May 23, 2013

Craving for Food



rasanya macam dah susah dah nak update blog macam dulu dulu. dulu setiap kali ada benda yang tak penting pun keluar camera snap gambar then upload dekat blog. semua benda nak cerita macam tak ada kerja lain. 2 3 minggu ni macam minggu not so good sebab sorang-sorang. literally alone, sampai depressed kejap. depressed olok-olok. macam tak ada kawan nak ajak borak sebab semua macam busy. lepastu macam tak ada mood nak cakap. boleh pulak macam tu kan :)




 
so baru baru ini terdetik kejap nak melukis. lama sangat tak melukis. lepastu lukis buruk then cover dengan mewarna pula. semua color nak guna jadi background.




dan inilah hasilnya. hanya sebahagian orang sahaja faham maksud gambar ini.




 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

few days after my parents pergi Umrah, terus ajak Shana keluar makan masa dia lunch break from her work. well, semua dah berkerjaya sekarang :P hihi. saya je tanam anggur dan lemak di rumah.


 
12th May 2013, Sunday


on Monday pula, 13th May 2013, saya keluar sekali bersama dengan Shana. kali ni keluar tengok wayang and karaoke. sanggup tu layan cerita hantu Thailand yang tak berapa nak seram and karaoke sejam. tapi tetiba duit short dan lalu terus tergesa gesa balik rumah goreng telur nak makan. haha. tu je mampu hidang untuk Shana, sorry! :P

 

 
naked face memasing.

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

16th May 2013, Thursday
 
pada hari guru pula saya syok keluar seorang diri ke Seremban 2. seorang driving alone. macam bila parents tak ada sebab mengerjakan Umrah la baru saya belajar bawa kereta sebenarnya. baru ada keberanian lah nak ke sana sini. tapi minyak statik. tak isi minyak selama 2 minggu :P berjimat cermat betul saya. haha.

kononlah jimat lepastu shopping benda merepek di Watson. ini saya menyesal. sangat.



Peri Pera Lip Tint. tertawan dengan packaging dia. the color was nice tapi tak cukup menyerlah di bibir saya. harga RM40. rasa menyesal sebab spend RM40 untuk make up -.-




and membuat pembaziran dengan membeli bendalah ini konon senang nak gantung handphone. motif? bukan ada kereta sendiri pun nak gantung-gantung. haha






 
but it looks cute though. kan?




 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif



on the same day, 16th May 2013
 
sebab parents tak ada and malas nak masak, sanggup gigih pergi ke Seremban 2 untuk Sushi King!



hebat sebab spend tak sampai RM40.




saya prefer soy sauce :)



 
air yang sedap. syok minum bercawan sampai kenyang air.



kemudian makan tutti frutti!


sejak dulu setiap kali beli tutti frutti, mesti harga tak melebihi RM12. tak tahulah macam mana boleh estimate. jimat duit. sedapppp!




bare face. terserlah jerawat.





ALL TIME FAVORITE. Iceberg from Big Apple.



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif



18th May 2013, Saturday
chocolate milkshake for dinner.




steamboat di Johnny's!!



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif
bukti orang perasan saya suka snap gambar makanan upload dekat social media :P

 photo 319a5b1a.gif



memang minggu lepas dan minggu ini Instagram penuh dengan gambar makanan sampai ada dok cakap saya kurang waras sebab asyik tangkap gambar makanan. 

sebenarnya bila tangkap gambar makanan menunjukkan kita kuat makan. bukannya kurang kewarasan mental. ish ish. pengaruh media semua ni.

salam. :)

1 comments :

Annyss Aleeya said...

waa. seronoknye. makan, makan and makan. and comel handphone holder tu. :)