March 15, 2014

22nd Birthday. Advanced Celebration

14 March 2014, Jumaat
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk masih bernafas di muka bumi ni. masih boleh berbakti kepada ibu bapa dan mencapai impian sendiri. amboi skema sungguh ayat. hehe. tak pandai sangat bercerita dekat alam maya. kalau berhadapan lagi diam terpaku. kalau in a group of friends saya lebih pandai duduk corok diam seribu bahasa. sebab bila buka topik tak ada orang layan. kalau buat lawak gelak sendiri. haha. 

memang sejak azali begitu. maka tahun ini pada 23 March 2014 saya bakal melangkau ke umur baru. 22 tahun. setahun tua dari umur sekarang. tak sangka dah 22 tahun. tak lama lagi tahu tahu dah 30 anak 2 orang. amboi. merancang gitu. kahwinnya tak lagi. hehe. 

sejak dua menjak ni ramai betul tanya skincare apa. pakai apa. semua tertipu dek kerana function smartphone sekarang yang ada settings untuk buat kulit muka jadi flawless. seperti Note 3 yang ada function nampak muka sangat plastik.


yang ni tangkap guna camera Iphone sahaja. bezanya edit guna application.
konon nak jadi model. berangan je lebih ni. haha.






seperti setiap tahun, saya selalu menguar-uarkan bila sambutan hari jadi akan dilangsungkan. saya juga akan set bila nak beli kek harijadi sendiri and nak kek apa. siap penyediaan pinggan, cawan dan air pun saya sediakan. ni namanya syok sendiri. hehe. 

tahun ni saya order satu kek khas. konon kek impian. siap order raimbow cookies lagi sebab nak merasa


 
untuk yang berminat, boleh buat tempahan di

Instagram : Kakzeehomebakery.



our birthday cake. beli kek ni sebab sama sama lahir bulan March.
sebab itu ikut citarasa sendiri. 

kek rainbow with butter cream.


yang berminat boleh tempahan di 

Instagram : Kakzeehomebakery



muka tak sempat senyum. pandang camera dengan penuh keseganan sebab ramai orang sekeliling. 



malu saya ni memang tahap gaban sedikit.



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif
selepas sambutan harijadi, merayau di Parkson. tetiba stumble upon this beautiful comforter. 


cantiknya awak :3






 
terus cari sales girl. tanya mana mana?!






 
datanga dengan 3 corak dan untuk 3 saiz Queen, King dan Single.




saya beli Queen size.

harga sebenar RM639 (tak tahu kesahihannya).
tapi saya beli hanya RM127.80. 

tak teragak agak nak beli sebab dah lama cari comforter floral yang murah. selalu online jual RM150. bahagia sangat sebab finally having my own dream bedsheet. terima kasih kepada pemberi hadiah :)







maka 2 wishlist dah tercapai. haha.
siap ada wishlist kau! 








saya pilih yang ini! :)



 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif

15 March 2014, Sabtu

hari Sabtu ialah hari ibu saya masak nasi ayam dan kakak saya pergi beli cake birthday. konon celebrate awal sebab takut sangat 23 March nanti tak sempat nak celebrate. lol.



Happy Birthday Naadhirah.





Ice cream Cake with marshmallow and strawberry on top and ada buah buahan in between the layer of the cake.sedap. cake yang semua orang boleh makan sebab semua orang dah muak dengan kek Secret Recipe yang sememangnya sinonim dibeli untuk setiap hari jadi.








 
with my family :)







muka tanpa make up. excited dengan kek birthday sendiri.
excited sebab ada lilin nombor 22. 
memang itu salah satu wishlist saya ^^,






with my elder sister.


 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


lupa nak tunjuk hasil pembelian bedsheet semalam di Parkson. baru basuh pagi tadi. 
petang baru dapat pasang di katil sendiri.

Alhamdulillah. just like my dream :')

Terima kasih kepada semua yang bekerjasama meraikan hari bermakna buat saya tahun ini. hehe

March 12, 2014

Kampung Cafe . Tasik Segamat


12 March 2014, Rabu.
what a beautiful day. hari saya a bit moody a bit. tak banyak cakap. senyum tawar. lepas tengok langit / awan. terus terpaku. cantiknya. gambar atas ni saya tangkap sebelum masuk kelas. ada event pagi itu sampai tengah hari. dapat makanan free untuk sarapan dan lunch. event patriotisme. dengar ceramah selama 4 jam. selepas makan tengah hari, pergi print dan photostate untuk assignment due tomorrow. baru pergi solat dekat bangunan kelas. ramai ya ampun. susah sebab limited space nak solat tapi tempat ambil wudu' ada satu je. 



kelas tutorial hanya satu jam. sempat beli buku teks dari Sir guna Baucar Buku RM50 dan dapat pulangan RM10. thank you sir :)




Grilled chicken cheese baked rice, Iced Chocolate. Iced milo. - Kampung Cafe- 9/3/2014

after kelas tetiba para classmate perempuan ajak minum/makan petang. kelaparan barangkali :P padahal baru satu jam kan. terus semua berhajat nak cuba "Kampung Cafe" which saya ada pergi baru baru ni, Ahad lepas, 9/3/2014 bersama seseorang. ehem. hehe. semua kagum tengok decor and makanan saya post dekat insta barangkali. 



kalau tengok kedai ni ramai ragu ragu sama ada kedai ini menyediakan makanan halal atau tidak. tambah lagi pemiliknya adalah bukan orang melayu. 








decor kedai ni memang sangat lawa :)








testing monopod sat.




Powerbank 20,000mAh. RM100 for two. 10/3/2014; Monday.
beli hari Isnin, Selasa dah minta tukar yang hijau nak warna pink :P 
berguna powerbank ni. ada lebihan satu ingat nak bagi kakak tapi tak tahulah dia guna ke tak :)













 
hari tu masa dengan someone minum iced chocolate. kali ni saya cuba iced lemon tea :)










 
classmates :3









Chinese Spagetthi with prawn (extra spicy).

memang macam ada chili api dalamnya. terbaik pedasnya. haha



selepas makan, total bill mencecah RM132. Bayar asing asing. service tax kami bahagi sesama sendiri. panjang bill, macam beli barang rumah pula. habis bayar bill, terus semua tanya nak kemana pula. terus menuju ke tasik Segamat untuk sesi photoshoot sesaje. handphone tak habis charge tapi mujur bawa powerbank, monopod dan wide lens.




 
hasil menggunakan monopod. terkial kial lagi masa ni.







 
masa ni semua jadi tak teratur sebab semua ingat muka dorang tak masuk dalam camera. 







 
menggunakan monopod dan wide camera.











ada yang kabur ada yang tak. maaf.










set timer.









 
tiba tiba timbul idea berbaringan pula.






 
usaha masa ni nak susun badan dan kepala masing masing.







bulatan.






ekspresi secara random.








heart :3







blending the photos together.











the only picture yang rasanya menjadi sikit. hehe.









 
dekat jambatan pun sempat berhenti tangkap gambar.







main jongka jongket / see-saw.








yang duduk center semua yang kurus kurus. 





masa ni nak terjatuh dah. haha






dah masa untuk pulang. ayuh!





what a lovely day. insyAllah someday we're going to miss this moment.
thank you for having me as your friend.