April 12, 2014

Nurul's(Cousin) Engagement day. 12042014

macam kejap je masa berlalu. macam tetiba dah sampai harinya majlis pertunangan. dulu sibuk dengan merisik. walaupun umur dah masuk 22 tahun. muda lagilah kot :p tapi memang tak lari orang dok tanya bila turn diri sendiri. mimpi sahajalah. kena habis belajar dulu. dapat kerja. bagi gaji parents merasa. barulah boleh session menggatal nak kahwin :'D






persiapan sehari sebelum majlis pertunangan sepupu.








saya tak membantu langsung. tahu tahu hantaran cousin dah siap siap sendiri dah hias :)






 
setelah di-make up kan.





paling suka kuih tart blueberry tu. makan sampai satu pinggan sebab sedap sangat.
suka decoration untuk hidangan kuih muih ni. 
mengikuti citarasa saya yang suka benda floral and pink.





sempat tangkap gambar sendiri dan upload di Instagram "the day".
menjadi tanda tanya kepada kawan kawan :'D

mereka ingat saya nak bertunang diam diam.









with Nurul(on the right) :) the bride to be.






masa ni make up saya tak cair lagi. tengok muka lepas makan.
pucat ya ampun.







with her colleague, Ayu.
she's married. tak sangka sama baya :')








7 berbalas 5. ke 5 berbalas 7?








sampai sudah pihak lelaki :)





perbincangan.





snap gambar dulu :)








sesi bergambar sebelum disarungkan cincin.








sarung cincin~






berapa kali praktis senyum masa di tingkat atas.
siap make up artist suruh sebut "S" bila nak senyum.








bakal mak mentua.








Nurul. with her mom and soon to be in law :)








bersama tunangan orang :D

tak tahu dah nak letak caption apa ni. 





masa ni tudung saya dah ke depan. make up dah cair :')







 
guna monopod dengan sepupu yang lain.







paling suka apam comel ni.








gambar kontroversi. semua ingat saya yang tunang lepas pose gambar ni dekat instagram :'D asyik bikin orang tertanya tanya. nanti bila betul betul bertunang orang tak percaya dah :'D












suka tisu dia. comel sangat sampai tak sampai hati nak guna.







baby dengan bunganya.










cincin tunang.









jeng jeng jeng.










bersama mak busu, mak uda dan baby :)







my sister (the middle) lambat sampai sebab atas urusan kerja. maka dapat tangkap gambar dengan Nurul lambat sedikit. padan muka :P








 
again. the monopod.







my sister with Nurul.








 
pelamin dan monopod.





nampak benar saya dah berisi :p





Nurul masuk dalam gambar akhirnya. the monopod is a life saver.







1









 
2 and 3








 
ambil 10 shoots. tapi malu sebab orang sekeliling pandang kami dengan monopod.






Poloroid camera.






love the result though.






goodies yang terbaik sedapnya. wish they have instagram for me to follow.






 
another poloroid.







and me.


Tahniah buat Nurul dan Aidzat. 
semoga sampai ke jinjang pelamin dan hingga ke Jannah.
InsyAllah.


Amin.

April 04, 2014

Ayer Panas Gadek . Melaka Adventure. (3 & 4 April 2014)



memang sejak zaman diploma suka ada kawan sekepala yang suka buat unexpected plan. macam kali ni takdelah unexpected sangat sebab memang tujuan asal nak mandi di Air Terjun di Sagil. mula mula dah ajak satu kelas, siap bahagikan tugas siapa buat makanan apa and siapa buat air untuk bekalan selepas mandi mandi. alih alih semua perempuan je nak pergi, lelaki malas nak ikut serta.

masa ni tegar berkumpul dekat rumah Farah tunggu hujan reda. ditakdirkan masa tu hujan yang lebat.




tiba tiba plan berubah. lelaki semua join. sayangnya masa ni guard di air terjun Sagil tak benarkan kami mandi air terjun. dia kata nanti ada pusaran. khuatir mati lemas camtulah kot.




terus plan berubah. inilah nampak dia unexpected plan.
terus kononnya nak makan je di R&R berdekatan di highway yang menghala ke Melaka dari Tangkak.




hasilnya. Zana incharge masak kek batik. aku rasa macam janggal sebab tak bantu masak pape -.-''






makan makan. masa ni dah siap pakai baju mandi nak swimming okay!



makan makan part 2.









solat asar di surau R&R.








ni baru unexpected. masa ni dah nak magrib dah. terus rasa macam patut pergi mandi Ayer Panas Gadek.

masa nilah Iphone saya terjatuh ke jalan tar dari monopod!







2nd take. semua dah risau phone saya jatuh kali kedua. haha



selepas solat isha'. siap make up make up. haha






 
sebelum menghala ke bandaraya untuk makan asam pedas :D





depan entrance Ayer Panas Gadek.



tetiba unexpected event happen. masa tu tetiba one of my friend Rabeah minta berhentikan kereta tepi jalan sebab rasa nak muntah. terus cecepat Zana pecut bawa pergi hospital. saya pula on the other lead 3 kereta untuk ke hospital.

kami sampai awal sebab masa ni Zana sesat masuk jalan nak ke hospital Pantai, Ayer Keroh.

mana boleh semua masuk bilik emergency. jadi semua selfie dalam hospital sampai guard geleng kepala dah kami bising bising.





more photos.




awe dan Nazrin.


suka part bergambar :P





teleng sebelah.




kemudian makan malam asam pedas claypot yang famous :)

menanti makanan.


sebab malas balik malam malam, terus decide overnight di pantai Klebang.
siap jalan di persisiran pantai suluh couple yang berdua-duan.
evil laugh here. haha




siap main game dengan dorang kaut pasir.
siapakan jatuhkan straw kalah dan kena menyaut cabaran yang disuruh.
tak sangka aku kalah masa ni -.-''




 
tak tidur memasing. sampai solat subuh, aku hampir tertidur semasa sujud.





 
more photos.



 
masa ni dah ngantuk. aku tak join bergambar -.-''

great adventure! till we be able to do this kind of activity again before pindah UiTM Puncak Alam semester hadapan.


kagum ada bas bas lama di Pantai Klebang yang dijadikan kedai makan dalamnya.
someday nak cuba :)