August 09, 2013

Hari Raya 2013 . EID Day 1 and 2

Salam. bertemu kembali ke segmen Nadnod Azizan. ceh ceh :)


Saya dengan rasminya sudah berhenti/meletakkan jawatan 3 weeks before masuk belajar ke Ijazah Sarjana Muda bulan 9 ni. busy busy dengan rumah sewa, medical checkup dan pengesahan sijil. medical checkup belum buat lagi. passport dah siap. banyak betul urusan sampai stress. akhirnya buat keputusan malas nak fikir. "lek luuu brother". sesungguhnya saya memang dikenali sikap kelam kabut dan nak benda ready before time :)

Wednesday, 7th August 2013
patutnya my last day working is a day before raya. tapi a day before raya saya dah apply cuti untuk memasak dan kemas rumah.

bila an ex suddenly show up in front of the door step. jadi mangsa kena jaga anak buah saya dan tangkap gambar saya memasak. an ex is still an ex. motif aku cakap open cenggini. tak apa tak apa. tak ada siapa tahu lovelife aku sangat. hahaha.


gaya makcik makcik gitu masak kan :P motiflah nak pakai vogue pergi memasak??



rendang ayam, sup tulang dan rendang daging.




rumah di malam raya. siap pasang lampu lip lap lip lap.




 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif




kasut raya from TiAmo. all time favorite sebab kasut lace! :)

  photo 319a5b1a.gif
flashback on 29th July 2013, Monday apabila semangat apply cuti untuk beli kasut raya :)

 4 pilihan hati from TiAmo.



suka semuanya. tapi end up beli kasut lace.




kesimpulannya nak ke TiAmo lagi sekali nak beli kasut untuk masuk degree. nak sangat :(




 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

Hari Raya pertama

Thursday, 8th August 2013

first tetamu yang hadir :)




baby Firash my nephew yang tak berapa nak sihat on that day.



makan makan.




sayalah orang paling excited nak habiskan poloroid film.







rasa macam bendalah ni sangatlah priceless.



 
me and my sister.










with baby niece Humaira and baby nephew Firash.





semestinya banyak gambar sendiri dari gambar orang lain.





favourite poloroid photo of all sebab gambar penuh and candid. hehe





 
with my older sister (tudung biru pink).




 
gaya macam mak mak gitu :D hehe.



dengan Firash with my oily face.




 
le siblings :D






throwback 21 years ago back then when i was a newborn :)




wall of fame! graduation photos.


 photo cd33ffb0.gif

 

candid.



raya tahun ni lengkap sebab semua ada :D

cukup semua orang. hehe :)

 photo cd33ffb0.gif


dapat duit raya dari eldest sister.



 
salam parents sempat nak pose lagi -.-''




my eldest brother and his family :)




Along dan Humaira.




 
ni baru nampak macam anak kembar :)







excited bergambar :)







behind the scene nak bergambar dengan Humaira.






instax.




scene dapat duit raya :-




 

hulur tangan tapi tak dapat apa apa pun. haha :P


 photo cd33ffb0.gif


setelah melawat rumah sedara mara di Seremban baru gerak balik kampung di Lenggeng.

le cousin :)



 
with sepupu dan older sister :)





gambar dalam kereta pun boleh.





kampung <3 p="">



with beautiful cousin, nurul :)




konon masa ni excited nak gambar lompat.






dah macam flower girl untuk Nurul yang macam nak pergi bertunang. haha :P











sisterhood :)







konon sweet la berdua camni kan :P








 
bunga mana yang ada semua motif nak tangkap gambar :)





seperti di taman Bunga.






bunga bunga~






:)



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

Friday, 9th August 2013

outfit of the day for day 2.



with le cousin. bila dah petang muka terus pucat. haha :P

sempat makan Mcdonald lagi tengah hari tu gara gara kakak oncall and tak sempat beraya ke rumah officemate beliau di Kuala Pilah.

later on melawat anak buah, Firash yang admit di hospital sebab terkena jangkitan mata.





balik dari hospital sedara mara ramai datang and jumpa sepupu yang dah lama tak jumpa. dulu satu kelas siap duduk sebelah sebelah. selekeh muka masing masing. haha. 

till we meet again :)



Selamat hari raya buat semua rakan blogger yang dikenali, rakan alam maya, rakan di luar, di dunia sebenar, rakan rapat dan sesiapa yang mengenali. maaf zahir dan batin untuk sepanjang perkenalan kita. ambil yang jernih. buang yang keruh. panjang umur jumpa lagi. Salam :)

0 comments :