February 23, 2014

Broga Hill . 23 Februari 2014

Jumaat, 21 Februari 2014, 8.30malam

bermula dengan menemani kawan saya, Shana, beli sedikit barang di Econsave dan kemudian shopping sebentar di Jusco, Seremban 2. tiba tiba dapat panggilan dari one of our formal classmate masa sekolah menengah dulu, Hasif. tak sedar pun ada orang call sebenarnya. 3 kali missed di handphone saya :p yang buat akhirnya dia yang call Shana. mulanya ingatkan dia ada di Jusco. mungkin nampak kitaorang kot. sekali memang ya cuma kebetulan sahaja. sebab dia beli barang di Jusco. maka sempatlah berborak sebelum but keputusan lepak di gerai burger dan sisha salam seorang formal classmate kami dulu juga di Taman Ixora, Seremban.



Burger ayam special with cheese. my meal sebab seharian tak makan :)






kebetulan je jumpa. tak dirancang pun lepak bersama.




With Shana :)


hasil dari penjumpaan tulah yang menyebabkan terhasilnya rancangan tiba tiba nak panjat Broga. dan tiba tiba Hasif nak beli gelang pandora dari Shana untuk si dia. haha. manis gitu.

setelah berbincang, terus buat group whatsapp nama "Geng broga!!".

 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


Ahad, 23 Februari 2014, 3 pagi.

Shana datang rumah malam Sabtu tu. kononnya senang nak get ready gerak sekali pergi Broga. tapi menunggu Hasif jemput dulu. sementara menunggu, masak la nasi goreng. failed masak nasi sebab nasi saya kembang. haha. lepastu semua yang makan nasi goreng tu sakit perut. awal pagi kalau makan memang sakit perut la jawabnya.

nasib baik call Hasif pukul 3 pagi. memang ternyata dia tertidur. haha. menunggu kawan lain pun sama. semua lambat. yang akhirnya pukul 4.30 baru gerak dari Seremban menuju ke Broga ikut jalan Mantin.





 
saya dan Shana :)


pukul 3 pagi. muka tak tidur. sehari sebelum saya hanya tidur 4jam. penat penat. sebab itu eyebag memang besar. bila dah excited memang tak tidurlah jawabnya.




di kaki broga. masa ni tunggu Hasif pergi toilet. sempat bergambar sebelum panjat :)






second shoot.






hari hujung minggu memang ramai panjat Broga. jadi macam trip sekolah beratur nak panjat. sebab terikut oranglah, silap jalan menuju ke puncak. haha. jalan yang diikut ternyata lebih extreme sebab terlampau curam. jalan mudah ada tapi silap ambil jalan. banyak kali ambil pit stop untuk catch a breath sebab penat sangat memanjat. haha. kotor baju dengan debu.


masa ni dah pukul 6.30 pagi. belum sampai puncak lagi.






almost 7am. gambar blur sebab bukan pakai Camera DSLR. hanya camera Iphone. 







with Shana. Subhanallah for the view. very beautiful scenery up there.









langit~





tudung kemek pun tak ku peduli..







excited face :)






peluk Shana kejap. hehe. tudung kami kebetulan sama purple.








 
diapit oleh Hasif dan Podean :)






with Shana, Hasif dan Podean. terima kasih banyak banyak kepada Podean sebab tolong carry my love bag. haha. setengah jalan je saya larat bawa. penat hiking! 




 
enjoying the view :)









 
penat cari spot untuk beautiful view in picture.



my tired face. haha. pucat hasil dari berpeluh. lama tak bersukan.
peluh keluar macam mandi.



dekat belakang saya pun dah cukup menunjukkan memang ramai yang datang Broga Ahad lepas. 









 
di batu kami duduk.








I am here!









dari kiri, saya, Ain dan Shana.






dan sekali lagi.






 
bila dah sampai puncak memang saya tak peduli orang sekeliling. Selfie sehabis mungkin :P








menunjukkan kami di puncak Broga.





konon nak tunjuk dah kurus. hahahaa. lawak. padahal gemuk lagi -.-






tired but happy! :D





 
my adventure friends :)





mereka. Hasif, Megat, Podean, Ain dan Shana.





Hasif, Megat, Podean, Ain dan Shana.




masa ni saya minta jasa baik salah seorang pengunjung di sana untuk snap gambar kami berenam. thanks! 







loving the view!

the boys.






 
batu ni sangat besar dan tinggi. orang pertama panjat adalah Hasif until handphone dia jatuh ke bawah betul betul berdekatan dengan poop poop manusia. haha!






 
Hasif bersama dengan Megat.








the boys.






 
the girls! :)





Ain, Shana dan saya :)






i believe i can fly~~~








the sunrise is beyond beautiful :')










konon nak tunjuk sunrise di muka.







belakang adalah puncak finale. tapi kami malas nak mendaki lagidah :)








 
I believe i can fly part 2. hehe.






pose di batu besar lagi sekali :)





semoga one fine day, kita dapat buat adventure bersama lagi ya rakan. a road trip perhaps. thanks for this wonderful adventure sebelum saya balik ke kampus untuk semester baru. sayang semua :)




muscles pain pun berlaku :P

2 comments :

nurdani said...

hari tu saya ke sana tak sempat tengok matahari terbit sebab kawan banyak berhenti sebab tak larat. huhu.

tapi memang best dan puas hati bila dapat ke puncak kan

NadNod said...

kitorang pun banyak buat pit stop sebab nak catch a breath. saya sampai terduduk penat tapi nak jugak kejar sampai puncak :D aah, mmg puas hati :)