March 12, 2014

Kampung Cafe . Tasik Segamat


12 March 2014, Rabu.
what a beautiful day. hari saya a bit moody a bit. tak banyak cakap. senyum tawar. lepas tengok langit / awan. terus terpaku. cantiknya. gambar atas ni saya tangkap sebelum masuk kelas. ada event pagi itu sampai tengah hari. dapat makanan free untuk sarapan dan lunch. event patriotisme. dengar ceramah selama 4 jam. selepas makan tengah hari, pergi print dan photostate untuk assignment due tomorrow. baru pergi solat dekat bangunan kelas. ramai ya ampun. susah sebab limited space nak solat tapi tempat ambil wudu' ada satu je. 



kelas tutorial hanya satu jam. sempat beli buku teks dari Sir guna Baucar Buku RM50 dan dapat pulangan RM10. thank you sir :)




Grilled chicken cheese baked rice, Iced Chocolate. Iced milo. - Kampung Cafe- 9/3/2014

after kelas tetiba para classmate perempuan ajak minum/makan petang. kelaparan barangkali :P padahal baru satu jam kan. terus semua berhajat nak cuba "Kampung Cafe" which saya ada pergi baru baru ni, Ahad lepas, 9/3/2014 bersama seseorang. ehem. hehe. semua kagum tengok decor and makanan saya post dekat insta barangkali. 



kalau tengok kedai ni ramai ragu ragu sama ada kedai ini menyediakan makanan halal atau tidak. tambah lagi pemiliknya adalah bukan orang melayu. 








decor kedai ni memang sangat lawa :)








testing monopod sat.




Powerbank 20,000mAh. RM100 for two. 10/3/2014; Monday.
beli hari Isnin, Selasa dah minta tukar yang hijau nak warna pink :P 
berguna powerbank ni. ada lebihan satu ingat nak bagi kakak tapi tak tahulah dia guna ke tak :)













 
hari tu masa dengan someone minum iced chocolate. kali ni saya cuba iced lemon tea :)










 
classmates :3









Chinese Spagetthi with prawn (extra spicy).

memang macam ada chili api dalamnya. terbaik pedasnya. haha



selepas makan, total bill mencecah RM132. Bayar asing asing. service tax kami bahagi sesama sendiri. panjang bill, macam beli barang rumah pula. habis bayar bill, terus semua tanya nak kemana pula. terus menuju ke tasik Segamat untuk sesi photoshoot sesaje. handphone tak habis charge tapi mujur bawa powerbank, monopod dan wide lens.




 
hasil menggunakan monopod. terkial kial lagi masa ni.







 
masa ni semua jadi tak teratur sebab semua ingat muka dorang tak masuk dalam camera. 







 
menggunakan monopod dan wide camera.











ada yang kabur ada yang tak. maaf.










set timer.









 
tiba tiba timbul idea berbaringan pula.






 
usaha masa ni nak susun badan dan kepala masing masing.







bulatan.






ekspresi secara random.








heart :3







blending the photos together.











the only picture yang rasanya menjadi sikit. hehe.









 
dekat jambatan pun sempat berhenti tangkap gambar.







main jongka jongket / see-saw.








yang duduk center semua yang kurus kurus. 





masa ni nak terjatuh dah. haha






dah masa untuk pulang. ayuh!





what a lovely day. insyAllah someday we're going to miss this moment.
thank you for having me as your friend.

0 comments :