December 26, 2013

Wounded feet . Sinki yang menimpa kaki 9/12/2013

Isnin, 9/12/2013 adalah hari rasmi Johor cuti. maka haruslah aku dari Seremban balik ke rumah sewa di Segamat pada hari Isnin instead of hari Ahad kebiasaannya. kalau nak tahu aku ni memang selekeh and cuai orangnya. tapi kali ini aku tak tahu aku yang cuai ke atau memang nasib malang aku menimpa. 

singki bilik air di rumah sewa terus menimpa direct ke kaki kiriku. masa tu dalam keadaan terkejut takut housemates gelakkan ke apa. sebab aku ni kalau dah rosakkan barang memang aku jenis menggelabah. masa tu unaware langsung yang kaki aku dah terluka and koyak sedikit. bila dah keluar bilik air baru perasan ada darah mengalir di lantai. as seen like the picture below...

ya. itu adalah singki simen. bukan singki biasa. berat.


 


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

lukanya begini. gambar agak shaking sebab tengah sakit.
macam biasa. saya memang sempat bergambar xD

jari kaki paling teruk kena. masa tu ingat daging terobek sampai ke daging.
sebaik sahaja gambar ini ditangkap saya terus post ke social network seperti Instagram and Facebook.


tak sangka pula ramai kisah :') berpulun pulun orang call tanya khabar especially from his family.
Alhamdulillah dikurniakan mereka yang terhebat ini :')




 
masa ni dah dekat Hospital Segamat. pada mulanya gerak ke klinik swasta tapi diarahkan pergi ke hospital. 
masa menunggu adalah lebih kurang 1 jam sebelum dirawat di department kecemasan dan trauma.

terima kasih kepada roomates, Zana dan Beah yang susah payah driving hantar saya ke hospital berpandukan GPS. sebab masa tu have no idea mana hospital Segamat terletak.




 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif




ini adalah gambar pada keesokan harinya, Selasa 10/12/2013.

sebaik sahaja dirawat di Hospital Segamat. roomates baik hati nak tolong hantar saya dari Segamat balik Seremban. padahal masa tu dah lewat malam dah. thank u :')


hari Selasa baru parents saya hantar balik Segamat memandangkan kereta saya memang dah ditinggalkan di Segamat. sebenarnya driving ni memang memenatkan -.-''


bab kelakar bila ubat yang diberi oleh hospital....
kenapa nama saya dieja sebegitu rupa?
nama saya Amirah Naadhirah ;'(


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


 
later that tuesday evening, classmate bawa saya makan burger sedap dekat Segamat. berbaloi :) sampai lupa nak berpantang tak boleh makan daging and telur. huhu.

thanks kepada si dia juga yang datang semata mata nak belanja domino pizza :"D




my chicken wings!






love love love.


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif




proses nak mencuci luka adalah sakit. memandangkan luka yang basah dibalut dengan bandage yang kering tanpa iodine. confirmlah melekat dengan luka. kaki terpaksa direndam dengan air panas selama satu jam. huhu. akhirnya roomate yang tarik bandage ni. 

sampai terkoyak contact lens sebab menangis kesakitan. kahkah :'D



selipar harian saya ke kuliah.





minggu saya ada banyak Test dan Presentation. minggu tu kaki saya buat masalah pula. huhu.


 photo 319a5b1a.gif



oh ya, saya dah cuba Marry Brown dekat Segamat.

dah lama rasanya tak makan Marry Brown. 
but I'm not fully satisfied with the services provided by the staff. 
not going to be a regular customer i guess.



oh anyway, kaki saya dah sembuh. tinggal parut. ada lekuk sedikit sebab kesan simen robek daging jari kaki :P haha. banyak parut dekat badan dah. semoga jangan turun hantaran :)

Salam. Next week saya start my first final examination as degree student in Accountancy.