April 14, 2013

Final Semester Diploma In Accountancy (July Intake 2010) - UiTM Lendu

Salam 1 Malaysia. here i am again back to writing blog for awhile. cuti panjang selepas tamatnya final semester in Diploma in Accountancy bukanlah opportunity saya untuk cari kerja tapi kena luangkan masa belajar memasak, menjahit dan menjaga baby serta buat bisnes kecilan. gaya seperti nak preparation untuk berkahwin? lol. haha

konon nak belajar buat cake, jahit baju tapi tapi akhirnya tak pun. kahkah. lebih kepada tidur lambat bangun lambat and jaga baby. huehue.

so this is how it goes 1-2 weeks before final examination begin...



 

 
muka paling stress sekali especially final weeks before exam sebab masa tu nak submit report and proposal, masa tulah nak bertekak sebab tak sefahaman. masa tu lah nak terkejar buat itu ini. dan masa tu jugak duit banyak habis nak print report and proposal :P



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


sebaik sahaja habis paper kedua, Taxation, terus wee wee ke Dataran Pahlawan Melaka untuk melepaskan tegangan di otak dan jiwa raga. G.I Joe memang terbaik ^^



with lovely Shikin Kahar.

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


kalau ada sesiapa nak tahu, UiTM Lendu dah ada kioks coconut shake di tepi Tasik Tun Fatimah. hasil collaboration Kelab Media dan.. lupa -.-



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif



terima kasih Madam Hawa ^^


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


sejak menjadi Non-Resident di kampus sejak di semester 3, memanjang asyik makan makanan yang sama di kedai yang sama dan akhirnya decide few weeks before tamat diploma untuk cuba menu menu lain seperti mee hailam, kuew teow bandung dan udang goreng tepung.

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

muka pucat for the last day of paper. entah kenapa boleh terlupa nak pink-kan bibir. motiflah kan? :P




 
percubaan duplicate diri sendiri.



last day di perpustakaan :')






last day makan tengah hari bersama mereka~





belajar bersama mereka.





 photo 319a5b1a.gif

keadaan riuh rendah sebab dah last paper. semua excited nak habis paper dah masa ini :)






 
hilangkan gemuruh dengan bergambar! with Liyana Yusof (Yanot) and Shikin Kahar.





Audit paper. theory.
picture credit to Faralulu Wannabe.





muka baru habis paper Audit. Alhamdulillah!




keluar je terus sibuk tarik sesiapa yang dinampak di mata kasar untuk bergambar sama.




with Nadiha sayang :)





the boys





masa ni sedang memboloskan diri di hadapan semua untuk bergambar.






 
ready. 1 2 3!






banyak sangat camera semua pandang arah berlainan.




semoga berjumpa lagi!




le girls~



:)






on the way balik masih bergambar :)








 
di hadapan UiTM.





sanggup tahan random person untuk tolong snap gambar. thanks !








perjalanan balik ke rumah sewa masing masing. we said our last goodbye. till we meet again friends!!! ada jodoh ketemu lagi masa Degree nanti. InsyAllah!



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


saya dah tukar housing/casing handphone sekali lagi. untuk kali keempat barangkali.




pink diamond sticker! tapi lupa nak beli bumper :(

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif





barang untuk dibawa balik! sangat banyak -.-









bye bilik yang didiami selama 2 semester. dan bye rumah sewa yang didiami selama 4 semester :') sedih kejap sebab rumah sewa ni banyak memorinya tersendiri.

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif






k, sengaja paste gambar depan UiTM banyak kali.


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif
video
our video at the end of the day, 10th April 2013.

5 comments :

Miss A said...

tgok pic sume ceria jehh . sweet memories. i'sure akak akan ingat kenangan nieh smpai bile2 . btw congrate dh final sem !

aDisH.sHidA said...

lepas nie mesti terkenang2 akan zaman stdy

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

ceria je semua. nanti mesti sedih nak tinggalkan semua orang.

nuraliasaqinaMY said...

Cantiknya fon casing tu :D beli on9 ke?

husna zahidi said...

in shaa Allah..jika diizinkan pasti bertemu lg..=)

husna bru part 4..tgh cuti sem skarang nk masuk part 5..x sbaq nk abeh..haha..