November 23, 2013

Family Portrait. Convocation Photoshoot. Gifts for Convocation


kali ini entry yang tak sempat diupdate pada minggu lepas. kejadian berlaku sehari selepas konvokesyen. tarikh konvokesyen diploma perakaunan memang cantik. 12.11.2013. sangat lawa. tapi saya tak pulang jubah on the same day saya konvo. instead saya bawa balik Seremban and bercadang pulangkan pada 3 hari selepas itu. mahal kena denda. sehari RM2. hari kedua RM30. seterusnya tambah RM2. jadi total denda saya ialah RM36 T_T.

Maka pada petang hari Rabu bersamaa 13/11/2013, satu keluarga bersiap siap termasuklah saya. dengan sibuk call sana sini abang and kakak untuk pastikan mereka tiba pada masa ditetapkan. nasib baik setibanya di kedai semua dah ready :)




praktis pegang transkrip.






:)






 
masa ni sangatlah kekok nak bergambar tiba tiba xD


saya siap request nak softcopy gambar dalam CD. tapi bila balik tengok tengok CD kosong.
maka keesokan harinya, Khamis, 14/11/2013, saya pergi kedai tu balik minta Softcopy gambar. nasib baik sempat ambil sebelum gerak balik ke Segamat petang tu :)


 photo 319a5b1a.gif


 
hasil tangkapan. mata tetiba berair.




tidak di photoshop. tapi sebelum gambar di print out oleh tukang kedai, memang dia akan photoshop muka bagi lawa. haha xD confirm muka aku jadi flawless tetiba.








the whole family :)
Family Portrait.

jarang dapat complete kan semua ahli keluarga dalam satu gambar. since its my day, it is compulsory semua kena ada dalam gambar. so i did make an appointment with them suruh datang :P




my parents with their grandchildren // my niece and nephew.



 photo 319a5b1a.gif

terima kasih buat kakak ipar yang hadiahkan saya sehelai selendang halfmoon! :)




truly appreciate this gift :')




terima kasih juga buat sahabat baik, Shana Mdnoor yang sudi bagi hadiah rantai berloketkan jam and kek batik specially made for me. sanggup datang sehari sebelum saya balik Segamat semata mata nak bagi hadiah :) terharu okay :'D



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


ribuan terima kasih kepada my mom yang bagi huge bear for convocation and dad for buying another bouquet of flowers with pink bear :')


bouquet ni dapat malam Selasa 12/11/2013. tiba tiba my brother surprise me with this :'D 
hehe, thank you!


tak lupa terima kasih kepada Emal(abang ke-2) dan Kak Ina yang sudi bagi a bouquet of flowers(gambar di atas) for me. siap ada bear kecil berkonvo.




 terima kasih juga kepada Alak(kakak ke-2) yang sudi hadiahkan sejambang bunga ros kegemaran :) 

terima kasih juga kepada si dia yang bagi 23 kuntum bunga ros. 23 mewakili nombor kegemaran saya. siap bagi bunga ikut warna favorite. terharu lebih :'D

semua hadiah saya angkut bawa balik Segamat sebab sayang.




 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

gambar ambil scroll di pentas. sangat kelakar muka sebab lupa pandang Rektor. sibuk pandang kaki sendiri. HAHAHAHA. malu nak tayang gambar sebenarnya :P





with that I thank you.

0 comments :