January 20, 2014

Overnight. Midnight movie. Sagil waterfall (15&16 Jan 2014)

Penghujung our 1st Semester in Degree in Accountancy hampir berakhir :) sebab stress belajar, saja curi masa pergi tengok midnight movie di One Segamat. mana lagi nak berada kalau bukan di One Segamat. Segamat tak banyak shopping mall macam di Melaka ya. memang ada satu sahaja shopping mall. kalau nak shopping branded stuff kenalah travel ke Melaka atau KL. kedai kasut jenama Vincci pun tiada di sini. sebab itu kasut Vincci saya telah dicuri. baru beli tak sampai sehari. letak luar rumah, semalam je dah kena curi. sedihnya rasa campur terkilan :'(

dua pasang selipar kegemaran dicuri. memang pencuri tu senasib dengan saya kot pakai saiz 10? fikir positif and sampai satu saat kena redha. padahal dia curi ni masa musim tengah busy dengan final examination untuk 2nd paper. sakitnya hati hanya Allah sahaja yang tahu. 




kemudian ada yang baik hati gantikan dengan yang baru :') tak ada warna sama. tapi design yang sama sahaja. thank you very much my dear. sayang lebih :') 


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

pada malam 15 Jan 2014, sempat buat keputusan nak layan midnight movie walaupun tak tahu nak tengok cerita apa. cadangan asal nak layan cerita hantu. sekali seat semua penuh. hanya cerita Lone Survivor sahaja yang seems quiet okay untuk tengok. kata penjual ticker, cerita tu best di US dan America. katanya lah. maka kami layan sahaja. jangan judge berdasarkan nama.

muka sebelum beli ticket. girls night out :)






haruslah shot banyak kali walaupun dekat belakang dah ramai tunggu turn nak beli ticket :)





selepas wayang~






masuk terlebih awal dalam panggung wayang. semua busy dengan smartphone masing masing. jadi anti social sebentar sahaja.






so here's the story. true story.
trully recommend sebab memang terbaik! :)

kisah askar dari Texas, America yang pergi ke Afghanistan untuk menyelesaikan rusuhan di sana oleh orang Taliban. kesudahannya, 3 orang kawan dia terbunuh dalam pertempuhan dengan askar Taliban. hanya dia sahaja yang terselamat dari disembelih dan ditembak.

ramai yang mati cuba menyelamatkan keadaan. cara mereka selematkan diri dengan terjun gaung, terjun tempat curam sampai kaki patah riuk memang terbaik :'(

Rest in peace Danny, Mike, Axe dan rakan seperjuangan yang lain.


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

after movies, lepak mcdonald for dinner.


entah macam mana end up lepak di Mamak dengan rakan kelas yang lain sampailah 6.30 pagi before solat di Masjid Segamat. punca stay up tak nak balik rumah sewa untuk tidur adalah kerana ingin sarapan di kedai yang khabarnya menghidangkan pelbagai jenis sarapan yang menyelerakan dan sedap di Segamat.


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

muka tak cukup tidur masing masing.



selepas sarapan. nampak sangat muka penatnya :'p
saya dan Umi :)





sarapan nasi lemak ayam dan milo panas.
serius Segamat sangat sejuk di awal pagi :')






muka selepas dapat sarapan :)


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

selepas sarapan entah macam mana end up nak pergi ke Sagil untuk mandi air terjun. betul betul sengaja nak lepas stress sebab wishlist saya yang teringin sangat nak mandi di Sagil. sudahlah tak tidur lagi, tak mandi lagi dan tak siap bawa makanan ke sana, terus balik rumah sewa and siap berkemas sebelum bertolak ke Sagil.



Rabeah siap bawa bantal sebab nak tidur dalam kereta.





thanks kepada Umair yang tumpangkan kami ke sana :)


entrance masuk RM6.


The boys. 
dari kiri  Azrul, Izzuan(cok), Amin(style tangan ke atas), Nabil, Umair dan Nazrin(B-BOY)







The girls.
dari kiri Farah, saya, Farzana, Rabeah, Yati dan Mira.






terparking jauh, jadi kena jalan kaki jauh sakit masuk ke dalam :)









Amin bersama tuala di kepalanya.








on the way cuba naik ke separa puncak.





stop kejap untuk bergambar :)





and again :)






best classmates ever :D







jernihnya!! :D










sebelum mandi :)








semua kesejukan :)





 
makan snacks yang dibawa oleh Yati dan Farah. thank you!!







with Nazrin :)



semua tengah kesejukan masa ni :)







main bola seorang diri~






most of the time ramai bersantai atas batu sebab kesejukan.






matahari dah naik sebab kami tiba di sana nak dekat pukul 11 pagi dah :)





main baling baling bola~.




bertapa atas batu.



the girls~ zana tercicir. 


semua explore tempat.











done! tak tahu nak bagi caption apa untuk setiap gambar.
lepaslah gian nak menerapungkan badan :)

 photo 319a5b1a.gif

lepas settle mandi semua baru semua tukar baju kering sebelum gerak balik.





Azrul.

dan balik :)





sebab kepenatan, perjalanan balik saya hanya tidur. sampai sampai sahaja dah di medan selera. maka terus makan tanpa menyedari Azrul and the rest tak ada. tunggu mereka sampai baru heading back home.

thanks classmate for this memorable event. tanpa dirancang selalunya menjadi. kita kena amalkan lagi rancangan tiba tiba ni. baru exciting! hehe :)

1 comments :

msredcheesecake said...

waa.. meriahnya berjimba2 je...