May 25, 2013

Off to Putrajaya with sister . Food obsession :)


19th May 2013, Sunday :  Putrajaya
 
waktu 19 Mei tu adalah hari ibu bapa saya and abang saya bakal tiba di Malaysia setelah selesai menunaikan Umrah :) Alhamdulillah. tapi tengah hari itu sempat pula kakak saya ajak berjalan ke Alamanda, Putrajaya. niat di hati nak pergi ke Setia City Mall tapi tak kesampaian :( rasanya dekat sana lebih banyak kedai yang menarik untik dilawati :)


kakak kedua yang memandu hari ini.




singgah di kedai berkonsepkan Japanese yang jual banyak barang comel comel untuk kelengkapan rumah. ibarat macam Daiso tapi lebih fokus kepada material seperti rak, tupperware dan lain lain.





bila kelaparan, terus singgah Subway. dengan alasan dekat Seremban tak ada Subway.




 
singgah di tepi tasik Alamanda. sayang sebab pakai skirt. tak dapat naik basikal. haha. kalau tahu dari awal saya pakai seluar -.-




tepi waterfall pun boleh jadi.



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


20th May 2013, Monday : baby niece ~ Humaira
 
pada hari Isnin pula dapat jumpa my baby niece, Humaira :) dah nak masuk 5 bulan dah umur dia. dah pandai pegang barang. sesiapa jumpa dia mesti terpikat, sebab dia memang tak akan merengek. diam je orang dukung dia macam mana pun and sangat pemurah dengan senyuman :D




and suke posing macam ni -.- susah nak snap gambar dia senyum. haha



 
ibu beli celak dari Mekah. sesaje conteng kening dia. konon orang Arab suka conteng kening anak mereka bagi tebal. haha. harap kening humaira tebal juga. tak macam Maksu dia :P



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

22nd May 2013, Wednesday : Starbucks alone.

Hari Rabu lepas saya feeling sensorang bawa kereta pergi Jaya Jusco Seremban 2. hanya kerana dah lama tak minum air Starbucks. lupa nama dia. tapi harga dia RM18. sebab itu minum Starbucks dalam 2 kali je setahun. haha. tak mampu sampai setiap minggu. mahal!




feeling sensorang sambil duduk sensorang.




Selamat berhujung minggu semua :)

0 comments :