July 09, 2013

Gaji dah masuk, reward diri dengan Sushi King, Big Apple, Tutti Frutti and usb cable

Jumaat lepas bersamaan 5hb Julai 2013, kereta waja yang sering saya pandu ke kerja rosak. nasib baik rosak masa nak start enjin dari rumah nak pergi tempat kerja. kalau dekat tengah jalan memang menangislah saya seorang sebab tak tahu nak buat apa. akhirnya sampai tempat kerja pukul 8.45 pagi o_O nasib baiklah sempat message officemate pesan dekat bos. wehuu

sebelum ke office sempat beli nasi lemak sebungkus and kuih RM1 sebab takut lunch nanti tak makan pula. malang tak berbau bila tengah makan nasi lemak waktu lunch sekali ada rambut dalam tu. hamik! :'( terus merosakkan mood saya nak makan. lepasni tak nak beli dekat kedai tu lagi. fobia.

kemudian kesilapan besar berlaku lagi sebab selama ni tak pernah pernah basuh bekal dekat pantry office. selalu terus masuk beg basuh dekat rumah. tetiba hari tu nak basuh dekat pantry. terguna span yang ada dekat situ. menyesal lagi! sebab most of my colleague adalah chinese. bukan nak bersangka buruk. tapi precautions.they might ada bawa bekal babi. dan guna span itu untuk basuh! terus that time rasa macam nak muntah :'(

so later petang tu, after office hour kakak sayalah jemput saya balik kerja sebab ayah ada hal pula petang itu. balik teman dia pergi bank semua then baru gerak ke Jusco Seremban 2 untuk makan Sushi King!

suka makan dekat sini :D




favorite!!




favorite sebab ada cheese!




sesaje order ni sebab nampak macam sedap. lupa nama dah :P 
isi dia ketam!




with prawn :D




hasil pemakanan. dulu pernah kena charge RM80. 
tapi that night makan berdua RM52 sahaja. berbaloi! hehe





kemudian singgah beli big apple! :)












and then i was whining about usb cable untuk Iphone yang susah nak cari yang compatible.
sekali masuk kedai ni terjumpa dua ni terus confuse!!!

mula mula beli yang pendek and magnet tu sebab easy to carry one and high speed charge bila guna powerbank. tapi hampa :'( sebab tak compatible. last last beli yang sebelah kanan.

sekarang menyesal juga kenapa tak cube cari usb magnet yang lain yang compatible.






yang ni my sister's. cemburu tengok ;'(




and mine.






sebelum balik rumah sempat singgah Tutti Frutti for a treat :D



RM14.05

MAHAL KAN? tapi sebab mahal lah boleh sekali sekala makan.

gaji sepatutnya masuk 30hb tapi tetiba lambat masuk 1hb sebab dispatch lambat bank in payment. huhu. anyway, selamat bekerja dan bersekolah kepada semua. hehe :)

2 comments :

✿ pink velvet ✿ said...

x penah try makan sushi, nak try tp takut luak balik pulak kang, haha~

E'in said...

amboih kemain.. xnak belanje ein plak ke? hihi..

psst sedap ke shushi? ein xmkn.... huhu