July 06, 2013

Majlis Aqiqah for my baby nephew

Salam hari Sabtu.

Dah lama tak update blog. mungkin sebab busy dengan kerja pertama :) finally I have a job. selama ni lepas SPM je duduk rumah. cuti semester pun duduk rumah. lepas Diploma ni baru terniat nak cari kerja sebagai pengalaman. maka lepas Degree nanti tak adalah pening nak cari kerja upgrade sikit dari sekarang.

penat sebenarnya kerja bahagian finance. banyak alteration. banyak code kena tahu. and paling penat nak settlement of cheque. sebab kena cari invoice mana yang dah due berdasarkan system then key in dalam system. print payment voucher dengan cheque lagi. memang penat. huhu. sebab itu masa first week kerja rasa macam nak menangis penat T_T tapi gaji bulan pertama dah dapat dah. bulan July ni bukan kedua bekerja :)

minggu lepas, hari Sabtu bersamaan 29hb Jun 2013, bermulalah majlis Aqiqah yang dihadiri oleh sedara mara dan jiran terdekat. maaf ya kepada rakan rakan kalau tak sempat ajak. agak kelam kabut. 





baby nephew : Ahmad Firash Shazwi - 5months





 
yang ni baby niece : Nur Humaira Zulaikha - 6 months.








masa balik kerja last friday, 27/6. tengok dah siap pasang khemah dah :)




on the same day on friday, my mom was admitted to the government hospital sebab batuk berdarah.



keadaan tingkat atas rumah sebelum dikemas. bersepahhh! haha





pelamin untuk anak buah





saya jaga mak saya hari jumaat tu. malam tu balik je terus start busy tolong siapkan doorgift.




menu di pagi majlis Aqiqah :

apam. thanks Kak Sabrina for this :)









karipap :)




Firash di dalam buaiannya :)




majlis bermula.






masa ni saje saje guna paranoma Iphone. boleh tahan jugaklah. hehe




sarapan pun bermula.





persiapan untuk makan tengah hari pula.





humaira tidur keletihan.






lepas itu kena paksa bergambar dalam buaian :D





majlis di tengah hari pula.




kemudian berendoi. dimana bayi diperkenalkan kepada semua.




diperkenalkan kepada semua tetamu.





sampai mengantuk si Firash.




dua dua ngantuk sebab tak cukup tidur malam sebelumnya. haha






 
habis majlis. sekarang majlis makan tengah hari pula :)





humaira dengan dress-nya.





menu makan tengah hari.








ada kambing bakar dan fries.




kambing golek :D






anak kawan kakak. chinese mixed with malay. 
Adam Faris Chow. sangat comel :)




belum waktu kemuncak lagi ni. haha.. habis majlis bersepah semua meja dengan pinggan and cawan.





 
last photo with baby humaira. 

gigi saya kotor sebab makan kambing. haha



sekian dari saya. lepasni InsyAllah rajin update :)

selamat berhujung minggu! <3 p="">

0 comments :