26. sila pilih movie seram. 
jangan mengada pilih movie mummy la alien la lepastu complain tak seram.

cuba dulu Haunted house. tu ada macam macam jenis hantu. seram sikit seat nanti :)
best wayang 6D kalau anda pandai pilih movie. 

pilih movie kanak kanak, memanglah keluar wayang bebel kata bazirlah apelah, padahal diri sendiri yang penakut pick movie seram. ada banyak jenis movie. ada untuk adult ada yang umum untuk kanak kanak.




PhotobucketPhotobucket


baru baru ini saya baru tahu tentang kewujudan Nasi Ayam Nadia. selama ni tak pernah tahu.

terima kasih kepada Nadiha selaku classmate saya yang perkenalkan kedai ini ketika pergi Alor Gajah baru baru ni. memang sedap :) dulu pun classmate saya yang sorang ni yang perkenalkan saya dengan Seoul Garden. sekarang Nasi Ayam Nadia pula :)


sedap sedap kan :)



Price list :)




PhotobucketPhotobucket


 

recently ni juga ada sengaja terbazirkan duit beli selipar sebab selipar lama yang beli dekat Jonker Walk setelah 5 sem dah putus. hehe, maka ini lah selipar kegemaran yang baru yang dapat harga murah sebab Sales christmas maka hanya RM20 :)

bought another one for RM30 only. murah murah.
and nampak macam kasut barbie.

kedua kasut di atas adalah Saiz 10. sebab itu besar semacam.

terima kasih sudi baca. hehe. bye :)

1 comments :

Hidayatul Afzam said...

jemput join GA sy :) http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html


Jangan lupa join mereka juga : TOPUP RM100 &
KENALI KAWAN BAIK