March 25, 2013

21st Birthday on 23rd March 2013


saya memang suka nombor 23 sebab saya lahir 23haribulan dan ibu saya lahir 23 haribulan juga. malah Lisa Surihani juga lahir pada 23 March sama dengan tarikh kelahiran saya. wee :)

Alhamdulillah sudah mencecah umur 21 tahun pada Sabtu lepas. terima kasih kepada semua for all the warmth wishes. siap ada yang ajak face time semata mata nak nyanyi lagu happy birthday. ada juga yang terlupa dan tetiba call pukul 1 2 pagi sebab nak wish :') terharu kite! haha.

meskipun ada kawan rapat sejak sekolah menengah boleh lupa dan tidak wish kita langsung, adalah juga rasa kecil hati. anda tahu anda siapa.



sebahagian screen snap :)





lagi.




semua saya compile kan and simpan. dulu dulu punya wish on social network pun saya masih simpan lagi. nampak tak penghargaan saya di situ? walhal, kebanyakan yang wish sebab facebook ingatkan kaaan? :P





here's a potret of mine drawn/sketch by Siti Sarah Binti Rosli. thank you sarah!
saya anggap ni hadiah birthday :)





a rainbow cake given by housemate jugak saya anggap hadiah birthday walhal takpun! haha




 
maka ini adalah hadiah birthday daripada saya kepada diri saya sendiri. saya tahu kalau nak harapkan orang bagi hadiah memang susah jadi saya beli untuk diri sendiri. we need to remember, Hargai diri sendiri sebelum inginkan orang lain menghargai kita. tak salah rasanya nak bagi penghargaan atau kejutan untuk diri sendiri. duit habis ke diri sendiri tak salah pun sebab this is our special day.







 
another birthday gift for myself. a balloon!




how to make the ballon.




 

so here it is my pretty balloon :)







 
sanggup edit design balloon just for my special day! 





compilation DIY Balloon bersama dengan casing handphone saya :)

untuk yang berminat design produk seperti di atas boleh click gambar di bawah untuk pergi ke official website and start create your own Customized gift!




saya sambut birthday awal sikit. again, saya yang plan nak sambut bila and nak cake ape untuk birthday. not demanding, tapi memang sikap saya suka rancang terlebih awal :P






even wrote my own wishes for the cake. HAHAHAHA




so here it is my chocolate banana cake :)





banyak kan lilin? masa saya set up lilin ni ramai dok complain kenapa nak lilin banyak banyak? KENAPA?? terbakar tudung terbakar ini itu. dan seperti biasa, saya memang cepat melenting. muahahaha





 
before chocolate banana cake was set on fire!






oh cantiknya cake saya :P








with mothers and 2 sisters and my niece :)





 
muka masam sebab.....






 
having a dinner later that night at Secret Recipe.


my personal favourite. Chicken Cordon Bleu.


ketika ini tengah sibuk cari lilin nak cucuk dekat ayam. haha

nampak tak lilin 21 dekat ayam? :P




manage to get on slice of cake for RM1 only :)





mata merah sebab kering -.- 
tak nyalakan lilin pun.



akhir sekali, nak ucapkan lagi sekali buat semua yang buat hari saya bermakna :')

Selamat hari jadi buat kembar birthday saya, 
Thariq, Thara dan Sani :)





March 22, 2013

Tutorial to make ringtone for Iphone


Visit this website first : make own ringtones







Browse your file for selected music/song you would like to cut to be a ringtone.






while the song is being upload, please change the format below into M4R instead of mp3.



you can cut the song based on the line arrow green and red.
green is the beginning whereas the red is the end of the song. this is the best part because you can choose how you ringtone going to start. whether from the chorus or any part of the song you like.



You can set the bitrate and also make the song fade while play on 2 3 seconds.





when you're done editing the ringtone, click the button "MAKE RINGTONE" and download ringtone.







when you're done downloading, connect your Iphone with the laptop and open the Itunes in your laptop. Then, open the menu on your left hand side and select "Add files to library".






choose the "ringtone.m4r".











to make the left sidebar appear, click "CTRL+S".






 sync by right click on the devices 






only then the "tones" section will be appear and you can sync all tones m4r you've made.



now go to settings>sounds>ringtones

there you have it, a new ringtones other than apple ringtones ;) 


i have make two ringtones for my iphone,
 just give me a reason by Pink feat Nate Russ and also Stay Stay Stay by Taylor Swift. 



enjoy your new ringtones!

if you like more tutorial from me. do let me know. insyAllah. okay, take care love~

March 21, 2013

Early Birthday Present for myself

salam satu Malaysia :)

saya memang terkenal dengan sikap excited terlampau. sikap ini selalu menjadi jadi bila hari penting seperti hari jadi sendiri. setiap tahun memang camtu. tahun lepas hadiahkan diri sendiri cupcakes. maka tahun ni nak extra organza sikit tiba tiba. iaitu beli candle 2 dan 1 yang berharga RM5 kot tak silap.

 
kiri adalah kek pelangi yang dibuat oleh housemate saya. terima kasih bagi saya rasa :P
kanan ada lilin atau candle yang saya beli 2bulan lepas. awal tak preparation? haha.



my birthday is coming up and i'm all overwhelmed :P 




setelah 2 minggu tak balik, balik Seremban sahaja dikejutkan dengan parcel dari Poslaju dan Skynet. semua hadiah saya order dah sampai. excited benor kite hari ni. hehe.






saya sanggup ambil masa untuk edit gambar ini. tapi tak sedar pula ada tersilap edit. 
kenapa ya saya edit gambar ni jadi sebegitu rupa? semua ada sebabnya. hehe













untuk buat casing handphone saya jadi begini! excited sangat nak tengok cover ni sebenarnya.
tahu tak excited dia kan macam orang buat suprise hadiah dekat depan rumah secara tiba tiba.
saya ni bukan jenis ramai kenalan atau apa apa hubungan yang rapat untuk dapat hadiah suprise geboom geboom. oleh itu hadiah untuk diri sendiri ni dah kira Alhamdulillah boleh buat saya terharu. macam loner dah cara aku cakap ni. HAHA. dont worry, saya masih waras :)






 
motif asal boleh nak tepek muka banyak banyak dekat cover. satu sudahlah kan? 
HAHAHAHA





and this is my DIY Photo Balloon.
boleh pilih image untuk ballon kita. saya pilih background ini dan wording happy 21st Birthday.
haruslah excited sendiri. -.-




Ballon ini juga harus ada rupa saya! HAHAHAHA



untuk kalian yang ingin tahu dimana saya beli produk di atas. boleh official website : 



atau pergi kena fanpage mereka di facebook.


newsletter.



ada macam macam lagi custom design selain dari balloon dan case untuk phone. ada pillow yang boleh print gambar kita nak, button badge, car sign even baby napkin! dan macam macam lagi :)

overall, saya memang puas hati dengan servis yang diberikan oleh HeartBeat.my. saya order ini masa hari Isnin lepas 18/3/2013. dalam masa 3 hari barang saya dah sampai pun di depan rumah. Good job HeartBeat! keep up the good work :)