April 04, 2014

Ayer Panas Gadek . Melaka Adventure. (3 & 4 April 2014)



memang sejak zaman diploma suka ada kawan sekepala yang suka buat unexpected plan. macam kali ni takdelah unexpected sangat sebab memang tujuan asal nak mandi di Air Terjun di Sagil. mula mula dah ajak satu kelas, siap bahagikan tugas siapa buat makanan apa and siapa buat air untuk bekalan selepas mandi mandi. alih alih semua perempuan je nak pergi, lelaki malas nak ikut serta.

masa ni tegar berkumpul dekat rumah Farah tunggu hujan reda. ditakdirkan masa tu hujan yang lebat.




tiba tiba plan berubah. lelaki semua join. sayangnya masa ni guard di air terjun Sagil tak benarkan kami mandi air terjun. dia kata nanti ada pusaran. khuatir mati lemas camtulah kot.




terus plan berubah. inilah nampak dia unexpected plan.
terus kononnya nak makan je di R&R berdekatan di highway yang menghala ke Melaka dari Tangkak.




hasilnya. Zana incharge masak kek batik. aku rasa macam janggal sebab tak bantu masak pape -.-''






makan makan. masa ni dah siap pakai baju mandi nak swimming okay!



makan makan part 2.









solat asar di surau R&R.








ni baru unexpected. masa ni dah nak magrib dah. terus rasa macam patut pergi mandi Ayer Panas Gadek.

masa nilah Iphone saya terjatuh ke jalan tar dari monopod!







2nd take. semua dah risau phone saya jatuh kali kedua. haha



selepas solat isha'. siap make up make up. haha






 
sebelum menghala ke bandaraya untuk makan asam pedas :D





depan entrance Ayer Panas Gadek.



tetiba unexpected event happen. masa tu tetiba one of my friend Rabeah minta berhentikan kereta tepi jalan sebab rasa nak muntah. terus cecepat Zana pecut bawa pergi hospital. saya pula on the other lead 3 kereta untuk ke hospital.

kami sampai awal sebab masa ni Zana sesat masuk jalan nak ke hospital Pantai, Ayer Keroh.

mana boleh semua masuk bilik emergency. jadi semua selfie dalam hospital sampai guard geleng kepala dah kami bising bising.





more photos.




awe dan Nazrin.


suka part bergambar :P





teleng sebelah.




kemudian makan malam asam pedas claypot yang famous :)

menanti makanan.


sebab malas balik malam malam, terus decide overnight di pantai Klebang.
siap jalan di persisiran pantai suluh couple yang berdua-duan.
evil laugh here. haha




siap main game dengan dorang kaut pasir.
siapakan jatuhkan straw kalah dan kena menyaut cabaran yang disuruh.
tak sangka aku kalah masa ni -.-''




 
tak tidur memasing. sampai solat subuh, aku hampir tertidur semasa sujud.





 
more photos.



 
masa ni dah ngantuk. aku tak join bergambar -.-''

great adventure! till we be able to do this kind of activity again before pindah UiTM Puncak Alam semester hadapan.


kagum ada bas bas lama di Pantai Klebang yang dijadikan kedai makan dalamnya.
someday nak cuba :)

0 comments :