January 30, 2013

Housemate lama . Breakfast Di Mak Jan, Lendu

25th January 2013, Jumaat
dikejutkan dengan gambar instagram housemate lama yang mengatakan mereka di Lendu, Melaka. haruslah saya jadi over comment bernada sedih sebab mereka tak bagitahu mereka ada di Melaka T_T rupanya mereka ingat saya balik. sebab saya memang setiap minggu balik pun. hanya waktu tertentu sahaja tak balik seperti ada program, exam/test ataupun atas sebab sebab yang lain.

petang Jumaat tu saya ada test Audit. memang susah T_T habis je test Audit, check phone dapat banyak missed call dari Ola. terus tanya kenapa tanpa sempat buka message :P rupanya mereka nak tidur di rumah sewa saya malam ni which by the way rumah sewa dorang jugak dulu. sekarang dorang dah degree. saya diploma lagi :D dorang pun tak sangka saya dah besar and dah semester ke-6. haha

malam tu mereka sampai berbekalkan dengan mcdonald. terus hulurkan dekat saya. suka kitewww :P haha. walaupun serba salah sebab pada awalnya saya dah cakap awal awal jangan beli. risau susahkan semua. last last nak bayar tapi Syiro insist kata nak belanja. hehe. thank you Syiro! :)

malam itu pula mereka tengok Pitch Perfect di bilik saya. dan saya study di bawah memandangkan ada test Taxation pule keesokan petangnya. kemudian dah habis study sambung borak tentang Lendu. apa terjadi. apa case yang teruk teruk berlaku. akhirnya mereka takut tidur luar, terus insist nak tidur bilik saya yang kecil tu. serba salah kite -.- dahlah takde bantal and selimut semua. saya bagi cadar extra untuk alas and selimut dorang. SORRY! banyak kekurangan dekat rumah ni. hehe. 

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif
26th January 2013, Saturday 

pagi tu pule dorang semua terpaksa bangun pagi. semua gara gara saya nak kena pergi library awal pagi tu. last preparation before jawab paper taxation la katakan. huehue.

terus bermula sesi photography dan berakhir dengan sarapan di Mak Jan :)



 




 

gaya mereka sebelum nak berangkat pulang. lol :P




saya dan Syiro.



saya dan Ola.



 
both of them :'D

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif
 

nasi lemak Mak Jan.

kali pertama saya dapat makan disini. selalu tertanya tanya kedai Mak Jan dekat mana. jumpa jugak akhirnya. thanks Ola and Syiro sebab sudi datang jumpa. hehe :)

take care~ till we meet again 

January 29, 2013

Newborn Nephew


newborn Nephew. 

4.15 kg.
born on 29th January 2013, 9.15am 


tahniah buat kakak sulung sayang dan abang ipar saya. hehe :)
maka sudah ada 2 anak buah. niece and nephew :)

January 27, 2013

Sepang . Hansel and Gretel . Alamanda . Yazid Burger

27th January 2013, Sunday

starting off our story with a cat sleeping in the trash :P






pagi yang indah untuk bersiar siar :D 






Bertiga merentasi perjalanan ke Sepang untuk Kenduri Kahwin. aku sengaja malas pakai baju kurung. haha nak menyenangkan untuk menukar pakaian selepas kenduri.





 
muka saya banyak jerawat sebab musim common Test. 







terjojol jerawat seketul besar di pipi kiri. belum masuk dengan jerawat kecil lagi.




berdasarkan gambar ini ada 7/8 buah kereta yang turut serta. konvoi la katakan.
macam bawa rombongan pengantin :P





the boys.







lauk kenduri kahwin yang seriously sangatlah sedap. sampai ambil 3 ketul ayam! :)





the house~










and door gift, cookies macam famous amos rasanya. sangatlah sedap. 
therefore, saya terambil 3 doorgift :P







 
rumah idaman~








salah satu design rumah yang digemari. 





 
Diha and Cikin.








later, terus gerak ke Masjid untuk salin baju and direct ke Alamanda untuk menonton wayang.
Hansel and Gretel : The Witch Hunter. memang terbaik :)











dah wayang, makan pule! :)





Yazid Burger





 
sebab order yang lambat sampai. semua jadi extra kenyang.
saya punya especially yang tak habis makan :(


order Burger Yazid ni mengikut berat yang kita inginkan. paling murah boleh dapat RM10 :)


January 22, 2013

Kad Siswa . Common Test for Semester 6


22nd January 2013, Tuesday


Audit Class. semua muka macam tak cukup tidur. malamnya tu ada test ETR :D


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

Monday, 21st January 2013
penantian yang akhirnya berakhir. sejak semester lepas dah jadi pertanyaan dan tanda tanya kemana kad siswa kami? kenapa tak dapat lagi. hehe. terima kasih kepada yang memberi maklumat ^^










muka bahagia dapat kad siswa. haha

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif




jadual common Test 2 kami. semester 6 semua test berturut turut sampaikan boleh rasa stress sekejap. pheww! alhamdulillah dah habis dah semua ni ^^

common test ialah paper yang sama untuk subjek yang sama dijalankan pada hari, tarikh dan masa yang sama di seluruh UiTM yang mengambil subjek tersebut. macam PMR and SPM la. haha. 

semua jenis study last minute. memang habis paper, keluar dewan terus macam lupa dah apa yang belajar untuk test. perkara normal la tu kan :)

January 20, 2013

The Best Nose Strips ever! Baby Rabbits . New Bedsheet!

baru dapat tahu Watson packaging for nose strips dah berubah wajah :) it still goods as it is. sebab ramai yang tanya brand apa saya guna, saya letak gambar terus. bukan jadi promoter atau apa, hanya ingin berkongsi :) ternyata berkesan menarik white heads and black heads especially selepas mandi. kerana selepas mandi, semua liang roma terbuka. masa tulah tepek nose strips ni dekat hidung. hasilnya seperti gambar di atas.

euuw? i know! tapi a relief feeling you know :)






rabbits saya dah semakin bertambah. ini adalah yang latest. brownish, white and black color. sesiapa area Seremban yang berminat untuk membela rabbit dan menjadikannya haiwan peliharaan, boleh contact saya di facebook :) hanya RM20 seekor!








recently dah tukar keyboard skin, jadi teruja tengok pink purple :) ramai kata what a waste of money and time including value for this laptop. but what's mine is mine jadi jangan terkejutlah barang milik saya banyak dah bertepek dengan sticker. that just me being myself -.-








I'm getting tired of my bedsheet yang dah pakai 2 tahun. jadi tiba tiba hari ni nak tukar jadi warna pink :3 excited minta permission my mom nak ambil set bedsheet yang baru beli last 2 months ago.







here it is! sarung bantal je tak sempat tukar. save it for later kot. kata my mom sepatutnya bedsheet ni untuk orang yang bertunang/bernikah. saya dah rasmikan dulu. cant resist! tak nampak kan detailing dia? ada bunga bunga sulam all over it. seriously cantik :)

okay minggu ni ada banyak test. wish me luck :)