June 04, 2013

Wedding First highschool Male Classmate :) Muhammad Arif Rosli & Siti Khadijah (1st June 2013)


lama delay post ni sebab busy. padahal delay 3 hari je. hehe

Permulaan dengan screenshot dari WeChat dari Ipad Sal. hehe. disebabkan ada majlis yang perlu dihadiri selain dari gathering dengan kawan sekolah menengah yang dah lama tak jumpa sejak dah cecah umur 21tahun ni, maka Sal came all away from Johor Bahru to Seremban :)

terus buat sleepover di rumah saya. kononnya bolehlah cukupkan forum 6 orang termasuk Izzyan, Fara dan Yana. tapi ramai ada hal di saat akhir. maka sleepover hanya kami bertiga iaitu Sal, Shana dan saya.

Shana datang hari Jumaat malam 30Mei2013 sementara tunggu Sal on the way from JB. lambat juga Sal sampai. around 3.00 am. Alhamdulillah semuanya selamat. akhirnya berborak sampai tidur pukul 6 pagi. bila keesokan harinya, terus mata seakan digam -.-



kena bangun awal juga Sabtu, 1 June 2013. untuk majlis perkahwinan rakan sekolah kami. lelaki pertama dalam kelas yang berkahwin. tapi kalau ikutkan yang first batch 2009 georgian yang kahwin rasanya Sani. dah selamat mendapat anak sulung pun dah dia. hehe. tahniah :)





sebelum get ready untuk keluar.



 
bergambar dahulu seperti biasa. kiri Shana dan kanan Sal.



 
on the way menjemput kawan lelaki.




gambar kami betiga lagi :)






jemput mereka berdua. pilot and co pilot. Podean dan Hasif :)








semua nak tunjuk pipi masing masing.




sampai tempat check point menunggu semua kereta konvoi sampai, terus snap gambar sendiri. haha. motiflah kan. tapi serius saya dah berisi :3 bukan nak kata apelah, memang kuat makan :)





self make-up. kantoi ada parut jerawat dan jerawat baru di atas bibir 2 biji -.-






sebahagian kereta yang turut serta berkonvoi. saya assume almost 12 kereta yang konvoi ke Jelebu. memang pening jalan ke Jelebu. semua duduk belakang hampir muntah kepeningan dengan jalan yang simpang siur. haha :) tapi ni first time rasanya konvoi seramai sebegini and jumpa all georgians (bukan semua tapi majoriti yang dah lama tak jumpalah katakan).

seronok sebab bila berkumpul tempat checkpoint. salam sana sini cium sana sini (yg perempuan sahaja. jangan fikir lain). rasa macam dah lama sangat tinggalkan alam persekolahan :) almost 4 years.






sebab jalan yang simpang siur dan radio yang asyik memutarkan lagu kurang enak saya melayan perasaan dengar lagu Heart Attack by Demi Lovato :) always my favorite song!






tiba di Jelebu di rumah pengantin :) semua di dalam gambar ini ialah GEORGIAN BATCH 2009. haha. tapi bukan semua. sesiapa yang berada di negeri bawah bayu, di luar negara, dan tengah busy struggle untuk final  for degree memang tak dapat hadir memeriahkan majlis.




 
makan ramai ramai.






call siapa lagi kan :)








driver and co pilot.




pemotongan kek.




bersama Shuhada(Dot) dan Shana.






bersama dengan pelajar pertukaran/exchange student from Korea.
semua excited bergambar dengan dia seolah dia pelakon Running Man.
walaupun saya bukan peminat Running Man, saya tetap excited bergambar dengan dia  :)





with Marya Suflin.




The Boys.




The girls.



gambar bersama pengantin.




gambar random.





Zubaidah, me and Sal. Zubaidah and Sal actually almost look alike. 
since highschool dorang memang macam kembar :)




pictures :)





pengantin. Tahniah Arif and Siti! :)





sempat bergambar bersama pengantin lagi sekali. walaupun masa ini malu yang amat sampai peluh semua keluar and tudung jadi senget benget. HAHAHA










selepas tangkap gambar diatas ini saya telah terlangar hiasan pelamin. Malu malu malu -.-




ni betul candid.







bila balik almost tertidur. semua kepenatan. sampai sanggup singgah Ijan Burger untuk perut yang lapar.





Ucapan kepada pengantin, 

Semoga bahagia and berkekalan hingga ke Jannah dan melahirkan anak anak yang soleh dan solehah. 

2 comments :

marniey zul said...

wahhh, slamat pengantin baru kat ex classmates awk. :D

Aboy138 said...

u know what? yg pengantin lelaki tu kawan sekolah nad..yg pengatin perempuan tu pulak kawan sekolah ema..kawan since sekolah rendah..hehehe kecik kan malaysia ni..hihihi