March 25, 2013

21st Birthday on 23rd March 2013


saya memang suka nombor 23 sebab saya lahir 23haribulan dan ibu saya lahir 23 haribulan juga. malah Lisa Surihani juga lahir pada 23 March sama dengan tarikh kelahiran saya. wee :)

Alhamdulillah sudah mencecah umur 21 tahun pada Sabtu lepas. terima kasih kepada semua for all the warmth wishes. siap ada yang ajak face time semata mata nak nyanyi lagu happy birthday. ada juga yang terlupa dan tetiba call pukul 1 2 pagi sebab nak wish :') terharu kite! haha.

meskipun ada kawan rapat sejak sekolah menengah boleh lupa dan tidak wish kita langsung, adalah juga rasa kecil hati. anda tahu anda siapa.



sebahagian screen snap :)





lagi.




semua saya compile kan and simpan. dulu dulu punya wish on social network pun saya masih simpan lagi. nampak tak penghargaan saya di situ? walhal, kebanyakan yang wish sebab facebook ingatkan kaaan? :P





here's a potret of mine drawn/sketch by Siti Sarah Binti Rosli. thank you sarah!
saya anggap ni hadiah birthday :)





a rainbow cake given by housemate jugak saya anggap hadiah birthday walhal takpun! haha




 
maka ini adalah hadiah birthday daripada saya kepada diri saya sendiri. saya tahu kalau nak harapkan orang bagi hadiah memang susah jadi saya beli untuk diri sendiri. we need to remember, Hargai diri sendiri sebelum inginkan orang lain menghargai kita. tak salah rasanya nak bagi penghargaan atau kejutan untuk diri sendiri. duit habis ke diri sendiri tak salah pun sebab this is our special day.







 
another birthday gift for myself. a balloon!




how to make the ballon.




 

so here it is my pretty balloon :)







 
sanggup edit design balloon just for my special day! 





compilation DIY Balloon bersama dengan casing handphone saya :)

untuk yang berminat design produk seperti di atas boleh click gambar di bawah untuk pergi ke official website and start create your own Customized gift!




saya sambut birthday awal sikit. again, saya yang plan nak sambut bila and nak cake ape untuk birthday. not demanding, tapi memang sikap saya suka rancang terlebih awal :P






even wrote my own wishes for the cake. HAHAHAHA




so here it is my chocolate banana cake :)





banyak kan lilin? masa saya set up lilin ni ramai dok complain kenapa nak lilin banyak banyak? KENAPA?? terbakar tudung terbakar ini itu. dan seperti biasa, saya memang cepat melenting. muahahaha





 
before chocolate banana cake was set on fire!






oh cantiknya cake saya :P








with mothers and 2 sisters and my niece :)





 
muka masam sebab.....






 
having a dinner later that night at Secret Recipe.


my personal favourite. Chicken Cordon Bleu.


ketika ini tengah sibuk cari lilin nak cucuk dekat ayam. haha

nampak tak lilin 21 dekat ayam? :P




manage to get on slice of cake for RM1 only :)





mata merah sebab kering -.- 
tak nyalakan lilin pun.



akhir sekali, nak ucapkan lagi sekali buat semua yang buat hari saya bermakna :')

Selamat hari jadi buat kembar birthday saya, 
Thariq, Thara dan Sani :)





0 comments :