February 25, 2013

Setia City Mall . Seoul Garden . 24th February 2013

rutin setiap minggu ialah balik hometown hari Jumaat, sibukkan diri kemudian Ahad balik ke kandang balik (maksudnya balik Melaka balik, kata student lagi? haha). secara tiba tiba semalam saya dikejutkan dengan panggilan dari kakak saya seawal 7pagi. baru nak melayan bahtera. macam mana nak bershopping di Selangor kalau petang Ahad dah kena balik ke kandang balik? nasib baik dapat pelepasan dari parents untuk pergi seketika. sudahnya, malam baru balik Melaka :3



macam biasa, dalam toilet pun boleh jadikan.



sedang berjalan jalan di dalam Parkson, terjumpa section ini. lupa jenama apa, tapi tertarik sebab semua basically vintage roses and PARIS(tolonglah sebut "Pe-reee"). semuanya fokus for children, tapi saya yang dah nak menapak umur 21tahun yang excited lebih. tapi tak beli pun -.-


semuanya comel belaka dan harga berpatutan. except for the travel bag. tu mahal sikit :) yang lain under RM30. Nak beli tapi fikir dah ada pun pencil case corak Eiffel Tower :P



next destination is Seoul Garden. ingatkan dapat student card tapi lupa hujung minggu charge mahal, dah pergi dekat kaunter, so macam there's no turning back. akhirnya bayar sorang RM40. mahaaal noookkk



lama tak makan kesudahannya 2 pinggan penuh dengan daging mentah ayam :3 makan makan




memang sedap. tips untuk tidak cepat kenyang, elakkan minum air gas dan makan nasi. haha






muka kelaparan.








saya ambil je a bowl of rice tapi tak makan pun sebab tak sedap -.-


habis satu Setia Mall dijajahi untuk mencari Purse, kasut dan handbag tapi tak beli pun. baru sahaja saya dioffer handbag from Charles and Keith tapi saya menolak, sedihnya. harap dapat untuk birthday. LOL. hint ni untuk dearest sister. *joking~

February 24, 2013

Fidelity and Novelty

sebagai tanda ingin memberi sokongan, sila click gambar di atas untuk like page saya dan group saya untuk merealisasikan project untuk subjek Entrepreneurship kami di semester akhir Diploma Perakaunan ini :)



ini adalah sebahagian produk yang kami jual untuk projek kami ini


like like! :) thanks
click link ini untuk like atau click gambar di atas

February 18, 2013

18th February 2013 : Iphone 5

ignore the pale face and cocky smile with crumple outfit. 
just got my newly own gadget. 
sebab itu over. haha :)




 

**/ duit dikumpul sekian lama. hasil bisnes kecilan. bukan duit PTPTN mahupun bukan fully sponsored by PAMA(mom and dad). thank you for your concern





handphone lama saya. Samsung Galaxy S2. dah berjaya jual pun :')
miss you~

tak ada sebab kenapa saya tukar dari Symbian ke Android dan dari Android ke OS.

okay. Salam :)


February 13, 2013

Reunite with Bestfriends :)


9th February 2013, Saturday

 
semangat untuk bertemu dengan Shana dan Asip setelah sekian lama menyepikan diri. dapat juga jumpa. terus destinasi utama Karoke, Mamak dan akhir sekali wayang. untuk kali keduanya tonton cerita Hansel and Gretel : The Witch Hunter :)



sibuk tangkap gambar sampai tak sedar ane belakang dah bising nak tanya ada order mee goreng tak. lol. sampai sanggup tunggu dah snap picture baru toleh belakang :)



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

10th February 2013, Sunday

unexpected appearance of Sal at the doorstep. eh tetibe. padahal Sal dah bagitahu awal awal dah nak turun Seremban jumpa geng Beshtiebesh kami. lol. Beshtiebesh nama group kami create masa tingkatan tiga dahulu konon comel-lah nak buat nama group macam tu. haha. nasib baik ada kakak saya pada hari tu untuk  ambil Sal di Terminal One Station Bus. saya ni macam penakut sikit bab driving. lagi lagi jalan sesak :(


oh ya, Sal tiba di Seremban dalam pukul 2 petang macam tu. hee


later that evening, kakak saya terus ajak jalan jalan di Parkson yang walhal pada mulanya nak pergi Putrajaya tapi dah lewat petang.

masa dekat Parkson terjumpa banyak bear murah! bayangkan bear lembu yang kami peluk tu hanya RM7 satu. terus beli satu. later, terus gerak ke Jaya Jusco untuk cari baju anak buah :)





tiga pluffy fluffy bebear :)


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

malam pula gerak lambat nak pergi makan Burger Bakar Abang Burn. gara gara masalah transport :P ape ape pun alhamdulillah sampai jugaklah ke sana bersama mereka semua.


 
dari kiri Izzyan, saya, Shana dan Sal :)




Izzyan, saya, Shana dan Sal.

yang tak dapat hadir pada malam tu ramai, semua sebab ni plan last minute. macam Farah ada hal, Yana kami ingat dia ada dekat JB, Podean pula ingatkan takde dekat Semenanjung. lol. maaf kalau ada yang terasa tak ajak -.-


 

 

 
Ayie dan Asip.



 
Pilah, Ayie dan Asip



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


11th February 2013, Monday

Monday morning punya malas nak bangun awal. mereka berdua sleepover di rumah saya pada malam sebelum. sebab itu mata semua ber-eye bag. leka berborak sampai ke pagi. tidur pun sempat sekejap je. haha. tapi tak mengapa, masa terluang harus bercerita sebab susah nak jumpa Sal memandangkan beliau tinggal di JB sejak 4 tahun yang lalu.



 
gambar ketika dalam perjalanan ke KTM.






  
sebelum melepaskan Sal pergi. bergambar dulu.


dah start rindu dah. semoga jumpa lagi Salbiah Asim :')



p/s : Samsung Galaxy S2 berjaya dijual dan diserahkan kepada Ayie on 11th February. dah 3 hari tanpa android phone. rasa janggal~