January 01, 2014

Tahun baru 2014

flashback masa bulan September 2013. first time dapat sejambang bunga rose pink :)







untuk sambutan tahun baru 2014 memang tak dirancang. lagi lagi masa tu sibuk dengan persiapan nak menghadapi peperiksaan akhir untuk Sarjana Muda Perakaunan (Bachelor in Accountancy). selalunya unplanned always be the memorable one :)

pagi sampai petang selasa 31/12/13 tu saya sibuk ulangkaji pelajaran. malam baru start gerak. cadangan asal nak ke Melaka atau ke Putrajaya or KL untuk lihat bunga api. akhirnya singgah di Dataran Segamat sahaja untuk sambutan tahun baru. nothing much. 

wear a simple chiffon top dengan tudung bawal floral RM10. eyebag besar kan? sebab tak cukup tidur.
nampak tak muka belajar dekat situ? hehe.









dataran Segamat seawal 9 malam. masa ni tak ramai lagi. ada macam macam tarikan dengan jualan dan permainan cycling for couple or family.






terima kasih sebab sudi datang Segamat :3







 
end up makan kacang kuda sementara tunggu pukul 12.






masa new year ni lah line Maxis sangat problem. memanjang
"no service". pada mulanya ingatkan simcard yang problem. aduhai~




sandal yang hanya tinggal kenangan sebab keesokan harinya dah dicuri orang. padahal baru pakai sehari. not a good year to start kan? nasib malang sungguh :(




 
part paling tak menggembirakan semasa persembahan bunga api. somehow ada technical problem. memang bunga api delay setiap satu. sepatutnya semua berdentum ke udara/langit sekali gus. tapi alih alih, satu satu dia meletus. a bit dissapointed but its okay :)







after midnight, terus cari kedai makan for supper or midnight snacks. sebab itulah pipi saya makin seperti pau. memang diakui berat badan makin meningkat sejak duduk Segamat ni. mungkin sebab suka sangat makan banyak banyak bila stress. banyak makan benda berminyak, cheese dengan whipped cream lagi.

 



pagi Rabu, 1 Januari 2014. saya ada sikap memang liat nak beli any kupon kereta setiap kali park. tak tahu ke Segamat dan Melaka sangat menitikberatkan penggunaan kupon? setakat ni tak pernah kena saman dekat Melaka lagi. tapi untuk pertama kalinya disaman di Segamat. HA HA HA. tak lawak. tapi itulah realitinya. fikiran masa tu macam mana nak bayar? bila nak bayar? majlis daerah segamat buka ke hari new year ni? dan macam macam lagi pemikiran. akhirnya baru dapat tahu Johor memang tidak ambil cuti sempena Tahun Baru. 

cepat cepat pecut ke Majlis Daerah sambil siap sedia RM30(Saman/Denda).

sekali bila pergi kaunter pertanyaan, pegawai di situ hanya tengok masa dan tarikh disaman, terus dia direct pergi ke jumpa pegawai di pejabat tingkat 2. ingatkan kena ceramah dekat sana or kena buat pembayaran di sana. rupanya dia nak buat pembatalan kompaun untuk saman. hanya perlu bayar RM6 untuk kupon kereta. kan senang begitu!

lepasni pergi Melaka kena siap siap beli kupon kereta. jadi baru tak ada masalah nak parking mana mana tanpa risau disaman. okay!






tengah hari, 1 Januari 2014, tanpa aral melintang singgah Petronas di Jementah untuk satu cup maggie karie dan maggie ayam. masa tu tegar tak nak singgah lunch mana mana. cukuplah maggie dan seteguk air mineral. haha. kemudian menghala terus ke Melaka :)

Hot Cup for both of us :)








abaikan eyebag besar macam panda. abaikan jerawat bertimbun. 
dan abaikan juga gigi kuning effect maggie. gigi saya cantik okay? HA HA. tak lawak :)








 
setiba di Melaka, tiba tiba teringin makan Kenny Rogers.






dan seperti biasa, memang saya akan beli case handphone setiap kali pergi Melaka.
nampak tak selipar pink? baru pakai sehari. keesokannya dah kena curi. sadis.






i love floral and eiffel tower :)







poloroid pictures of us. tired face :(




Thanks for coming over and celebrate this new year with me :)
lots of love.

take care :)



p/s : tahun ni saya tak ada azam baru. saya hanya ingin bahagia :)

0 comments :