August 22, 2013

Romantika

pernah dengar kedai nama Romantika? 

kedai Romantika ni kedai yang menawarkan pelbagai jenis hiasan rumah dari segi bilik ke ruang tamu ke dapur. pendek kata semuanya berunsurkan corak classic vintage english. memang kalau masuk kedai ni boleh jadi teruja secara tiba tiba. tambah tambah lagi sebab diri sendiri yang suka sangat corak english style ni. fuhh. sekali masuk spend almost RM200. kali kedua kali ketiga. memang banyak duit habis kerana Romantika. hehe.

Romantika ada banyak outlet di seluruh Malaysia. tak ada dekat semua negeri. yang saya ingat ada dekat Melaka, Shah Alam dan Seremban. ada few lagi sekitar Malaysia. lupa dah. 

walaupun 3 tahun dekat Melaka. tak pernah came across this shop walaupun dulu selalu merayau area Tesco Cheng dan MiTC Melaka. fuhh.

saya sedar pasal kedai ni ketika bulan puasa 31/7/2013, Rabu. sedang berjalan jalan waktu lunch hour sekali terjumpa kedai ni.  teringat a friend of mine ada sarankan pergi ke kedai bernama "Romantika". tak sangka boleh terjumpa.




 

 
sebahagian daripada produk yang saya berkenan tapi tak mampu lagi nak miliki.







 
most of the product is affordable.







semuanya comel comel belaka :D












paling jatuh cinta dengan jam :D 





dan cawan yang comel. wuuuu. geraaaam tengok.





akhirnya saya beli juga jam ni. thanks kepada yang membelanja. haha.




different size, different price range.





yang ni hasil tangkapan semasa kali pertama pergi ke sana. itupun orang belanja. wuuu :)



semangat gantung jam baru ^^







terima kasih sebab belanja :)







tangkapan hasil seterusnya pada kali ketiga pergi ke sana. haha. excited benar nampak bakul laundry ni.




 

 

sebahagian lagi produk yang dibeli.




Last Saturday, 17/8/2013. 

sebelum pergi open house officemate, sempat ajak orang teman beli cat untuk cat meja belajar.

sebabkan dia sudah biasa beli spare part di situ. dapat harga murah.
semuanya hanya RM19.00. ceceh. patutnya RM25.




 
EXCITED NAK CAT. sampai tak tunggu pagi esoknya. malam tu juga cat.





kemudian sambung cat pada hari Ahad 18/7/2013.





hasilnya! bila dah siap. haha. bangga dengan diri sendiri walaupun tahu cat tak berapa nak sekata sangat. nampak sangat celanya tapi bangga :) sebab first time mengecat la katakan.




jatuh cinta dengan bilik sendiri.









and this is how it looks like bila prepare nak pergi ke Singapore last Sunday. haha.



I'm back to my hometown. 4 days di Johor Bahru dan di Singapore back and forth.
holiday yang terbaik. harap lepasni dapat plan lagi holiday.


akan update entry ke Singapore tak lama lagi.
take care :)

0 comments :